Novice

Izšla je otroška revija Pikapolonica pomlad - poletje 2023!

Otroci se s Pikapolonico prvič spoznavajo z oblikami, črkami in številkami ter rešujejo zabavne, a poučne naloge. Pomlad in poletje bosta še zabavnejša s Pikapolonico!

Vse novice

Romantika v dvorcu - Schlosshotel Seewirt

Prijeten in očarljiv hotel, ki spominja na manjši dvorec ter leži v samem središču kraja Turracher Höhe ter v neposredni bližini žičnic.

Turracher Höhe leži na meji med avstrijskima deželama Koroška in Štajerska na nadmorski višini 1.763 metrov v pogorju Nockberge med vrhovi, visokimi do 2.400 metrov, obiskovalce pa osupne z jezerom Turracher See. Zaradi visoke lege je med najbolj zanesljivo zasneženimi smučarskimi središči v Avstriji. Obilica naravnega snega skupaj z umetnim zasneževanjem omogoča smučanje od sredine novembra, konča pa se 1. maja.

Prijeten hotel Genieβer Schlosshotel Seewirt, ki spominja na manjši dvorec, leži v samem središču kraja in v neposredni bližini žičnic Wildkopf in Kornockbahn ter omogoča začetek smučanja neposredno s hišnega praga, ker je še posebej ugodno za družine z manjšimi otroki.Gostoljubnost in visoka kakovost storitev

Na spletnem mestu skiresort.de, ki je največji portal z ocenami smučišč na svetu, so Turracher Höhe izbrali za najboljše smučarsko središče z do 60 km prog. Letošnja novost je Nockyjeva otroška proga na progi Wildkopf. Proga je prilagojena potrebam malih smučarjev, ki že varno stojijo na smučkah, med spustom pa jih spremlja simpatični Nocky s prijatelji. Smučarski butlerji v Turracher Höhe so postali že klasika. Ves dan so na poti po smučarskem središču, pri tem pa malim in velikim smučarjem lepšajo življenje na progah - za moker nos imajo robčke, za rdeče obraze kremo za zaščito pred soncem, za otroke sladoled ali liziko, za starše pa lahko tudi kozarec penine. Prisrčna gostoljubnost in visoka kakovost storitev sta zaščitna znaka tega prijaznega kraja, v katerega zahaja tudi vse več slovenskih gostov. Poleg smučišč ponuja Turracher Höhe tudi raj za tekače na smučeh. Izbirati je mogoče med štirimi različnimi progami, skupaj dolgimi 15 kilometrov. Številne zimske poti vodijo skozi gozdove cemprina, zasnežene alpske travnike in vzdolž treh gorskih jezer.

slika_1_hotel_ponoci.jpg

Prijeten hotel z dušo in pridihom dvorca

Turracher Höhe je mogoče obiskati tudi le za en dan, saj je iz Ljubljane oddaljen slabi dve uri vožnje, za pravo doživetje in popolno sprostitev pa je vredno v njem preživeti vsaj podaljšani konec tedna, če že ne kar celih sedem dni. Primernih namestitev vseh kategorij je dovolj, gostje pa gotovo ne bodo zgrešili, če se odločijo za imeniten Genieβer Schlosshotel Seewirt. Prijeten hotel, ki spominja na manjši dvorec, leži v samem središču kraja in v neposredni bližini žičnic Wildkopf in Kornockbahn ter omogoča začetek smučanja neposredno s hišnega praga. Bližina vlečnice Wildkopf z otroško progo je še posebej ugodna za družine z manjšimi otroki, saj z malčki ni treba hoditi daleč, ko pa so utrujeni, lačni ali jih zebe, je topla soba vedno blizu. Hotel se ponaša s štirimi zvezdicami in nudi prijetno urejene sobe, tradicionalno opremljene s pohištvom iz polnega lesa.

slika_2_druzina_prodinger.JPG slika_4_philipp.jpg

Zakonca Elke in Richard Prodinger sta lastnika hotela že od leta 1996 in v teh letih sta hotelu vdahnila dušo, zaradi katere se številni gostje vedno znova radi vračajo. Hotel pa slovi tudi po izvrstni kulinariki, za katero skrbi mladi in inovativni vrhunski kuhar Philipp Prodinger, sin zakoncev Prodinger. Priznani kuhar vodi tudi majhno, vendar izvrstno in zelo ekskluzivno vrhunsko restavracijo v sklopu hotela. Po dobri večerji ni lepšega kot posedeti v prijetni sprejemnici ob prasketajočem kaminu, obujati doživetja skoraj končanega dneva in načrtovati dejavnosti za prihodnji dan…

Romantično vzdušje in odlična kulinarika
Hotel ima zanimivo zgodovino, saj je dvorec Seewirt nekoč pripadal znani družini Schwarzenberg. Ko so se ga odločili leta 1954 prodati, ga je odkupila družina Ferdinanda Holwega iz Muraua, ki je konec leta 1957 v njem odprla manjši hotel, v 70. letih pa so dodali še veliko jedilnico, bazen in savne. Leta 1982 sta hotel prevzela hči in zet, ki sta ga vodila vse do leta 1996, ko sta ga morala iz zdravstvenih razlogov prodati. Odkupila sta ga zakonca Prodinger in ga z vso ljubeznijo in pozornostjo do detajlov prenovila ter ga zaradi njegove podobe z značilnim stolpičem poimenovala Schlosshotel Seewirt. Pred koncem tisočletja je hotel doživel še eno prenovo in razširitev, ohranil pa je značilno podobo dvorca in zaščitni prepoznavni znak, rdeče-belo pobarvana okenska polkna.

slika_3a_bazen.jpgslika_3b_savna.jpg

Danes hotel ustreza najvišjim kakovostnim standardom, tudi z večjim notranjim bazenom in wellnessom s številnimi savnami, bivanje v njem pa je prijetno tudi zaradi pridiha starih časov v najboljšem pomenu besede. Poleti se v njem radi zbirajo ljubitelji starih avtomobilov in motociklov, o čemer pričajo tudi številne fotografije po stenah, pozimi pa seveda gosti največ smučarskih gostov, ki znajo ceniti prijetno romantično vzdušje in odlično kulinariko.

Matjaž Markič

www.schlosshotel-seewirt.com
www.turracherhoehe.at

hotel_zimski_dan.jpg

Foto: Genieβer Schlosshotel Seewirt © Lupi Spuma

Teme

Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.