Novice

Poletna številka Pikapolonice že v prodaji!

Poletna izdaja revija za otroke Pikapolonica je na voljo v marketih Mercator, Tuš, Jager in Leclerc.

Vse novice

Predbožični čas na Dunaju

Sredi novembra stojnice na najlepših dunajskih trgih odpre 20 božičnih sejmov. Na njih obiskovalci kupujejo darila, se družijo ob punču in kuhanem vinu, pokušajo različne kulinarične dobrote in drsajo pred mestno hišo.

image_gallery.jpg

Božični sejmi na Dunaj vsako leto pritegnejo osem milijonov obiskovalcev. Predbožični čas se na Dunaju prične, ko na trg pred mestno hišo priroma veliko božično drevo. Letos je 32 metrov visoka in 130 let stara smreka prispela iz Salzburga 5. novembra. V vsej lepoti bo zasijala 16. novembra ob 17.30, ko bo dunajski župan Michael Ludwig s salzburškim deželnim glavarjem prižgal 2.000 LED luči.

image_gallery_1.jpg
Med prvimi bo 15. novembra odprl sezono božičnih sejmov največji in najbolj prepoznaven med dunajskimi božičnimi sejmi - Christkindlmarkt na trgu pred mestno hišo. Tam vabi k ogledu kar 152 stojnic z darili, okraski, dišečimi praženimi mandlji in vročim punčem, velike jaslice, številne glasbene točke in 3.000 kvadratnih metrov veliko drsališče. Niso pa vsi dunajski božični sejmi enaki drug drugemu.

image_gallery_redko.jpg
Za ljubitelje tradicionalnih sejmov je najprimernejši sejem Altwiener Christkindlmarkt na trgu Freyung, za ljubitelje prazničnega vzdušja z modernim pridihom pa Zima v Muzejski četrti z moderno urejeno zimsko pokrajino.

image_gallery_3.jpg

Obiskovalci, ki jih pritegneta umetnost in rokodelstvo, se lahko ustavijo na trgu Karlsplatz, romantiki pa zavijejo na bidermajerske uličice in dvorišča božičnega sejma v predelu Spittelberg.

Sejme z dunajskim imperialnim bliščem lahko obiskovalci najdejo ob grad Schönbrunn, baročnem dvorcu Belvedere ali v božični vasi na trgu Marije Terezije.

image_gallery_2.jpg
Seznam vseh dunajskih sejmov najdete na povezavi tukaj.

image_start.jpg

Teme

Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.