Novice

Poletna številka Pikapolonice že v prodaji!

Poletna izdaja revija za otroke Pikapolonica je na voljo v marketih Mercator, Tuš, Jager in Leclerc.

Vse novice

Katero kontracepcijo izbrati - aplikacija Shazam

Podjetje Bayer jes pomočjo priljubljene aplikacije Shazam razvilo inovativno orodje za razmislek o kontracepciji, ki lahko ženskam pomaga pri pripravi na pogovor že v čakalnici pri ginekologu. Za dostop potrebujete le kodo na fotografiji spodaj.

ginekolog_1_mala.jpg

Katero kontracepcijo izbrati - aplikacija Shazam 
Kontracepcijske metode so v vprašalniku razvrščene na podlagi petih vprašanj o življenjskem stilu in potrebah, uporabnica pa ima tudi možnost, da izve več o različnih metodah kontracepcije. Ob koncu vprašalnika v aplikaciji Shazam uporabnica izbere tri metode, o katerih želi največ izvedeti od ginekologinje ali ginekologa. Na področju kontracepcije obstaja veliko možnosti, zato bo aplikcija v pomoč tako ženskam kot njihovim ginekologinjam ali ginekologom.

shazam_koda_obrezana_priprava_na_kontracepcijsko_svetovanje.jpg

                                    Katero kontracepcijo izbrati?

Ginekologinja Tinkara Srnovršnik, dr. med., spec. ginek. in porod., je ob uvedbi nove aplikacije dejala: „V Sloveniji je na voljo širok nabor kontracepcije, ker pa smo ginekologi pri svojem delu v ambulanti časovno omejeni, bo novo inovativno orodje s pregledom uporabnici najbližjih metod kontracepcije nedvomno dobrodošlo. Nova aplikacija, ki je na voljo, ima torej v današnji dobi informacijske tehnologije mesto pri osveščanju laične javnosti o različnih metodah kontracepcije in s tem preprečevanju nenačrtovane nosečnosti. Slednje je še posebej dragoceno pri mlajših, bolj ranljivih generacijah, ki jim raba mobilnih aplikacij sicer predstavlja del vsakdana.“

ginekolog_2.jpg

Z odgovarjanjem na pet preprostih vprašanj se uporabnici prikažejo najbolj primerne metode kontracepcije. Aplikacija neodvisno primerja vse metode kontracepcije. Nobena možnost ni izključena in različnim potrebam daje enako težo. Na ta način lahko ženske ugotovijo svoje najljubše metode in se o njihovi ustreznosti pogovorijo z ginekologinjo/ginekologom.

Družba Bayer ne bo nikoli prejela nobenega osebnega podatka posameznih uporabnic Shazam.

Teme

Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.