Novice

Izšla je pomladanska Pikapolonica - revija za otroke

Otroci se s Pikapolonico - Pomlad spoznavajo z oblikami, črkami in številkami ter rešujejo zabavne, a poučne naloge.

Vse novice

Droga pred nosečnostjo

Vprašanje: Na žuru so mi primešali v koktejl nekaj, za kar so mi kasneje med velikim smehom povedali, da je bila droga. Ali je bila res, ali ne, še sedaj ne vem. Ne morem verjeti, da bi mi to naredili moji znanci, ki sem jih imela za nove prijatelje, ampak seveda - nikoli ne veš. Niso mi hoteli povedati, kaj naj bi bilo, niti kje so dobili. Res pa je, da mi je že tam postalo zelo slabo, bruhala sem, bila sem takoj zelo zaspana. Šla sem domov, proti jutru pa sem dobila vročino. 

Naslednji dan sem bila zelo žejna, imela sem razpokane ustnice in vijoličaste otekline pod očmi. Iz nosa mi je tekla kri. Počutila sem se, kot da bi dobila virozo, le da je slabo počutje minilo v dveh dneh. Prav mogoče je, da je bila viroza, saj k zdravniku nisem šla. Zaradi sramu in groze nisem povedala nikomur. K zdravniku si sploh nisem upala. Moj fant misli, da je bilo od pijače, ampak nisem popila več kot dva koktajla. 

Ker si s fantom želiva otroka in delava na tem, se bojim, da bo sedaj lahko kaj narobe. Ali naj zaradi tega dogodka raje z nosečnostjo počakam še pol leta? Naj povem, da sicer nikoli ne jemljem drog, da ne kadim in da popijem malo alkohola, pa še to le ob izjemnih okoliščinah, recimo, na žuru.


Nosečnica je odgovorna za dva
Po toči zvoniti je sicer prepozno, vendar lahko še pravočasno storite vse potrebno, da se v bodoče ne boste več izpostavljali neslanim šalam neresnih prijateljev in znancev. Dokler niste noseči, ima to sicer lahko posledice samo za vas, kako bi kaj takega učinkovalo na zarodek v zgodnjih tednih nosečnosti, pa seveda ne vem. 

Vsekakor zaradi tega na bodoči nosečnosti ne bo posledic in posebnega premora tudi ne potrebujete.

as. mag. Stanko Pušenjak, dr. med., specialist ginekologije in porodništva

Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.