Novice

Poletna številka Pikapolonice že v prodaji!

Poletna izdaja revija za otroke Pikapolonica je na voljo v marketih Mercator, Tuš, Jager in Leclerc.

Vse novice

Varna voda za nosečnico

Vrče s filtrom za vodo lahko zelo ugodno dobite v e- trgovini na mojmalcek.si!

Za nosečnico je zelo pomembno, da popije vsak dan dovolj vode, toda tudi, da je voda, ki jo pije, povsem neoporečna. Česa pa v vodi ne sme biti, da ne škodi sebi in otroku, ki ga nosi?

Če nosečnica prisluhne svojemu telesu, kmalu opazi, da je žejna pogosteje kot prej. Pazite, da v žeji ne posegate po sladkanih in gaziranih pijačah, pa tudi pri sokovih bodite pozorni, da jih pijete ravno prav. Za žejo je najbolje piti vodo!

Prinaša koristne snovi
Da bodo koristne snovi, ki jih zaužijete s hrano, dosegle otroka, ki raste v vas, je nujno, da popijete dovolj vode. Voda namreč pomembno posreduje pri prenosu vitaminov, mineralov in hormonov do krvnih celic, s krvnimi celicami pa nato potujejo prek posteljice do zarodka oziroma plodu. Brez vode je prenos koristnih snovi zelo otežen. Zato je nujno, da nosečnica zaužije na dan 8 kozarcev vode.

Vrče s filtrom za vodo lahko zelo ugodno dobite v spletni trgovini na mojmalcek.si!

Odnaša nekoristne snovi

V nosečnosti ženska ne le pije in jé za dva, zase in za otroka, ampak njeno telo tudi izloča odpadne snovi za dva. Voda telesu pomaga, da se očisti odpadnih snovi in jih odnaša iz ledvic. Piti morate toliko vode, da bo vaš urin svetle, prosojne barve. Če je temen, potem ste pili premalo. Premalo urina pomeni tudi, da ga dlje zadržujete v telesu, ker ne čutite potrebe po uriniranju, to pa omogoča razraščanje bakterij oziroma bakterijskih okužb. Nosečnice urinirajo pogosteje – in tako je prav. Strah, da boste zaradi večjega vnosa tekočin morali še pogosteje na stranišče, naj vas ne ovira. Voda pomaga tudi pri lažjem iztrebljanju, ki v nosečnosti - zaradi upočasnjene prebave – lahko postane težava.

Boljše počutje
Če nosečnica ne pije dovolj vode, se ji poslabša počutje. Kadar postanete razdražljivi, ko vas prične boleti glava in ste nenadoma utrujeni, sedite, dvignite noge na stol in počasi popijte velik kozarec vode. Zelo verjetno vam bo kmalu bolje, saj ste imeli znake dehidracije. Na vnos vode ne pazite le poleti, temveč tudi pozimi, saj zaradi suhih in preveč ogretih prostorov izgubljamo veliko tekočine. Več tekočine potrebuje nosečnica tudi zato, ker se več poti.

Lepša koža
Če nosečnico kar naprej srbi koža, je to eden izmed znakov, da ima presuho kožo, ker premalo pije. Voda kožo napoji od znotraj. Voda pa pomaga tudi pri premastni koži v nosečnosti, saj poskrbi za bolj harmonično razmerje.

Manj otekanja
Voda preprečuje tudi otekanje (obraza, prstov, gležnjev, okončin...), še ene nosečniške neprijetnosti. Nekatere nosečnice mislijo, da bodo zaradi več tekočine še bolj otekale, toda res je ravno nasprotno. Zaradi premalo vode se vam v nosečnosti lahko poveča tudi opaznost celulita, ki se ga ne razveseli nobena ženska.

Ni vseeno, kakšno vodo pijete
Ni pa vseeno, kakšno vodo pijete. Voda za nosečnico mora biti neoporečna. Če vas skrbi, ali je voda iz vašega vodovoda dovolj čista, si omislite vrč za vodo, ki filtrira vodo iz vodovoda. Izberite takšnega, ki s filtriranjem odstrani iz vode težke kovine, na primer svinec, klor in pesticide, pa tudi organske nečistoče. Težke kovine in pesticidi so resna nevarnost za otroka, ki rase v vas. Povzročajo hude prirojene napake. Zadnje raziskave kažejo, da so tudi možen vzrok za pojav vedenjskih motenj avtističnega spektra. (Motnje avtističnega spektra so večini ljudi sicer splošno znane kot avtizem. V resnici gre za skupino petih moten: klasični avtizem, Aspergerjev sindrom, nespecifična pervazivna razvojna motnja, Rettov sindrom in otroška dezintegrativna motnja.)
Z vodo pa nosečnica prejme tudi koristne snovi – minerale, na primer, magnezij, ki je za nosečnico še posebno nujen. Če telesu primanjkuje magnezija, se pojavijo težave: mišični krči v nogah, težave s spanjem, utrujenost in glavoboli, šibki in lomljivi nohti itd. Zato so za nosečnico najboljši filtri z vodo, ki ob filtriranju v vodo postopoma sproščajo magnezij. Gotovo ste jih že opazili v trgovinah, po ugodni ceni pa so na voljo tudi v spletni trgovini Mojega malčka.

Voda naj bo sveža
Za nosečnico je najbolje, če vodo pije po požirkih, ves dan po malem. Vodo nosite kar s seboj, vendar pazite, kje jo hranite. Plastenke z vodo so priročne, vendar ni prav, če iz njih pijete vodo, ki že dolgo stoji, še posebno, če ste jo dotočili sami. Bolje si je natočiti svežo vodo, za pitje in hranjenje pa uporabljajte le neoporečno plastiko.

Preberite si še

  • Naravno proti slabosti

    Proti nosečniški slabosti si lahko pomagamo s preprosto in naravno metodo – s pritiskom na točko na zapestju.

Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.