Domače naloge

Peter Svetina, ilustracije Damjan Stepančič

Knjiga je še nerabljena!

Knjiga je še nerabljena!

Založnik o knjigi:
V novi pesniški zbirki se Peter Svetina poigrava z jezikom, s smislom, pomenom in zvenom besed ter z rimami. Nekatere pesmi so duhovite in igrive, lahko bi jih umestili med nonsensno poezijo. Druge pa so bolj lirične. Zabavne in poetične domače naloge – o frizerju, o igri, o bralni znački, o jutru na cesti, o kačjem pastirju, o molitvi, o murnih, o panju, o piškotih, o pižamah, o pomladi… Pesmi bodo čisto po svoje oživile ilustracije Damijana Stepančiča.

Peter Svetina (1970), priznani ustvarjalec za mladino in otroke, piše pesmi, prozo ter prevaja. Piše tudi strokovne in znanstvene članke o književnosti. Na univerzi v Celovcu predava slovensko književnost. Za slikanico Klobuk gospoda Konstantina z ilustracijami Petra Škerla je prejel nagrado za izvirno slovensko slikanico (2008), za slikanico Ropotarna z ilustracijami Damijana Stepančiča pa nagrado večernica (2013).

Damijan Stepančič (1969) je v zadnjih letih ilustriral vrsto knjig, med drugim antološka dela Daneta Zajca (Hiša sanja), Saše Vegri (Naročje kamenčkov), Toneta Pavčka (Majhnice in majnice), Evalda Flisarja (Čarovnikov vajenec) in Lojzeta Kovačiča (Zgodbe iz mesta Rič-rač in od drugod). Za avtorsko slikanico Zgodba o sidru je leta 2010 dobil priznanje Hinka Smrekarja, leta 2011 pa Levstikovo nagrado. Nagrado Kristine Brenkove je leta 2012 prejel za slikanico po zgodbi Vitomila Zupana Pravljica o črnem šejku z rdečo rožo, leta 2013 pa za slikanico Zdravljica Franceta Prešerna.

Založba Mladinska knjiga, 2014
Trda vezava, 32 strani
Mere: 26,6 x 21 cm
ISBN: 9789610133001

 

v košarico
Namesto: 17,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 9,00 €

Ne spreglejte

Božične pesmi, CD za otroke

Kaj bolj pričara božično vzdušje kot prav božične pesmi?  Na CD plošči so zbrane pesmi Želimo vam srečen božič, Jingle Bells, Sveta noč... in še mnogo drugih.

v košarico
Cena: 6,00 €

Šivilja in škarjice, Zakleti grad, Tinko Polovinko, CD za otroke

Pripovedi Dragotina Ketteja (Šivilja in škarjice), Frana Milčinskega (Zakleti grad) in Janeza Bitenca (Tinko Polovinko) sodijo že v klasiko slovenske literature za otroke.

v košarico
Cena: 6,00 €

Medvedek Uhaček, CD za otroke

Prikupno pravljico Czeseslawa Janczarskega o medvedku Uhačku in njegovih prijateljih interpretirajo najboljši slovenski dramski igralci: Majda Potokar, Dare Valič, Silvij Božič in drugi.

v košarico
Cena: 6,00 €

Velika skrivnost

Sedem kratkih zgodb o deklici Natki in njenih prijateljih. Primerne so že za najmlajše otroke.

v košarico
Cena: 10,80 €

Zgodbe iz predpasnika

Hudomušne in poučne zgodbe iz babičinega predpasnika, ki jim zlahka sledijo tudi najmlajši otroci.

v košarico
Cena: 10,80 €

Slonček

Ljubki slonček iz mehkega, pralnega pliša dojenčku dela družbo v vozičku in mu pomaga zaspati v posteljici.

v košarico
Namesto: 8,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 4,00 €

Kam greš, Pika?

Kratke zgodbe s sličicami. Zelo primerna tudi za predšolske otroke, ki bodo ob njej spoznavali prve črke.

v košarico
Cena: 10,80 €

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time za dečke, ki imajo radi nogomet in za deklice, ki jim je všeč rolanje, petje in ples.
 

v košarico
Namesto: 25,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €

Naročnina na revijo Pikapolonica

Zahtevnostna stopnja revije Pikapolonica je posebej prilagojena najmlajšim otrokom, ki še obiskujejo vrtec ali se pripravljajo na vstop v šolo.
 

v košarico
Cena: 32,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.