Novice

Zimska številka Pikapolonice že v prodaji!

Zimska izdaja revija za otroke Pikapolonica je na voljo v marketih Mercator, Tuš, Jager in Leclerc.

 

Vse novice

Novi začetki za naše male raziskovalce …

Konkretno smo že zakorakali v september - mesec, ko se za večino otrok prične drugačen ritem. Ritem, ki kar naenkrat terja organizacijo med šolo, prijatelji, športom, druženjem z družino, igračami...

Je že res, da se najmlajši šole v osnovi veselijo, a mnogokrat se lahko zgodi, da jim nepričakovane situacije lahko močno pokvarijo spomine na šolske dni.

Za vas smo izpostavili nekaj tistih situacij, na katere je dobro biti pripravljen, ko želimo otroka razbremeniti nepotrebnega pritiska in mu olajšati kombinacijo šole in aktivnosti, v katerih uživa.

Slab začetek
Lahko se zgodi, da vašemu malčku prvi šolski dnevi ne bodo ravno povšeči. Ko se to zgodi, mu razložite, da je to le začasno in da se mu bodo občutki spremenili, ko bo osvojil dnevno rutino. Predstavite mu pomen zgodnjega odhajanja v posteljo in dobrega spanca,obenem pa lahko z njim delite tudi svojo izkušnjo.

Manj časa za prijatelje
Velikokrat se zgodi, da se najmlajši med poletnimi počitnicami zelo povežejo s prijatelji, ki so jih spoznali na novo. Predstavite jim pomen iskrenega prijateljstva in jim predlagajte, da s prijatelji vzpostavijo »vesele sobotne dopoldneve«, ko si lahko delijo izkušnje in zanimive prigode, ki si se jim zgodile tekoči šolski teden.

Nova občutja, nova spoznanja
Otroci se ob vstopu v šolo srečujejo z različnimi občutki in številnimi novimi spoznanji. Novi obrazi, pravila, prilagajanje in vsak dan nova doživetja jih lahko presenetijo in prestrašijo. Tistim malo starejšim predlagajte, da vsak večer napišejo svoj dnevnik, v katerega lahko zapisujejo tisto, kar mislijo, tako, kot mislijo. Za najmlajše je bolj primerno, da vsak dan narišejo risbico, skupaj pa se lahko nato pogovorite o šolskem dnevu. Tako bodo najmlajši dobili priložnost, da o doživetjih v šoli razmislijo in se o njih opredelijo.

nlb_vita_slika_2.JPG

Prvi neuspehi
Naj bodo prvi testi v šoli, ali pa morda prva športna tekmovanja, slej ko prej bo napočil trenutek, ko se bo vaš nadobudni radovednež srečal z neuspehom. Ključno je, da mu to možnost omenimo že prej in predstavimo pomene vztrajnosti, discipline in potrpežljivosti.

Pred našimi najmlajšimi je torej vznemirljivo obdobje, saj bodo po dolgem času spet srečali svoje sošolce ter uživali v pestrih obšolskih dejavnostih. A kaj, ko nesreča nikoli ne počiva. Še posebej v otroštvu ne. Mali raziskovalci so poškodbam izpostavljeni še bolj kot odrasli. S sklenitvijo nezgodnega zavarovanja NLB Vita Nezgoda Junior za svoje najmlajše poskrbite, da posledicam nezgod ne bodo sledile še finančne težave.

nlb_vita_bannner_620x250px_sept2018.jpg

 Promocijsko sporočilo

Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.