Novice

Izšla je revija Nosečnost 2020!

V novi izdaji revije Nosečnost je vrsta zanimivih člankov o tednih pričakovanja, zdravju in počutju nosečnice, pripravah na porod...

Vse novice
« nazaj

Sajenje medovitih rastlin v šolah

15. maj 2019

V tednu pred svetovnim dnevom čebel je dinamično, saj so učenci osnovnih šol Kamnica, Selnica, Gustava Šiliha Maribor, Janka Padežnika Maribor, Frana Roša Celje ter dijaki Lesarske šole Maribor in Biotehniške šole Maribor na svojih šolskih vrtovih posejali medovite cvetice, začimbe in grmovnice ter s tem zagotovili hrano čebelam v njihovih ali okoliških čebelnjakih. Med prvimi so jih sadili varovanci Doma Danice Vogrinec, za katere je bil to prav poseben dan.

medotive_rastline_02_mala.JPG
Na svetovni dan čebel, 20.5., bomo srečanje ob sajenju medovitih grmovnic na Vrbanskem platoju – na največjem črpališču pitne vode Severovzhodne Slovenije, s katerim že desetletja odgovorno in skrbno gospodari Mariborski vodovod in s tem zagotavlja varno oskrbo z zdravo vodo prebivalcem Maribora in velikega dela SV Slovenije.
Medovita drevesa v Betnavskem gozdu, ki so jih skupaj z gozdarji družbe Slovenski državni gozdovi, čebelarji Čebelarske zveze društev Maribor, krajani in dijaki Lesarke šole Maribor in Biotehniške šole Maribor posadili aprila, pa že rasejo v lepa medovita drevesa, ki bodo zagotavljajo hrano čebelam in nam »pašo« za oči.

Komentiraj

Za pisanje komentarjev morate biti prijavljeni.

Če ste nov uporabnik se lahko registrirate tukaj.
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.