Novice

Poletna številka Pikapolonice že v prodaji!

Poletna izdaja revija za otroke Pikapolonica je že na voljo v samopostrežnih trgovinah in pri prodajalcih časopisov.

Vse novice

Priročnik in zloženka Psihosocialna podpora žrtvam nasilja v družini in nasilja zaradi spola

V okviru mednarodnega projekta FIRST – Vzpostavitev mreže prvih točk pomoči za žrtve nasilja v družini in žrtve nasilja zaradi spola je med drugim nastal tudi priročnik Psihosocialna podpora žrtvam nasilja v družini in nasilja zaradi spola.

Priročnik je namenjen strokovni in splošni javnosti, zasnovan pa je v treh sklopih. Prvi sklop nudi pregled  informacij o različnih vrstah, oblikah in razširjenosti nasilja ter dejavnikih tveganja pri nasilju. V drugem sklopu se seznanimo s tem, kako lahko prepoznamo nasilje, kako se odzovemo in kako ukrepamo, kadar se soočimo s primeri nasilja. Tretji sklop je celosten pregled pravic žrtev in oblik pomoči ter storitev, ki so na voljo žrtvam.

Predstavljene teme so ponazorjene s konkretnimi primeri iz realnega življenja, ki služijo kot osnova za razlago teme ter predstavitev možnih rešitev in ukrepov. S pomočjo vprašanj pa lahko posamezniki in posameznice preverijo svoje razumevanje posameznih tem. V okviru projekta nastajajo tudi različni promocijski materiali, med njimi tudi zloženka z informacijami, ki so pomembne in relevantne tako za osebe z izkušnjo nasilja, kot tudi za vse, ki lahko ponudimo podporo in pomoč.

 

Teme

Komentiraj

Za pisanje komentarjev morate biti prijavljeni.

Če ste nov uporabnik se lahko registrirate tukaj.
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.