Antikvariat knjig za starše in vzgojitelje

Knjige, ki bodo staršem pomagale pri negi in vzgoji otrok, skoraj vse so na voljo po polovični ceni. Vse knjige so malo rabljene, skoraj kot nove, in so na voljo le v enem izvodu!

Narobe stvari v mestu Petpedi, dramska igra - komedija za otroke

Knjiga je še nerabljena! Dramsko besedilo – komedija za otroke govori o mestu, v katerega pride potujoči gledališki voz; o tiranu Tintanu, ki izdeluje strašila za dan in noč, in ki se mu nihče ne upa postaviti po robu; o mestu, v katerem živita župan in njegova žena, ki se jima vse klanja, o njuni hčeri...
 

v košarico
Namesto: 19,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €

Otrok

Knjiga je še nerabljena! Desmond Morris, mednarodno priznani zoolog in avtor številnih uspešnic, v knjigi opiše dramatični razvoj od spočetja do rojstva in razloži, kako so na prvi pogled nebogljeni dojenčki pravzaprav odlično opremljeni za preživetje. Ob nazornih anatomskih skicah in očarljivih fotografijah boste odkrili pogosto presenetljive duševne in telesne značilnosti dojenčkov in malčkov do 2. leta starosti.

v košarico
Namesto: 20,99 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 10,50 €

Pustolovščina osebne preobrazbe 1 – priročnik za odrasle, ki želijo rasti

Knjiga je še nerabljena! Malo kdo med nami živi v idealnih okoliščinah – ima le zanesljive prijatelje, spoštovanja vrednega šefa, iskrene sodelavce, vedno neproblematične otroke in partnerja, ki ga ljubi, ceni in podpira. Kdo vsaj občasno ne pomisli, da vse skupaj nima smisla, da je notranje izpraznjen, da nima razloga za samozavest?

v košarico
Namesto: 19,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 14,00 €

Pustolovščina osebne preobrazbe 2 – Ljubezenski odnosi so od vseh najbolj pomembni!

Knjiga je še nerabljena! Druga knjiga cenjene hrvaške psihologinje Ljubice Uvodić-Vranić govori o čustvih, ki so pomembna za splošno zadovoljstvo z življenjem.

v košarico
Namesto: 19,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 14,00 €

Vrnitev v življenje – Nenavadni primeri otrok, ki se spominjajo svojih preteklih življenj

Knjiga je še nerabljena! Dr. Jim Tucker že dobro desetletje proučuje nenavadne primere otrok, ki pravijo, da se spominjajo prejšnjih življenj. Knjiga je prvoosebna pripoved o njegovih izkušnjah s številnimi neobičajnimi otroki, pri čemer predstavi zgodbo vsake od družin in opiše Tuckerjevo raziskovanje.

v košarico
Namesto: 19,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €

Projekt otrok

Knjiga je še nerabljena! Že poznate Rosie in Dona? Po zapletih v Projektu Rosie sta zdaj srečno poročena že deset mesecev in deset dni. Življenje ne bi moglo biti lepše, dokler Rosie ne oznani, da je noseča, kar pa ni bilo v Donovem načrtu. Zmedeni avtist se na novico skuša odzvati v skladu s tradicionalnim protokolom in poišče nasvet pri vseh svojih šestih prijateljih, terapevtki in celo na spletu. 

v košarico
Namesto: 32,96 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 18,00 €

Alkimija spolne energije – Povežite se z vesoljem od znotraj

Knjiga je še nerabljena!  Ljudje običajno pridemo do energije s hrano in zrakom – ko rastline vsrkajo vesoljno energijo Sonca in magnetno energijo Zemlje, ju nato prebavijo, mi pa določeno mero energije prejmemo, ko zaužijemo rastline. Nekaj prvobitne energije dobimo tudi preko staršev ob rojstvu, lahko pa se jo naučimo prejemati tudi iz vesolja. 

v košarico
Namesto: 25,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 18,00 €

Utišajmo nasilje!

