Novice

Zimska številka Pikapolonice že v prodaji!

Zimska izdaja revija za otroke Pikapolonica je na voljo v marketih Mercator, Tuš, Jager in Leclerc.

 

Vse novice
« nazaj

Okrogli trebuščki v Minicityju – brezplačna dodatna priprava na porod in materinstvo

22. marec 2018

Skoraj sto nosečnic iz vse  Slovenije se je udeležilo brezplačnega poučnega dogodka v okviru projekta Okrogli trebuščki, ki so ga že šestič pripravili v Minicityju Ljubljana. Deset strokovnjakov z različnih področij jim je odgovorilo na še zadnja neodgovorjena vprašanja in s tem so nadgradile znanje, pridobljeno v šolah za starše. Za bodoče mamice pa je bilo nadvse koristno tudi, da so se preizkusile v praktičnih delavnicah in se srečala s strokovnjaki, povezanimi z nosečnostjo in materinstvom.

Med temami tokratnega dogodka Okrogli trebuščki so bili med drugim dojenje in dileme, alternativne priprave na porod, nega kože nosečnice in dojenčka, nega prvih zobkov in nasveti v zvezi s proračunom za bodočega družinskega člana, udeleženke pa so tudi prejele številne izdelke in pripomočke zase in novorojenčka. Namen srečanja je tudi navezovanje stikov med bodočimi mamicami in izmenjava nasvetov.

Strokovni partner Minicityja Ljubljana je tudi Bolnišnica za ženske bolezni in porodništvo Postojna. Njen direktor Aleksander Merlo pozdravlja organizacijo dogodkov, kot so Okrogli trebuščki, saj bodočim staršem dopolnijo priprave na porod in materinstvo. »Pomembno je, da naše nosečnice vedo, da ni potrebe po odhodu na porod v tujino, saj 14 slovenskih porodnišnic zagotavlja varno porodništvo z manj kot enim promilom mrtvorojenih otrok letno."

za_net_foto_2_vec_kot_65_otroskih_sedezev_je_v_avtomobilih_pomankljivo_ali_napacno_pripetih_so_iz_recara_povedali_na_vcerajsnjem_dogodku_okrogli_trebuscki_v.jpgAvtomobilski sedeži in varnost med vožnjo je ena od vsebin, ki jim na Okroglih trebuščkih posvečajo veliko pozornost in izvajajo praktične vaje zapenjanja. O pomenu pravilnega in stalnega privezovanja otrok, lastnostih različnih avtosedežev in na kaj je treba biti pri izbiri avtosedeža pozoren je spregovorila Teja Oblak iz Recaro Slovenija: »Kljub spodbudnim podatkom, da je pripetost otrok narasla s 53,7 % pred začetkom izvajanja projekta Pasavček v letu 2005 na 80,1 % v letu 2009,  vsako leto skozi opazovanje dejanske pripetosti otrok v prometu na različnih vrstah cest v različnih časovnih terminih opažamo, da je še vedno kar dobra četrtina otrok, ki nima ustreznega varnostnega sedeža. Žal se to odraža tudi pri podatkih o mrtvih in poškodovanih v cestnem prometu.

»Okrogli trebuščki so eden od družbenoodgovornih projektov Minicityja Ljubljana, ki je za udeleženke popolnoma brezplačen in nadvse koristen. Tako ugotavljamo na podlagi velikega odziva več kot 3500 prijav nosečnic, kot tudi na podlagi navdušenih odzivov udeleženk prvih petih izdaj Okroglih trebuščkov,« pravi solastnica Minicityja Ljubljana Jasna Žaler Culiberg.

za_net_foto_4_skoraj_100_nosecnic_se_je_ponovno_zbralo_na_mrezenju_v_minicityju_ljubljana.jpg

Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.