Novice

Zimska številka Pikapolonice že v prodaji!

Zimska izdaja revija za otroke Pikapolonica je na voljo v marketih Mercator, Tuš, Jager in Leclerc.

 

Vse novice

Spolni odnosi v skupni spalnici

Vprašanje: Z možem in 15 mesečno deklico živimo v majhnem stanovanju. Z možem imava malo možnosti za zasebnost in imava včasih spolne odnose tudi, ko je hčerka budna in se zraven igra. Sva sicer pokrita in nič vulgarna. Ali lahko to kako vpliva na otrokovo psiho in razvoj?

 


Intimno doživetje
Spolni odnos je intimno doživetje med partnerjema. Prisotnost otroka pri spolnih odnosih staršev lahko na različne načine neustrezno vpliva tako na otroka kot na partnerja, njun medsebojni odnos in njuno spolnost. Vpliv na otroka ni premočrten in vedno enak, temveč je odvisen tudi od siceršnjih odnosov v družini in odnosov z otrokom ter od otrokove starosti in njegove razvojne zrelosti.

Najdite drug način
O popolnoma neposrednem škodljivem vplivu vajinih sedanjih spolnih odnosov na hčerko zato ne morem govoriti, temveč bi to situacijo lahko opredelila kot neke vrste dejavnik tveganja. Če se le ta povezuje s kakšnimi drugimi, za otrokov razvoj neugodnimi dejavniki, ali če traja še naprej tudi prek obdobij, v katerih je otrok za tak dejavnik tveganja še bolj ranljiv, to lahko za otroka pomeni breme, ki mu bo oteževalo nadaljnje razvojne korake. Menim, da je zato sedaj vsekakor čas, da poskušata najti način, prostor in čas, da bosta v spolnosti uživala na samem, brez prisotnosti otroka.

dr. Vesna Markič, pedopsihiatrinja in specialistka šolske medicine
 

  • 20.04.09@19:47:17
    Tole pa se meni osebno zdi zelo grozno. Kako imata lahka spolne odnose medtem, ko se vajina punčka igra? Kako sta pri tem sploh lahko vzburjena?!? Mislim da si vsak par lahko ne glede na prostorsko stisko in čas najde trenutek zase, brez prisotnosti otroka. Pomislita raje malo na njo in ne samo na svoje užitke!!!
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.