 Knjiga je še nerabljena! Avtorja otrokom pokažeta kako se lahko situacije končajo, če ravnamo nasilno, potem pa predlagata pozitivne in nenasilne rešitve zapletov. Na koncu vsake zgodbe so vprašanja in iztočnice za razmislek.

v košarico
Namesto: 14,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 10,00 €

Babičina kozmetika

Knjiga je še nerabljena!  Avtorica razkriva majhne in velike skrivnosti izdelave naravne kozmetike doma. Natančno opiše postopek izdelave mila, masažnih olj, solnih in začimbnih pilingov ter kopalnih soli. 

v košarico
Namesto: 25,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 18,00 €

Kaj je družina?

Knjiga je še nerabljena! Knjiga je filozofski traktat, ki ga sestavlja pet esejev, v katerih francoski filozof Fabrice Hadjadj razmišlja o tem, kaj je pravzaprav družina. Esejih so nastali kot podlaga za njegova predavanja in so zato samostojne, zaključene celote, v katerih na družino gleda z različnih očišč. Avtor je prepričan zagovornik družine, knjiga pa v prvi vrsti bralca spodbudi k lastnemu razmisleku o družini. 

v košarico
Namesto: 19,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €

Družabno odraščanje

Knjiga je še nerabljena! Vsi smo že opazovali otroke in družine, ki preživljajo skupni čas skupaj le navidezno, v resnici pa je vsak zatopljen v svoj ekran. Priročnik svetuje, kako doseči, da bodo otroci gojili tudi fizična prijateljstva, da bodo znali pogledati sočloveku v oči in ob pravem času koga objeti, zaslone pa bodo uporabljali le toliko, kot je smiselno. Razloži, zakaj naprave z ekrani tako privlačijo otroke in kaj je pri tem problematičnega.

v košarico
Namesto: 26,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 18,00 €

Devet mesecev

Knjiga je še nerabljena! Knjiga je napisana v obliki dialoga med dedom in »človečkom«, ki šele raste v svoji mamici, dedovi hčeri. Neenaka sogovornika sta si v dialogu povsem enakovredna ali še več - približno tako, kot v zgodbi o Malem princu. Dialog ju nosi iz vsakdana v globine in nazaj, da pogovor teče, kot morda ne bo imel več priložnost nikoli kasneje.

v košarico
Namesto: 17,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 8,00 €

Ni mi dolgčas! Ustvarjam z barvami, ustvarjalna knjiga

Knjiga je še nerabljena! Super priročnik je poln zamisli za noro ustvarjanje z barvami. Super priročnik je poln zamisli za noro ustvarjanje z barvami. Tu najdeš predloge, kaj slikati, opise različnih učinkov, nasvete, kako namešati domačo barvo, kako tiskati s predmeti iz gospodinjstva, z dlanmi in stopali. Ko na deževni dan obtičiš doma ali ko te obiščejo prijatelji, lahko med 70 ilustriranimi projekti najdeš cel kup takih, ki ti bodo zelo všeč.

v košarico
Namesto: 14,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 9,00 €

Ni mi dolgčas! Zabavne aktivnosti na prostem

Knjiga je še nerabljena! Sijajen vodnik z več kot 65 predlogi za zabavo na ulici in v naravi v bližini doma. Tu najdeš kup predlogov, kako uživati v zelenih kotičkih svojega naselja in preživljati prosti čas časa brez računalniških in telefonskih zaslonov. Preizkusi nove igre, spoznavaj življenje okoli sebe, doživi nore pustolovščine in ustvarjaj ulično umetnost. Dolgčas … kaj je že to? 

v košarico
Namesto: 14,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 9,00 €

Piton na kolesu

Knjiga je še nerabljena! Duhovit detektivski roman, ki se dogaja v naši prestolnici tukaj in sedaj, med (skoraj) vsakdanjimi ljudmi, »facami« iz bližnje soseščine, je prvenec novinarja Boštjana Isteniča. Bere se kot scenarij za film, v katerem se sproži plaz nepredvidljivih dogodkov, potem ko študent filozofije, ki bi moral zgolj poskrbeti za hrano sosedinega pitona, žival odpelje seboj s kolesom v trgovino, da ne bo tako osamljena, ker ni gospodarice. 

v košarico
Namesto: 19,99 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 10,00 €

