Novice

Izšla je otroška revija Pikapolonica pomlad - poletje 2023!

Otroci se s Pikapolonico prvič spoznavajo z oblikami, črkami in številkami ter rešujejo zabavne, a poučne naloge. Pomlad in poletje bosta še zabavnejša s Pikapolonico!

Vse novice

Živalski vrt in tematski park Mini Zoo Land

V živalskem vrtu in tematskem parku Mini Zoo Land v Slovenskih Konjicah otroke čakajo dogodivščine, ki jih še dolgo ne bodo pozabili. Imajo okrog 30 različnih vrst živali, med njimi pa sta od nedavnega tudi dva prava, pravcata leva!

zoo_leva.jpg
zoo_ara.jpg
Tropske ptice se spreletavajo z drevesa na drevo nad vašimi glavami, opazujete lahko krokodila, ki se nastavlja soncu, občudujete govorečega ara papagaja Jako in njegovo novo prijateljico Suzi ter se razigrane himalajske koze. Videli boste tudi kenguruje, surikate, lemurje, norčave opice makak, pa ameriškega mini prašička, veliko uharico in snežno sovo, kakaduja, alpako, kraljevega pitona, pritiklavega zebuja, rakuna, noju podobnega nanduja, velike afriške želve…

zoo_surikata.jpg
Pri blagajni lahko kupite hrano za živali, v skrbi za uravnoteženo prehranjevanje pa je dnevna količina hrane skrbno odmerjena, tudi ob preveliki vročini je hranjenje živali omejeno. Otroško veselje je ob hranjenju živali še večje, a previdnost ni odveč, saj kozice in zajčki lahko ugriznejo, papagajčki kljuvajo, koati pa imajo ostre šapice. Med vikendi lahko otroci ob lepem vremenu tudi jahajo ponija Miška. Jahanje je odvisno od razpoloženja in pripravljenosti ponija in vedno poteka ob pomoči in spremstvu usposobljenega vodnika. Primerno je za otroke 2. leta dalje in do teže največ 40kg.

zoo_australia.jpg
zoo_park.jpg

V Mini Zoo Landu pa se ne vrti vse samo okoli živali. Za otroke so pripravili tudi zanimive tematske parke, kjer lahko obiščete kmečko dvorišče, avstralsko pokrajino, divji zahod in mnoge druge, tam stoji tudi velika gusarska ladja. Vstopili boste v skrivnostni svet starodavnih kultur, sredi džungle polne nevarnosti in osupljivih lepot… Za najmlajše so pripravljena različna igrala, v koči sredi parka se je mogoče tudi okrepčati.

zoo_zemljevid.jpg
Obisk Mini Zoo Landa je prava ideja za vikend z družino, če si želite na malo drugačen izlet, ki bo zanimiv za starše in malčke. Mini Zoo Land je poleti odprt vsak dan od 9. do 19. ure, vstopnina za odrasle je 6 €, za otroke pa 4 € (do 3. leta brezplačno). Parkirate lahko na velikem travniku nasproti vhoda. Več na minizoo.si

Besedilo in fotografije: Matjaž Markič

Teme

Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.