Novice

Jesenska številka Pikapolonice že v prodaji!

Jesenska izdaja revija za otroke Pikapolonica je na voljo v marketih Mercator, Tuš, Jager in Leclerc.

 

Vse novice

Koliko je buden novorojenček?

Vprašanje: Ali je za dojenčka pri treh tednih normalno, da je buden po štiri ali pet ur skupaj? Kako naj se ta čas z njim ukvarjam?


Novorojenček spi približno 16 ur

Običajno traja dojenčkovo spanje, če ga seštejemo, na dan okoli 16 ur, pri novorojenčku (otrok do enega meseca starosti) pa še nekoliko dlje. Seveda pa obstajajo precejšnja odstopanja navzdol in navzgor in to pri povsem zdravih dojenčkih. 

Kaj počne v času budnosti?

Niste dovolj natančno opisali, kaj otrok počne, medtem ko je buden. Če joka, je seveda potrebno poiskati vzrok: lakota, trebušni krči, bolezen ali pa le želja po druženju. Če pa dojenček zadovoljno gode, zvedavo gleda okoli sebe in preostali del dneva normalno je in spi ter se tudi sicer normalno razvija, sodi najverjetneje med tiste otroke, ki nekoliko odstopajo od povprečja in zato ni razlogov za preplah. Vzemite ga v naročje, se z njim pogovarjajte in igrajte ali pa pojdite z njim na sprehod.
 
Vesna Plevnik Vodušek, dr, med., specialistka pediatrije

Teme

Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.