Novice

Izšla je pomladanska Pikapolonica - revija za otroke

Otroci se s Pikapolonico - Pomlad spoznavajo z oblikami, črkami in številkami ter rešujejo zabavne, a poučne naloge.

Vse novice

Advent v Gradcu

V času adventa se romantični trgi in ulice Gradca bleščijo v očarljivem predbožičnem vzdušju, ki navduši vso družino. Kaj je najbolj zanimivo za družine z otroki?

Otroški adventi sejem na Kleine Neutorgasse (pred Frančiškansko cerkvijo) otroke vabi z velikim nostalgičnim vrtiljakom, pravljičnim vlakom, suhim sladoledom (Schaumbecher) in sladkorno peno.
kinder_advent_kleine_neutorgasse_ringelspiel_2011_11_kleine_gase.jpeg
kinder_advent_kleine_neutorgasse_riesenrad_2009.jpeg

Otroški zimski svet na trgu Karmeliterplatz bo male in velike razveselil z drsališčem, ki meri 1.000 m2. V otroškem šotoru ob drsališču pekarna piškotov, ustvarjalna delavnica, pravljični kotiček, igrišče in adventno petje otroških pesmi poskrbijo, da nikomur ni dolgčas.

kinder_winterwelt_am_karmeliterplatz_1_drsanje.jpeg
kinder_winterwelt_am_karmeliterplatz_2_risanje.jpeg

Adventni vlakec in tramvaj - ko se otroci utrudijo, predlagamo vožnjo z adventnim vlakcem, ki velike in male brezplačno popelje skozi staro mesto, od enega sejma do drugega. Morda pa bi se raje peljali s slavnim Adventbim-om, praznično okrašenim zgodovinskim tramvajem, ki je prava paša za oči?

adventzug_2009_3_vlakec.jpeg
adventbim_2015_3_tramvaj.jpeg
Pravljični gozd na trgu Schlossbergplatz. Nikar ne spreglejte pravljičnega gozda na trgu Schlossbergplatz, kjer je velik adventni venec s 24 svečami, in pohištvo iz palet, ki vabi k posedanju. 
aufsteirern_advent_am_schlossberg_2011_5.jpeg
aufsteirern_advent_am_schlossberg_2011_12.jpeg
aufsteirern_advent_am_schlossberg_2011_17.jpeg

Ledene jaslice so posebna privlačnost Gradca. Obiskovalce pričakajo na dvorišču deželnega dvorca. Oblikoval jih je umetnik z ledom Kimmo Frosti, ki je 35 ton ledu oblikoval v edinstveno umetnino.
eiskrippe_2019_c_graz_tourismus_harry_schiffer_6.jpeg
eiskrippe_2019_c_graz_tourismus_harry_schiffer_7_jaslice.jpeg

Adventni sejmi, ki bodo odprti do 24. decembra, stojijo po vsem mestu. Drug od drugega so oddaljeni ravno toliko, da se kratko sprehodimo, vsak med njimi pa je uglašen na določeno temo. Če bi želeli videti vse, se odpravite po »adventni poti«.

advent_in_graz_2018_c_graz_tourismus_harry_schiffer_80_kar_en_sejem.jpeg

In še nasvet: Najbolje je, če avto pustite na obrobju mesta, od koder vas v center do adventnih sejmov odpelje mestni prevoz, ki je v času pred prazniki brezplačen. Več o tem tukaj.

Foto: Graz Tourismus

Preberite si še

  • 5 najboljših aktivnosti za vaše male navihančke

    Vzemite si oddih od deževnih dni in preživite dan z najmlajšimi, ob tem pa jim ponudite koristne ter zabavne aktivnosti.

  • Čarobni advent v graščini Hellbrunn

    Pravljično adventno vzdušje pri graščini Hellbrunn na robu Salzburga je še posebno prilagojeno družinam, tudi tistim z najmanjšimi otroki.

  • Barvanje snega

    Barvanje snega je ustvarjalna igra na prostem. Sneg je velikanski list papirja, otroke pa očara, ker po svoje preuredijo okolje. 

Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.