Novice

Izšla je otroška revija Pikapolonica pomlad - poletje 2023!

Otroci se s Pikapolonico prvič spoznavajo z oblikami, črkami in številkami ter rešujejo zabavne, a poučne naloge. Pomlad in poletje bosta še zabavnejša s Pikapolonico!

Vse novice

Novosti za družine v snežnem Obertauernu

Otroci se na igriv način spoznajo s snegom in smučmi.

Posebnim klimatskim razmeram gre zahvala, da je v Obertauernu vedno veliko snega. Pogosto sneg zapade že oktobra in zdrži do maja. To, da je v Obertauernu snežna odeja zagotovljena, je potrdila tudi študija, objavljena v letu 2016. S 264 cm maksimalne povprečne višine snega je Obertauern vodilni na lestvici s snegom najbolj obdarjenih zimskih središč v Avstriji. Predviden začetek letošnje sezone bo 20. novembra, uradna otvoritev s koncertom in zabavo pa 30. novembra. Bobbyjeva snežna pustolovščina za otroke z ugodnimi, družinam prijaznimi cenami, bo letos kar v petih terminih. Najvišje ležeči božični sejem na Solnograškem (na nadmorski višini 1.740 m) pa vabi družine, da v miru vstopijo v predbožični čas.

Žičnice v Obertauernu potekajo tako, da je mogoče v smeri urinega kazalca ali v nasprotni smeri prevoziti vse proge, dokler ne pridete spet na izhodišče. Ta legendarna Krožna proga po Turah je opremljena s 26 sodobnimi žičnicami in vlečnicami, ki delujejo kot povezovalni elementi med programi v skupni dolžini okrog 100 km.

kindertauernrunde_obertauern_rohrbacher17_3_web.jpg

Otroci in mladostniki lahko izbirajo med dvema različicama priljubljene Krožne proge po Turah, ki sta prilagojeni glede na njihovo znanje in fizično sposobnost. Bobbyjev krog, poimenovan po planinskem zajcu Bobbyju, je primeren za mlajše otroke, proga My Track pa je za otroke in mladostnike, ki že dobro smučajo. Na obeh je poskrbljeno za animacijo z zabavnim snežnim parkom, progo za merjenje časa, progo, na kateri strašijo duhci, z otroškim iglujem in valovito progo za mlade goste.

Številne družine z otroki razveseljuje, da v Obertauernu deluje sedem šol smučanja in deskanja, ki skrbno poskrbijo za najmlajše smučarske nadobudneže. V družinskem smučarskem parku Medvedek Bibo lahko otroci, ki imajo že nekaj predznanja, vadijo smučanje na treh progah različnih težavnostnih stopenj. V letošnji zimski sezoni prav tako odpira svoja vrata Bobbyjev park pošasti, kjer se otroci na igriv način spoznajo s snegom in smučmi. Otrokom, ki so že bolj spretni na smučeh, pa okoli 60 km lahkih prog nudi idealne pogoje. Za otroke, ki še ne smučajo, lahko starši na smučišču Obertauern izkoristijo vrtec, kjer za varstvo malčkov poskrbijo usposobljene vzgojiteljice. Tako je dopust tudi za starše lahko miren in sproščen, če mamica in očka želita nekaj časa sama uživati v zimskih športih ali v wellness ponudbi.

manjsa_kindertauernrunde_obertauern_rohrbacher17_18.jpg

Otroški smučarski program,
ki je dobil ime po snežnem zajčku Bobbyju, bo v letu 2019 prvič na voljo že pred božičem - od 14. do. 21 decembra. V predbožičnem času je dogajanje na progah še bolj umirjeno, tako da si lahko starši privoščijo smučanje in deskanje na snegu, medtem ko njihovi otroci vadijo svoje prve zavoje. Za piko na i pa najvišje ležeči božični sejem na Solnograškem (na nadmorski višini 1.740 m) vabi družine, da v miru vstopijo v predbožični čas.

Bobbyjeva snežna pustolovščina za otroke do 6. leta starosti je na voljo za 225 evrov na otroka. Paket vključuje pet celih dni smučarskega tečaja ali pet poldnevnih tečajev deskanja na snegu, smučarsko vozovnico, izposojo opreme in bivanje otroka v sobi s starši. Cena aranžmaja za otroke od 6. do 15. leta starosti znaša 305 evrov na otroka. Storitve tečajev in izposoje opreme so enake kot pri najmlajših, namesto bivanja v sobi s starši so pri ponudnikih, ki so vključeni v program Bobby, na voljo ugodne namestitve. Na spletni strani www.obertauern.com lahko najdete turistične ponudnike nastanitev, ki sodelujejo v programu Bobby. Letošnji termini pa so: 14.12.-21.12.2019, 11.01.-18.01.2020, 18.01.-25.01.2020, 25.01.-01.02.2020 in 11.04.-18.04.2020.

Foto: Obertauern Information

manjsa_tvb_obertauern_rohrbacher19_16.jpg

Teme

Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.