Prvi veganski sir, izdelan v Sloveniji

Število ljudi, ki se približujejo veganski prehrani, strmo narašča. Vse večje število veganov dokazuje, da se je mogoče kakovostno prehranjevati tudi z odpovedjo izdelkom, ki vsebujejo sestavine živalskega izvora. Vedno več potrošnikov iz svoje prehrane izključuje mlečne izdelke, nekateri iz zdravstvenih, drugi iz etičnih razlogov.
V sodelovanju s svetovno znanim in večkrat nagrajenim Vegan Master Chefom Emanueleom Di Biasejem, sicer direktorjem mojstrskega konditorja VEGANOK akademije, so v podjetu Sayve ustvarili veganske sire najvišje kakovosti Sayve natural delights. Narejeni so po najvišjih standardih, z vsemi potrebnimi certifikati in iz sestavin ekološkega izvora. Veganski sir je najbolj podoben poltrdemu siru in po okusu spominja na žlahtne starane sire. Dobri in zdravi siri so pripravljeni iz čičerike, obogateni pa s tartufi, čilijem, orehi ali črnim poprom. Ne vsebujejo mlečnih izdelkov, laktoze, soje ali glutena.
Sir proizvajajo v Trzinu, 90% izdelkov pa uspešno izvažajo v sosednje države. Pri nas ga je mogoče kupiti v Maximarketu, Mercator Centru Šiška in na spletu, kmalu pa tudi še v drugih trgovskih verigah.
Foto: Sayve