Novice

Poletna številka Pikapolonice že v prodaji!

Poletna izdaja revija za otroke Pikapolonica je na voljo v marketih Mercator, Tuš, Jager in Leclerc.

Vse novice

Zima v Avstriji - kot iz pravljice!

V Katschbergu vas čaka zelo pester zimski program doživetij!

Katschberg: zimski dopust kot iz slikanice

Nadmorska višina počitniške regije Katschberg ni obdarjena zgolj s svežim gorskim zrakom, v katerem bodo lahko globoko zadihali prav vsi, ampak tudi z zagotovljenostjo snega. Ne nazadnje spada Katschberg med najboljše avstrijske destinacije za družinski dopust na sončni strani Alp. Smučarsko območje Katschberg-Aineck nudi 70 kilometrov smučarskih stez, ki so vedno odlično pripravljene. Smučišča so široka, pregledna in 100 % zasnežena tudi v primeru, če se gospa Zima odpravi na dopust. Večina hotelov na katschbergski višini je neposredno ob smučiščih. Dopustnikom, ki prenočujejo v 6 kilometrov oddaljenem kraju Katschberg, pa je na voljo brezplačni smučarski avtobus, ki jih v samo 10 minutah pripelje neposredno na smučišče.
katschberg2_za_net.jpg

Kdor želi zimo v Avstriji spoznati tudi izven smučišč, pa ga čaka v Katschbergu pester zimski program doživetij!

Več informacij o Katschbergu TUKAJ


Smučarski gori Beljaka, Gerlitzen Alpe (Osojčica) in Dreiländereck

Blizu tunela Karavanke se nad Osojskim jezerom razprostirajo Gerlitzen Alpe (Osojščica). Največje smučarsko območje srednje Koroške je s 17 vzpenjačami, z 42 km odlično pripravljenih smučarskih stez in s 15 km smučarskih poti ter z otroškim snežnim parkom pravi zimski raj, v katerem se boste z veseljem zadržali. To območje se ponaša s širokimi smučišči, z eno najboljših šol smučanja v Avstriji, v kateri govorijo tudi slovensko ter hrvaško, in z veliko količino snega: zahvaljujoč najsodobnejši tehniki zasneževanja je tukaj, na južni strani Alp, smučarska zabava zagotovljena od 1. decembra do začetka aprila.
kopija_od_region_villach_franz_gerdl_gerlitzen7.jpgkopija_od_region_villach_franz_gerdl_dreil_ndereck2.jpg
Foto: Region Villach / Franz Gerdl

Še prijetneje bo na družinskem smučarskem območju Dreiländereck pri Arnoldsteinu, ki nudi smučarske steze za začetnike in za rekreativne smučarje, zanimive kulinarične možnosti in 8 km dolgo stezo za sankanje. Nasvet: za ljubitelje smučarskih tur in zimske pohodnike sta ravno pravšnja naravni park Dobratsch in Alpen Arena, kjer se lahko tekači na smučeh svoji strasti predajajo tudi pod žarometi.

Sprostili pa se boste lahko v koroških termah Warmbad-Villach, v najsodobnejšem avstrijskem termalnem svetu doživetij, in na beljaškem adventnem trgu (od 17. 11. do 24. 12. 2017) z drsališčem in s tradicionalnimi adventnimi hiškami.

Več informacij o regiji Beljak Gerlitzen Alpe (Osojčica) in Dreiländereck TUKAJZ drsalkami po Dunaju

Obiskovalcev v božičnem času na Dunaju ne bodo pričakali le kulturni vrhunci, ampak tudi gladke ledene površine čudovitih konstrukcij. V dunajskem mestnem parku bo pozimi iz daljave pogosto slišati glasbo. To pomeni, da se v bližnjem drsalnem društvu veliko dogaja. Samo še nekaj korakov in že boste pred obširno ledeno ploskvijo, ki meji neposredno na poslopje mogočne dunajske koncertne hiše.
kopija_od_00000072985_eislaufen_vor_einmaliger_kulisse_auf_dem_wiener_eistraum_stadtwienmarketing.jpg
Foto: Stadt Wien Marketing

Popolna ledena ploskev
Drsališče z umetnim ledom v centru Dunaja je gladko in lepo urejeno, zato si v dobro organizirani izposojevalnici hitro izposodite par drsalk! Kdor se ne želi takoj pomešati med množico, ga bo že sam pogled na drsalce navdihnil: umetnostni drsalci in igralci hokeja na ledu namreč trenirajo na lastnem omejenem območju; večji del ledene površine pa je kljub vsemu namenjen rekreativnim drsalcem: mlajšim in starejšim − tukaj bo lahko z drsalkami vsak risal kroge ter drsal naprej in nazaj, bolj izkušeni pa se bodo preizkusili celo v skokih. Iz zvočnikov boste pogosto slišali valček in razvilo se bo prijetno vzdušje. Ja, ste na Dunaju! Rajanje na ledu vas bo tako navdušilo, da boste želeli tudi sami obuditi svoje pozabljene drsalne dneve. A počasi: najbolje je, da se sprva držite ograje in si tako pridobite gotovost. Že kmalu po začetnem nerodnem drsenju bo prišlo na vrsto previdno polzenje po ledu: desno, levo, več zamaha, sprostite se v kolenih – korak za korakom se vam bo vaše drsalno znanje povrnilo in prevzel vas bo občutek sreče!

Punč na trgu
Potrebujete odmor med drsanjem? Okrepčajte se na stojnici s punčem na ledu! S kozarčki toplega napitka v rokah, boste lahko v miru pokramljali s športnimi prijatelji – in tako spoznali mnogo zanimivega, npr. o 140-letni zgodovini drsalnega društva ali o načrtovanih večjih obnovitvah in adaptacijah drsališča v naslednjih letih.

kopija_od_00000039167_wiener_eistraum_am_rathausplatz_wien_tourismus.jpgFoto: Wien Tourismus

Ledene sanje
Zagotovo vas bodo očarale tudi dunajske ledene sanje. Sanjskega je tukaj namreč veliko: pisano osvetljeni predeli drsališča med mestno hišo in gledališčem Burgtheater ter romantične ledene poti, ki se vijejo po sosednjem parku. K opisanemu samoumevno spadajo tudi regionalne kulinarične specialitete, ki jih lahko pokušate na stojnicah ob drsališčih. Ob takšni ponudbi si boste v zimskem Dunaju dejansko zastavili vprašanje vesti: kultura ali zabava na ledu? Najbolje seveda oboje.

Več informacij o ponudbi na Dunaju TUKAJ 


Promocijsko sporočilo

Teme

Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.