Novice

30 let gledališča Unikat

Gledališče Unikat otroke razveseljuje s predstavami že 30 let. Sedem predstav je imelo več kot sto ponovitev, tri predstave več kot dvesto. Največ ponovitev je imela predstava Od kod si, kruhek?, najdlje pa igrajo predstavo Gremo na vlak – že dvajseto sezono! 

Vse novice

Aktualno

Aktivirani očka na TV Slovenija

Film ozavešča o pomenu dejavnega očetovstva ter s tem spodbuja bolj enakovredno porazdelitev gospodinjskih in skrbstvenih obveznosti med oba starša.

Vsi dogodki

Hranjenje

 • Napisano: 11.06.2008 @ 21:30 Naziv: Po žlički
  Kako naj pripravim otroka, da bo zainteresiran jest po žlički? Hranim ga po sondi a čas bi bil jest že tudi gosto hrano. Kakšna ideja?
 • Napisano: 12.06.2008 @ 08:26 Naziv: Koliko je star?
  Koliko je pa star? Mogoče pa je še prezgodaj?
  jin jang
 • Napisano: 12.06.2008 @ 14:27 Naziv: A noče nobene hrane?
  Noče nobene kašice ali kakšne določene? Na začetku vsi kašico porivajo ven z jezičkom, ker bi poskušali, jedli pa še ne. To traja kar nekaj časa.
  Katjuša
 • Napisano: 12.06.2008 @ 15:07 Naziv: odgovor
  Star je 6 mesecev in 2 tedna. Zaradi refluksa in sonde so nama rekli, da naj začneva že pri 4,5 mescih a nama nikakor ne gre. Ustnice stiska skupaj in se obrača vstran. Jeziček ni problem, kar dobi v usta lepo poje. Mora pa vsekakor nekaj tudi jest zaradi znanja požiranja in mišic požiralk, ker razen čaja po brizgi skozi usta noče nič.
 • Napisano: 13.06.2008 @ 08:37 Naziv: *
  Gastrorefluks pa ni majhen problemček, ki ga pozna vsak... Jaz nimam nikakršnih tovrstnih osebnih izkušenj in bom raje tiho. Vem samo, da je najtežje ob prehodu iz dojenja na kašice in vidva sta ravno na tem mestu. Načelno je sicer z refluksom bolje, ko prične otrok jesti gosto hrano. Ampak potem, kot jo že sam dobro zgrize in ne med privajanjem. Do takrat bodo pa še dolgi meseci. Naj bi pomagalo tudi, če ob hranjenju hkrati ne pije, da ni vsebina želodca preveč tekoča. In pomaga, če vsako kašico gostiš z žlico ali dvema riževe moke, da je bolj gosta. Ampak bolj konkeretno naj pove kdo, ki ima izkušnje iz prve roke...
  Katjuša
 • Napisano: 13.06.2008 @ 13:54 Naziv: Razlika
  Dojenje je eno, hranjenje po nasogastrični sondi pa drugo. In ravno v tem je problem, ker naš ne je skozi usta, kar bi pa nujno moral sicer lahko mišice požiralke zakrnijo in ne bo mogel nikoli jest.
 • Napisano: 06.11.2016 @ 20:48 Naziv: ANKETA O UVAJANJU GOSTE PREHRANE PRI DOJENČKU
  Pozdravljeni! Moje ime je Katja Simonič in sem študenta 3. letnika Fakultete za zdravstvene vede Novo mesto. Delam raziskavo na področju uvajanja goste prehrane pri dojenčku in pomenu edukacije medicinske sestre.

  V zelo veliko pomoč bi mi bilo če bi lahko rešile anketo, ker bi tako lahko kakovostno dokončala seminarsko nalogo Anketa je popolnoma anonimna, zajema par kratkih vprašanj in vam bo vzela 2 minuti Vašega časa. Pridobljeni podatki bodo uporabljeni zgolj za namen seminarske naloge. Če katera želi ji lahko na koncu tudi posredujem kakšne so bile ugotovitve.

  Za reševanje ankete se Vam iskreno zahvaljujem!

  LINK DO ANKETE: https://www.1ka.si/a/107710
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.