Novice

Izšla je otroška revija Pikapolonica pomlad - poletje 2023!

Otroci se s Pikapolonico prvič spoznavajo z oblikami, črkami in številkami ter rešujejo zabavne, a poučne naloge. Pomlad in poletje bosta še zabavnejša s Pikapolonico!

Vse novice

Adventni čas in zimska zabava na Visokem Štajerskem

Več kot 60 adventnih tržnic in prireditev že vrsto let uvršča avstrijsko Visoko Štajersko med najbolj atraktivne predbožične lokacije v naši bližini. Letos bo v prazničnem Mariazellu ob 20-letnici adventnih prireditev še posebej slovesno in romantično. Ne samo zaradi pogleda na praznično osvetljeno baziliko in vonja po medenjakih, ki je ga je čutiti v zraku na adventni tržnici, ampak tudi zaradi razgleda na prvi prehodni adventni koledar na svetu.

mariazeller_advent.jpg
Najvišje ležeča adventna tržnica avstrijske Štajerske bo na 1.640 m visokem Stuhlecku. Na vrh se lahko napotite s smučmi ali pa brez njih, do 20. ure zvečer pa se boste lahko v dolino vrnili s sedežnico ali pa bolj romantično na smučeh, v soju bakel. Še 7. in 14. decembra boste lahko uživali v pohodu lampijončkov po zvezdnatem gozdu, poslušali glasbenike na lovskih rogovih, prigriznili dobrote pri kuharjih žgancev in se pogreli pri odprtem ognju.
medena_srca.jpg
Mariazeller Bürgeralpe, Stuhleck, Präbichl, Aflenzer Bürgeralm, Niederalpl, Brunnalm-Hohe Veitsch, Schwabenbergarena Turnau ali Niederalpl pa je sedem smučarskih destinacij na Visokem Štajerskem, ki poskrbijo za nepozabno in razgibano zimsko doživetje. Pri tem pridejo na svoj račun tako družine z otroki, smučarski tekači in začetniki. Brez gneče, dolgega čakanja in prerivanja na smučiščih si lahko prihranite živce, čas in denar, saj dobite pri vsakem tridnevnem bivanju v eni izmed destinacij še en dodaten, brezplačen dan za užitke na snegu.
smucarska_sola.jpg
Prednjači Mariazeller Bürgeralpe, gora za vso družino, kjer letos niso varčevala s trudom in denarjem, da bi zimsko infrastrukturo - parkirišča, zasneževalne naprave - naredili še bolj privlačno, pozabili pa niso niti na kulinariko. Vrhunec je nova moderna gondola "Bürgeralpe Express", ki bo od 7. decembra udobno in hitro svoje goste prenašala do vrha zimskega raja. Družine z majhnimi otroki čaka v smučarskem parku Präbichl brezmejna snežna zabava, na Stuhlecku, največjem in najbolj modernem smučišču vzhodne Štajerske, pa kar 26 kilometrov smučarskih prog zabave, trije smučarski parki in proga za snowtubing. Niederalpl v naravnem parku Mürzer Oberland predstavlja drugačno plat mogočnega gorskega sveta in na pohodu z izkušenim vodičem nepozabno zimsko pohodno doživetje. Otroci do 15. leta v spremstvu staršev smučajo na tem smučišču smučajo brezplačno.
dva_mala_smucarja.jpg
www.hochsteiermark.at

Teme

Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.