Novice

Jesenska številka Pikapolonice že v prodaji!

Jesenska izdaja revija za otroke Pikapolonica je na voljo v marketih Mercator, Tuš, Jager in Leclerc.

 

Vse novice

Ideja za družinski izlet - Pot med krošnjami Pohorje na Rogli

Rogla vabi ob vseh letnih časih z raznoliko družinsko turistično ponudbo. To jesen je bogatejša še za doživljajsko pot, ki sprehajalce popelje visoko med krošnje, od koder se odpirajo razgledi, kot jih vidijo ptice.

Doživljajska Pot med krošnjami Pohorje na Rogli je odlična ideja za družinski izlet, saj je primerna tudi za najmlajše, nanjo pa se lahko podamo z otroškim vozičkom ali pa z invalidskim vozičkom. Najvišja točka krožne poti, ki je dolga 1.043 m, je leseni razgledni stolp. Obiskovalci se po njem spiralno vzpenjajo do višine 37 m, ob tem pa se odpirajo osupljivi 360 stopinjski pogledi od Triglava do Učke in do panonske nižine.

dron_panorama_mala.jpg
pot_iz_stolpa_mala.jpeg
                                       Pogled na pot z razglednega stolpa. 

Sicer pa je pot ravna, razpeta 20 m nad gozdnimi tlemi, med vrhovi smrek, v katerih šumi veter. Na poti so adrenalinske postaje, kot so navidezna brezna, ki so seveda popolnoma varna. Dve brezni sta primerni za otroke, eno za manjše in drugo za večje otroke, veliko »strašno« brezno, ki bi hkrati lahko sprejelo 30 ljudi, pa tudi odraslim.

brezno_za_otroke.jpeg

                                "Strašno" brezno za otroke. 

Doživetje narave na poti ima tudi poučno plat. Ob poti se vrstijo panoji s privlačno interaktivno vsebino, ki zanimivo pripovedujejo rastlinskem in živalskem svetu Pohorja, na primer, o borovnicah, o gamsih in o pohorskih kamninah. Nameščeni so tako, da si jih lahko ogledajo, se jih dotaknejo, otipajo, premaknejo in zavrtijo tudi otroci.

druzina_na_poti.jpgstolp_mala.jpg

                                               Spiralni vzpon na stolp.

Pot med krošnjami Pohorje na Rogli ima stranske mreže in ograje prozorne, kar omogoča dobro vidljivost tudi majhnim otrokom, zato jih ni treba dvigovati nad ograjo. Dobro bodo videli tudi ljudje na invalidskem vozičku. Če pa bi želeli na pot pripeljati nekoga, za katerega niste prepričani, ali bo zmogel prehoditi celotno pot, sta na voljo dva invalidska vozička, ki vam ju posodijo brezplačno. Tudi s kužkom lahko pridete, a vas bo zaradi varnosti majhnih otrok brezplačno počakal v eni od udobnih in čistih pasjih hišk, ki so pripravljene pred vhodom.

panoji_mala_1.jpeg

                                Panoji imajo privlačno vsebino. 

Pot med krošnjami Pohorje na Rogli je načrtovalo ter zgradilo češko podjetje ZážitkováAkademie, hčerinsko podjetje nemške družbe Erlebnis Akademie AG, ki ima po Evropi že osem lesenih doživljajskih poti med krošnjami. Ocenjujejo, da bo pot na Rogli letno obiskalo 200.000 obiskovalcev. Odprta bo vse leto in ob vsakem vremenu, razen na dan mrtvih (1. novembra) in na božični večer (24. decembra).
trgovnina_mala.jpeg

                                           Trgovina s spominki. 

Krožna pot se na koncu vrne nazaj k vhodu, kjer sta trgovina s spominki za velike in majhne, toalete in okrepčevalnica. Prihodnje leto pa načrtujejo še dodatek, ki bo razveselil adrenalinske navdušence – s stolpa se bo mogoče spustiti z vrha do tal po 40 metrskem toboganu!

Cena vstopnice za Pot med krošnjami Pohorje na Rogli za odraslega je 10 €, za starejše od 65. let, invalide in otroke od 3. do 14. leta 8 €, za družine pa 25 €, otroci, mlajši od 3. let pa imajo brezplačen vstop.

Namig: vzemite s seboj daljnogled in kapo. Stolp je visok, zato zgoraj piha in je hladneje kot spodaj na poti.

Čas obiska ni omejen, mi pa priporočamo za polno doživetje vsaj eno uro.

Več o poti na www.potmedkrosnjamipohorje.si .

Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.