Novice

Izšla je otroška revija Pikapolonica pomlad - poletje 2023!

Otroci se s Pikapolonico prvič spoznavajo z oblikami, črkami in številkami ter rešujejo zabavne, a poučne naloge. Pomlad in poletje bosta še zabavnejša s Pikapolonico!

Vse novice

So počitnice v lastni režiji ugodnejše?

Kako bi lahko bolj ugodno potovali - z agencijo ali v lastni režiji? Potovanje v lastni organizaciji ima številne prednosti, seveda pa tudi kakšno slabost. Kako se torej lotiti načrtovanja poti in stroškov?

Pet osnovnih nasvetov za vse, ki bi radi prihranili: 

· Letite v torek! 
Praviloma so cene letalskih vozovnic najnižje, če letite sredi tedna; najcenejši je torek. Najdražje vozovnice so za lete v nedeljo. 

· Potujte v času zunaj glavne sezone! 
Ste prilagodljivi glede terminov? Dobro! Prihranite lahko veliko! Iz Ljubljane v New York boste lahko junija leteli že za približno 550, julija pa za 820 evrov. V Lizbono boste avgusta za vozovnico odšteli približno 290, maja pa 240 evrov. 

· Primerjajte cene hotelov … in se pogajajte! 
Z rezervacijo prek spleta lahko prihranimo veliko, a tudi "pravih" turističnih agencij ni treba zanemariti. Spletnih mest za primerjavo cen hotelov je kar nekaj, za cene pa poizvedite tudi v turistični agenciji. Ste že večkrat potovali z isto agencijo? Seznanite jih s ceno, ki bi jo prek spleta dobili za izbrani hotel; večkrat se zgodi, da lahko agencija uredi rezervacijo še za nižjo ceno. Poskusite tudi neposredno v hotelu: včasih lahko eno e-sporočilo prihrani precej denarja. 

· Najem avtomobila: dobro je poznati pravila. 
Potujete v glavni sezoni? Potem ni slabo, če avto rezervirate vnaprej. Za najem zunaj sezone se navadno cene nižajo v zadnjih dneh pred odhodom.

· Rezervirajte parkirišče! 
Najdražje je seveda parkiranje na letališčih in lahko občutno podraži potovanje. Poiščite možnosti parkiranja v bližini letališč, npr. parkvia.com.

summer_safety_guide_for_babies.jpg
Zakaj potovati sam … 

 

+ Neodvisnost: čas, kraj in pot prilagajamo svojim željam. 
+  Urnik: ne preganja nas ura turističnega vodiča. 
+  Nove izkušnje: drugačni vtisi, možnost spoznavanja novih ljudi. 
+  Stranske poti: spoznavanje krajev, ki niso zapisani v potovalnem načrtu.

 

… in zakaj ne? 

-  Ko so težave, smo prepuščeni sami sebi. 
-  Organizacija lahko vzame veliko časa. 
-  Stres na potovanju, če ne gre vse po načrtih.


Teme

Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.