Maj in vetrčki, slikanica + CD

Marika Mihelčič, ilustracije Andreja Gregorič

Maja Črepinšek, Moj malček o knjigi:
Slikanica, ki ima priloženo zgoščenko s pravljico, pripoveduje zgodbo o družini Vetrovih, ki živi na hribu nad morjem. Od tam imajo dober razgled, kaj počnejo ljudje, ki pridejo na počitnice. Všeč so jim, toda ljudje z njimi niso nikoli povsem zadovoljni – pa naj piha malo, veliko ali nič. Vetrovi imajo tri otroke. Puhec, najstarejši, si zaželi, da bi se igral z dečkom Majem, ki je prišel na počitnice. Toda kaj bi se lahko igrala deček in veter, ko pa veter dečkovih iger ne pozna? Prijazna zgodba Marike Mihelčič širi otrokov domišljijski svet in ga hkrati spodbuja k opazovanju vetrov in okolja.

Založnik o knjigi:
Na vrhu hriba, visoko nad morjem, je v pečinah domovala družina Vetrovih. Ob očetu Puhu in mami Burji so bili v družini še starejši bratec Puhec, nagajivi mlajši bratec Pihec ter nežna sestrica Sapica. Po dolgi zimi, ko so vsi imeli polne roke dela, so prišli tudi zanje lepi časi počitnic. Zjutraj, ko sta mama in oče še pospravljala okoli pečine, Pihec in Sapica pa sta spala, je Puhec že oddrvel od doma, številnim vragolijam naproti. Pravljica o Maju in vetrčkih se je rodila na domačih tleh, med družinskimi člani, na počitnicah, kjer bi se naj dogajale samo prijetne reči. Štiriletnemu fantiču Maju je pomagala, da je pozabil na hudo bolečino, ko se je njegov prst znašel na napačnem kraju, med vrati, prav v trenutku, ko je zapihal veter. Pravzaprav je nastala zaradi tega prsta in pozornost obrnila proč od bolečine – in tako je bil njen namen izpolnjen. Slikanica ima priloženo zgoščenko!

Založba: Narava, 2013
Trda vezava, 28 strani
Mere: 23 x 23 cm
ISBN: 978-961-6893-26-8

v košarico
Namesto: 14,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 7,50 €

Ne spreglejte

Zlata ptica in druge slovenske pravljice, CD za otroke

Slovenske ljudske pravljice Zlata ptica, Pastirček, O povodnem možu in Palček pripovedujeta odlična dramska igralca Boris Ostan in Nataša Tič Ralijan.

v košarico
Cena: 6,00 €

Velika skrivnost

Sedem kratkih zgodb o deklici Natki in njenih prijateljih. Primerne so že za najmlajše otroke.

v košarico
Cena: 10,80 €

Zgodbe iz predpasnika

Hudomušne in poučne zgodbe iz babičinega predpasnika, ki jim zlahka sledijo tudi najmlajši otroci.

v košarico
Cena: 10,80 €

Lipko in svetovni prvaki

Knjiga je še nerabljena! Rok ima nenavadnega prijatelja - Lipka, drevesce, ki je tako kot on sam, navdušeno nad košarko. V prvi knjigi o Lipku izvemo, kako je Roka predstavil košarkarski ekipi Listavcev in Iglavcev, v tej knjigi pa, kako se Rok in Lipko odpravita z ekipo Listavcev na veliko tekmo, na vsedrevesno svetovno prvenstvo v košarki.

v košarico
Namesto: 16,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 9,00 €

Vsega so krive modre maline

Nekega dne se je Petejan preobjedel malin in ga je potem hudo bolel trebušček, zmajček Lumpi pa ga je iz bolniške postelje odnesel naravnost v pravljično deželo, tam pa sta srečala zlobno čarovnico iz sladkorne hišice. Mala požrešneža sta se takoj ujela na njene sladke limanice. Kako se bosta rešila?

v košarico
Namesto: 17,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 9,00 €

Veličastni Max - Max Milijonar

Max večino časa razmišlja, kako bi z veličastno idejo postal milijonar. Idej mu nikoli ne zmanjka. Žal pa se vsi njegovi načrti končajo kot polomija. Tokrat pa ima res dober načrt. S pomočjo prijateljice Sid se namerava naučiti osupljivih čarovniških trikov. Ko se smeta pridružiti Maxovemu očku pri intervjuju s slavnim čarovnikom, otroka menita, da se jima je odprla neslutena priložnost. Izkaže pa se, da sta se zapletla v razkritje nevarne goljufije.

v košarico
Namesto: 9,99 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 4,50 €

Kam greš, Pika?

Kratke zgodbe s sličicami. Zelo primerna tudi za predšolske otroke, ki bodo ob njej spoznavali prve črke.

v košarico
Cena: 10,80 €

Naročnina na revijo Pikapolonica

Zahtevnostna stopnja revije Pikapolonica je posebej prilagojena najmlajšim otrokom, ki še obiskujejo vrtec ali se pripravljajo na vstop v šolo.
 

v košarico
Cena: 32,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.