Novice

Zimska številka Pikapolonice že v prodaji!

Zimska izdaja revija za otroke Pikapolonica je na voljo v marketih Mercator, Tuš, Jager in Leclerc.

 

Vse novice
« nazaj

Odprli prenovljen, bolj funkcionalni neonatalni oddelek

05. oktober 2018




Klinični oddelek za neonatologijo Pediatrične klinike UKC Ljubljana je prenovljen.




Prenovo so z donacijami, vrednimi več kot 40 tisoč evrov, omogočili NLB, d. d., Društvo za pomoč bolnim novorojenčkom Prvi koraki, Društvo Medicinski razgledi in podjetje ORCA energija, d. o. o. Preostali del, več kot 20 tisoč evrov, pa je zagotovil UKC Ljubljana. Skupna vrednost prenove znaša 65 tisoč evrov.

prenovljena_ko_neonatologija_02.JPG
Na leto sprejmejo na ta oddelek 700 novorojenčkov iz vse Slovenije. S prenovo so iz dveh nefunkcionalnih prostorov pridobili enega, kjer lahko zagotovijo bolj optimalen nadzor ter bolj varno in kakovostno obravnavo malih bolnikov. Na oddelku skrbijo za krhko in najmlajšo populacijo otrok od rojstva do enega meseca starosti.

prenovljena_ko_neonatologija_novorojencek_01.JPG

Klinični oddelek za neonatologijo obsega Neonatalni oddelek za intenzivno terapijo, Neonatalno ambulanto in Funkcionalno dejavnost.
Na oddelku za intenzivno terapijo je 15 ležišč za najmlajše: inkubatorji, ogrevana ležišča in postelje za novorojence. Oddelek ima organiziran transport k sebi z inkubatorjem in spremstvom posebej usposobljene diplomirane medicinske sestre.
Ambulantna obravnava poteka vsak dan, večina opravljenih pregledov je prvih. V enoti za funkcionalno diagnostiko opravljajo UZ preglede osrednjega živčevja, UZ kolkov, presejalne teste sluha, UZ merjenje kostne gostote in merjenje sestave telesa. Na oddelku redno poteka pedagoško in raziskovalno delo.Sodelujejo z neonatalnimi oddelki vseh slovenskih porodnišnic ter intenzivnimi enotami doma in v svetu.

prenovljena_ko_neonatologija.JPG
Donatorjem so se zahvalili prof. dr. Darja Paro Panjan, dr. med., predstojnica KO za neonatologijo Pediatrične klinike in predsednica Društva za pomoč bolnim novorojenčkom Prvi koraki, Teodor Žepič, poslovni direktor Pediatrične klinike UKC Ljubljana in Aleš Šabeder, generalni direktor UKC Ljubljana, ki je dogodek sklenil z besedami, da so donacije eden pomembnejših virov financiranja.

Blaž Brodnjak, predsednik uprave NLB, d. d., pa je poudaril: »Deliti je lepo in deliti je prav. Pomagamo po najboljših močeh. Pediatrična klinika je naš dolgoletni partner in tako bo tudi v prihodnje.«

Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.