Novice

Zimska številka Pikapolonice že v prodaji!

Zimska izdaja revija za otroke Pikapolonica je na voljo v marketih Mercator, Tuš, Jager in Leclerc.

 

Vse novice

Priročnik in zloženka Psihosocialna podpora žrtvam nasilja v družini in nasilja zaradi spola

V okviru mednarodnega projekta FIRST – Vzpostavitev mreže prvih točk pomoči za žrtve nasilja v družini in žrtve nasilja zaradi spola je med drugim nastal tudi priročnik Psihosocialna podpora žrtvam nasilja v družini in nasilja zaradi spola.

Priročnik je namenjen strokovni in splošni javnosti, zasnovan pa je v treh sklopih. Prvi sklop nudi pregled  informacij o različnih vrstah, oblikah in razširjenosti nasilja ter dejavnikih tveganja pri nasilju. V drugem sklopu se seznanimo s tem, kako lahko prepoznamo nasilje, kako se odzovemo in kako ukrepamo, kadar se soočimo s primeri nasilja. Tretji sklop je celosten pregled pravic žrtev in oblik pomoči ter storitev, ki so na voljo žrtvam.

Predstavljene teme so ponazorjene s konkretnimi primeri iz realnega življenja, ki služijo kot osnova za razlago teme ter predstavitev možnih rešitev in ukrepov. S pomočjo vprašanj pa lahko posamezniki in posameznice preverijo svoje razumevanje posameznih tem. V okviru projekta nastajajo tudi različni promocijski materiali, med njimi tudi zloženka z informacijami, ki so pomembne in relevantne tako za osebe z izkušnjo nasilja, kot tudi za vse, ki lahko ponudimo podporo in pomoč.

 

Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.