Novice

Zimska številka Pikapolonice že v prodaji!

Zimska izdaja revija za otroke Pikapolonica je na voljo v marketih Mercator, Tuš, Jager in Leclerc.

 

Vse novice
« nazaj

Minicity bogatejši za porodnišnico

02. oktober 2017

V kreativnem otroškem mestu Minicity Ljubljana so odprli največjo igralno enoto otroškega mesta – porodnišnico. Otroci so tako pridobili nov prostor, kjer se bodo z igro vlog učili o nastanku in razvoju dojenčka, se preizkusili v poklicih, kot so mikrobiolog, genetik, biokemik, ginekolog, babica, porodničar in patronažna sestra, obenem pa se bodo seznanjali z vlogo in nalogami staršev.

Minicity je otroško mesto, kjer se otroci v 26 igralnih enotah s pomočjo didaktične in usmerjene igre seznanjajo z različnimi poklici in pridobivajo uporabna življenjska znanja, ob tem pa krepijo samostojnost, sposobnost logičnega sklepanja, komunikacijske veščine, sodelovanje, domišljijo, pomnjenje, fino motoriko in razmišljanje. Ena od njih je po novem tudi porodnišnica, ki so jo postavili v sodelovanju z Bolnišnico za ženske bolezni in porodništvo Postojna. Njen direktor dr. Aleksander Merlo je ob odprtju dejal: “Sodelovanja z Minicityjem Ljubljana se zelo veselimo, saj je naša želja, da skozi njihove vsebine približamo dejavnost porodnišnice ljudem, želimo osveščati bodoče starše, tudi otroke, povedati želimo, da ni potrebe po odhodu na porod v tujino, saj 14 slovenskih porodnišnic zagotavlja varno porodništvo. Uvajal sem porod v vodi, spodbujal uporabo epiduralne analgezije, a stroka mora postaviti meje in povedati, kje smo v nevarnih vodah, tako kot je lahko rojevanje doma.«

Generalni pokrovitelj porodnišnice v Minicityju je podjetje Bayer, veliki pokrovitelj pa Hofer trgovina in HIPP.

Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.