Novice

Zimska številka Pikapolonice že v prodaji!

Zimska izdaja revija za otroke Pikapolonica je na voljo v marketih Mercator, Tuš, Jager in Leclerc.

 

Vse novice

Medena recepta - za praznike in za vsak dan!

Palačinke z medom

Ideja za otrokov zajtrk, malico ali posladek je majhna medena tortica, ki jo lahko pripravimo zelo hitro s sestavinami, ki jih imamo že doma. Majhne palačinke z medom so odlična ideja tudi takrat, ko nas razveselijo nenapovedani gosti z otroki.

za_net_palacinke_z_medom.jpg

● Spečemo majhne, slastne palačinke, velike približno za eno odraslo dlan. Za enega otroka spečemo štiri palačinke. Testo za palačinke lahko pripravimo tudi vnaprej in ga shranimo v hladilniku.
● Ko se palačinke nekoliko ohladijo, jih premažemo z medom in obložimo s tanko narezanimi koluti banane. Palačinke zložimo drugo vrh druge, da so videti kot majhna medena torta. Okrasimo jih lahko tudi s stepeno smetano.
● Male ljubitelje čokolade lahko za spremembo razveselimo z medom, ki ima okus čokolade. Za premaz uporabimo medeni čokoladni namaz z lešniki, kar jed naredi še bolj slastno.

Ker sta med in čokoladni medeni namaz sladka, testa za palačinke ni potrebno sladkati. Medene palačinke z banano so jed, ki vsebuje veliko snovi za otrokov zdrav razvoj.

logo.png

 boznar_cokomed_premium_800px.jpg  







Med in medene izdelke poiščite v Hiši medu Božnar!

Medena torta

Slastna medena torta je podobna Marlenki, ki je nastala po starem armenskem receptu. Če poleg medu uporabimo tudi medeno čokoladni namaz z lešniki, bo otrokom še bolj teknila.

Za testo potrebujemo: 40 g medu ● 60 g masla ● 600 g moke ● 2 jajci ●1,5 dl mleka ● 100 g sladkorja ● žličko pecilnega praška
Za kremo potrebujemo:
40 g medu ● 60 g masla ● 2 jajci ● 2,5 dl kondenziranega mleka

za_net_marlenka.jpg
Zamesimo testo in ga razdelimo na 4 dele. Med dvema kosoma peki papirja ga razvaljamo na pravokotnike debeline 3 mm. Vsakega pečemo 5 minut na 180 ˚C. Pečene oblate pustimo na peki papirju in jih prekrijemo z navlaženo kuhinjsko krpo. ● Za kremo v stopljeno in ohlajeno maslo primešamo razžvrkljana jajca in med. Mešamo tako dolgo, da je masa enotna, nato dodamo kondenziramo mleko. Vse skupaj na nizkem ognju mešamo še 5 minut. ● Ohlajeno kremo namažemo na oblate. Zlagamo po plasteh. Na koncu torto obrežemo in premažemo z ostankom kreme ali z medeno čokoladnim namazom z lešniki. Čez vse nadrobimo drobne odrezke oblatov. Preden postrežemo, naj počaka v hladilniku čez noč.


Med in medene izdelke poiščite v Hiši medu Božnar!
 

Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.