Novice

Izšla je pomladanska Pikapolonica - revija za otroke

Otroci se s Pikapolonico - Pomlad spoznavajo z oblikami, črkami in številkami ter rešujejo zabavne, a poučne naloge.

Vse novice

Advent v smučarskem središču Hochkönig

Ko je v zraku vonj po kuhanem vinu, cimetu in sveže pečenih božičnih piškotih, ko zapade prvi sneg in zazvenijo božične pesmi, takrat se v regiji Hochkönig začne adventni čas. Kraji, kot so Maria Alm, Dienten in Mühlbach ne očarajo gostov in domačinov le z regionalnimi običaji, gorsko romantiko in tradicijo. Zima tu razvaja z aktivnostmi, kot sta adventno potovanje po kočah in čarobna adventna tura, ki ponujata kulinarično in športno pokušino nove sezone.

Obiskovalci se potopijo v predbožično idilo, pozabijo vsakodnevne skrbi in doživijo trenutke sreče, ki jih pogosto spominjajo na otroštvo. Svetlobne instalacije znanega umetnika Stefana W. Knora in sprehod skozi labirint luči pred romarsko cerkvijo (vsako soboto v adventu od 16. ure) so nepozabna doživetja, vrhunec za vsakega mladega obiskovalca pa so "žive" jaslice s pravimi živalmi.

V Dientnu poteka tradicionalni gorski advent z adventnim petjem. Medtem ko Miklavž s svojimi parkeljni potuje od hiše do hiše, se okoli cerkve Sv. Miklavža zaslišijo predbožični zvoki. Med vožnjo s kočijo globoko skozi zasneženo pokrajino ali na pohodu z baklami skozi tiho večerno naravo se hitro pozabijo vsakodnevne skrbi. Posebno intenzivno doživetje narave zagotavljajo vodeni pohodi s krpljami po posebej odročnih in navdihujočih poteh, kjer nič ne zmoti idile.

culinary_region_hochkoenig_c_hochkoenig_tourismus_3.jpeg

Advent na Hochkönigu pa nudi še več. Predbožično vzdušje se kar ponuja, da ga povežemo z najbolje pripravljenimi progami na adventni čarobni turi - popotovanje po smučarski regiji okoli 2.941 m visokega Hochköniga v kombinaciji z regionalno kulinariko, spokojno božično glasbo in pravim adventnim vzdušjem. Na poti vas bo razvajalo kar šest smučarskih koč s tradicionalnimi božičnimi dobrotami. S smučkami od koče do koče s kulinarično ponudbo ponuja tudi adventno potovanje po kočah - adventni skiroas.

Letošnje novosti, gondole Gabühelbahn se veselijo predvsem ljubitelji krožne poti Königstour, saj bo najlepša krožna smučarska pot v Alpah še udobnejša in prijetnejša. Krožna pot s šestimi vrhovi, 35 neprekinjenimi kilometri smučarskih prog in 7.500 m višinske razlike je absolutni vrhunec za vsakega zimskega športnika.

Regija Hochkönig svojim gostom v predbožičnem času ponuja primerne aranžmaje. Ponudba se imenuje čarobni advent in vključuje dve nočitvi, eno- ali dvodnevno smučarsko vozovnico, kulinarično adventno turo ter vstopnice za adventni koncert in jaslice.

Več na www.hochkoenig.at

winter_region_hochkoenig_c_hochkoenig_tourismus_9.jpeg

Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.