Novice

Poletna številka Pikapolonice že v prodaji!

Poletna izdaja revija za otroke Pikapolonica je na voljo v marketih Mercator, Tuš, Jager in Leclerc.

Vse novice

Otrok stoji na eni nogi

Za otroka je stanje na eni nogi zelo težavno. Za trenutek sicer lahko stoji na eni nogi, že ko shodi, saj ob vsakem koraku prenese težo telesa iz ene na drugo nogo, pri tem pa za trenutek obstane z vso težo na eni sami.

Pravega stanja na eni nogi pa ni zmožen še do 30. meseca in tudi tedaj le za dve ali tri sekunde, pri tem pa se ves čas ziblje s trupom, saj popravlja ravnotežje.
na_kratko_slika_3_stanje_na_eni_nogi.jpg
Roke pri tem razširi, da si z njimi pomaga loviti ravnotežje. Šele pri petih letih zmore stati na eno nogi do 10 sekund. V tej starosti se tudi manj ziblje s trupom, roke pa ima že bolj sproščene, saj ravnotežje že korigira z gibi noge. Šele pri šestih letih zmore stati na eni nogi več kot 10 sekund, roke pa ima povsem sproščene ob telesu. Ravnotežje korigira le še z drobnimi gibi v gležnju.
mala_happy.jpg
Ne zmore pa še stati na eni nogi in pri tem mižati. Tega je sposoben šele pri osmih letih. Stanje na eni nogi je veščina, na katero so otroci zelo ponosni. Povabite otroka v igro, v kateri bodo vadili to spretnost!

Preberite si še

  • Malček je rad zabaven

    Otroci se radi smejijo, pa tudi sami znajo že zgodaj narediti kaj smešnega. Kako se naučijo humorja? 

Teme

Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.