Novice

Poletna številka Pikapolonice že v prodaji!

Poletna izdaja revija za otroke Pikapolonica je na voljo v marketih Mercator, Tuš, Jager in Leclerc.

Vse novice

Obertauern z družinam prijaznim otroškim smučarskim programom

Pozimi na belih pobočjih Obertauerna, priljubljenega zimskega športnega središča na Solnograškem, vedno znova opažamo - tako hitro in igrivo, kot se Janezek nauči smučanja ali deskanja na snegu, se Janez ne bo nikdar več... V paketu »Bobbyeva snežna pustolovščina« bodo mali smučarski navdušenci uživali in se hkrati naučili smučati in deskati na snegu – po ugodnih in družinam prijaznih pogojih.


Iz središča kraja, ki leži na nadmorski višini 1.740 m, se po gorskih pobočjih kot pajkova mreža razprostirajo proge vse do nadmorske višine 2.313 m. Žičnice so postavljene tako, da je mogoče v smeri urinega kazalca ali v nasprotni smeri prevoziti vse proge, dokler ne pridete spet na izhodišče. Prekrasne proge vabijo k neskončnim smučarskim užitkom. Nekatere od prog, ki so posebej primerne za otroke, so povezane v dve različni otroški krožni turi, prilagojeni znanju in kondiciji otrok ter mladostnikov. Zasnovani sta tako, da jih lahko otroci presmučajo tudi sami, brez staršev ali smučarskih učiteljev.

obertauern_2_za_net.jpg
Bobbyjeva snežna pustolovščina

Beli snežni zajček Bobby je maskota mladih zimskih športnikov in je posodil svoje ime otroškemu smučarskemu programu. Bobbyjeva snežna pustolovščina za otroke do 6. leta starosti je na voljo že za 225 EUR na otroka. Paket vključuje pet celih dni smučarskega tečaja ali pet poldnevnih tečajev deskanja na snegu, smučarsko vozovnico za čas tečaja, izposojo opreme za šest dni in bivanje otroka v sobi s starši, vključno s prehrano. Otroci se lahko udeležijo otroškega programa, na željo zagotovijo tudi varstvo v času kosila. Cena aranžmaja za otroke od 6. do 15. leta starosti pa znaša 305 EUR na otroka. Storitve tečajev in izposoje opreme so enake kot pri najmlajših, namesto bivanja v sobi s starši pa so pri ponudnikih, ki so vključeni v program Bobby, na voljo ugodne namestitve za otroke v tej starostni skupini. Ponudba Bobbyjeva snežna pustolovščina je na voljo v tednih od 12. januarja do 2. februarja 2019 ter od 6. do 13. aprila 2019, rezervirati pa jo je treba najmanj sedem dni pred prihodom. Tečaji smučanja ali deskanja na snegu se začnejo vedno v nedeljo ali ponedeljek. Na spletni strani www.obertauern.com lahko najdete turistične ponudnike nastanitev, ki sodelujejo v programu Bobby.

obertauern_1_za_net.jpg
Od nastanitev do sedežnic le nekaj zavojev

Vse smučarske šole imajo svoje lastne vadbene poligone za otrokom primeren in igriv začetek smučanja in deskanja na snegu. V ponudbi za družine so tudi družinski smučarski park medvedka Biba in varstvo otrok, ki zagotavljajo sproščujoče in športne družinske počitnice v Obertauernu. Enkratno doživetje za otroke ponuja smučarska proga strahov, srhljiva in temna votlina, skozi katero se lahko peljejo na smučeh. Tudi otroški iglu je atrakcija za najmlajše goste. Prvič v zimi 2018/19 pa boste v izbranih hotelih lahko brezplačno preizkusili otroške vozičke CYBEX z ustrezno snežno opremo. Zimske pohodniške poti v Obertauernu se izkažejo kot idealne testne poti. Družinam predstavlja lokacija kraja še dodatno prednost. Ker je od nastanitev do sedežnic vedno potrebnih le nekaj zavojev, ne potrebujete smučarskega avtobusa in dodatnih poti s težko opremo. Kdor potuje z otroki, mu je ponudba »Ski in - Ski out« pisana na kožo!

Prvič letos tudi adventni sejem...
Gostje, ki bodo Obertauern obiskali v decembru, bodo letos prvič doživeli tradicionalni Turski advent. Najvišje ležeči adventni sejem v deželi Solnograški bo potekal od 29. novembra do 22. decembra, vedno od četrtka do sobote od 16. do 21. ure. Na stojnicah bodo na voljo lokalne poslastice, naravni izdelki in izdelki domače in umetnostne obrti iz regije.

obertauern_gamsleiten.JPG
... aprila pa že tradicionalno iskanje zaklada 
Gamsleiten Kriterium
Konec sezone bo napovedala prireditev z iskanjem zaklada v snegu Gamsleiten Kriterium, ki bo od 5. do 7. aprila 2019, sezona v Obertauernu pa se tradicionalno zaključi 1. maja.

www.obertauern.com

Teme

Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.