Novice

Zimska številka Pikapolonice že v prodaji!

Zimska izdaja revija za otroke Pikapolonica je na voljo v marketih Mercator, Tuš, Jager in Leclerc.

 

Vse novice

Barvanje snega

Barvanje snega je zabavna in ustvarjalna igra na prostem. Sneg, ki je kot velikanski list papirja, otroke povsem očara, še bolj pa jih veseli, da ker lahko po svoje preuredijo okolje.

Pazimo le, da izberemo barve, ki so povsem neškodljive za okolje, pa tudi, da se lahko operejo iz otrokovih zimskih oblačil.

Potrebujete sneg, okolju neškodljive tempera barvice v tubi, debele čopiče in prazne lončke od marmelade. Vanje iztisnite tube barve in jo zamešajte tako gosto, da jo bo otrok zlahka nanašal na sneg. Lonček od marmelade je zelo primeren, ker se ne prevrača, otrok pa ga lahko položi v sneg, da ima med slikanjem proste roke. V vsak lonček postavite debel čopič, da se med slikanjem barve ne pomešajo in umažejo.

  barvanje_snega_loncki.jpg
                   
Otrok naj sam odkrije, kako se slika na sneg.

Vam pa lahko povemo: posebnost slikanja na sneg je nežen dotik čopiča na podlago. Če otrok pritisne čopič bolj močno ali če ga drži dlje časa na isti točki, se učinek slikanja spreminja.

Najboljše se slika na sneg, ki ima na vrhu skorjico, odtajano in spet malo pomrznjeno. Mimogrede naučite otroka nove besede za to vrsto snega – reče se mu »srenec«. Mehek, puhast sneg se namreč oprijemlje čopiča, zato je težko slikati.

barvanje_snega_facka_mala.jpg

Ne pozabite, da ni pomembno, kaj bo otrok naslikal, pomembno je, da s slikanjem raziskuje, eksperimentira in dobiva nove izkušnje. Če slika le pike in črte je povsem v redu.

Najboljše pri slikanju po snegu je, da ni nobenih omejitev s prostorom – »list« papirja ni omejen. Če pa imate na voljo malo snega, naj otrok poslika kup skidanega snega ali sneženega moža.

barvanje_snega_snezak.jpg

Kadar je zelo zelo mrzlo, napolnite s snegom plastičen pladenj in ga odnesite na kuhinjo mizo, pa naj otrok slika notri.

Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.