Mati je ena sama - Slovenske materinske pesmi

Knjiga je še nerabljena! Izbor 60 »materinskih pesmi« obsega zelo različne avtorje: od Franceta Prešerna do Braneta Senegačnika, od zamejskih in izseljenskih pesnikov do tistih, ki so ustvarjali v domovini, od priljubljenih pesnic, kot sta Mila Kačičeva in Neža Maurer, do prav tako priljubljenih pesnikov kot sta Tone Pavček in Dane Zajc. Lepa darilna knjiga za vse matere!

v košarico
Namesto: 15,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 8,00 €

Rahločutno starševstvo - dr. Andreja Poljanec

Knjiga je še nerabljena! Specialistka zakonske in družinske terapije ter mamica petih otrok predstavi pristop rahločutnosti starševstva kot razvijanje sebe ob otroku, otroka ob starših in partnerjev drugega ob drugem. V medsebojnem odnosu vsi skupaj odkrivamo, kako živeti Ljubezen, saj to je vse, kar ostane.

v košarico
Namesto: 18,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 10,00 €

Ali je to zmota?, filozofija za otroke

Knjiga je še nerabljena! Filozof Boris Vezjak v knjigi za otroke, starše, učitelje in vzgojitelje vsakdanje situacije vplete v kratko zgodbo, na koncu pa v okvirju razloži, kje leži zmota in jo poimenuje. Na primer, dokazovanje v krogu, posplošitev, napačen vzrok... Zgodbe so zasnovane kot pogovor med otrokom in odraslim, odlikuje pa jih sočnost pripovedi in dober izbor tem.

v košarico
Namesto: 19,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 10,00 €

Sveža zelenjava 365 dni

Knjiga je še nerabljena! Izredno zanimiv priročnik razgrinja, kako brez dodatnega ogrevanja ustvariti vrt, v katerem nikoli ne zmrzuje – in pridelati na njem dvakrat več kot doslej. Predstavlja preverjene in preproste naravne rešitve. Priročnik nudi sistematičen pregled možnosti, ki jih nudijo različne vrste toplih gred, visokih gred, rastlinjakov in kombinacij naštetega.  Nudi realen načrt samooskrbe. Knjigo bogatijo številne fotografije in praktični nasveti.

v košarico
Namesto: 24,80 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 14,00 €

Adijo, prehladi – Preverjene naravne rešitve - Kako preprečiti oz. hitro pozdraviti bolezni dihal?

Knjiga je še nerabljena! Prehladi niso velika zdravstvena težava, toda če jih sami napačno "zdravimo" z antibiotiki ali s sredstvi za zaviranje prehlada, kašlja, vročine ... se lahko hitro zakomplicirajo in prerastejo v angino, pljučnico, bronhitis, vnetje ušes, težave z glivicami, težave s prebavo. Priročnik svetuje, kako pravilno ravnati, da prehlade preprečimo, kadar pa zbolimo, čim hitreje pozdravimo. 

v košarico
Namesto: 12,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 8,00 €

Resnice in zmote o maščobah - Preverjene naravne rešitve

Knjiga je še nerabljena! R Strokovnjaki, ki niso na plačilnih seznamih multinacionalk, se strinjajo, da so slabe maščobe v ozadju več kot 40 hudih bolezni (in ob tem ne mislijo na mleko, meso, jajca in maslo!!). Še bolj osupljiva so spoznanja, da so maščobe pomemben člen tudi v zdravljenju najbolj hudih bolezni in da njihovi učinki pogosto presegajo tisto, kar smo pripravljeni priznati „živilom“.

v košarico
Namesto: 12,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 8,00 €

Apiterapija

Knjiga je še nerabljena! Apiterapija preprečuje in zdravi bolezni z uporabo čebeljih pridelkov - medu, cvetnega prahu, propolisa, čebeljega voska, matičnega mlečka, čebeljega strupa in apilarnila. Vedenje, da ti izdelki zdravijo, je staro vsaj 5.000 let. Je del ljudske medicine in odlična dopolnitev uradni medicini, ki apiterapijo ceni kot del holistične medicine. 

v košarico
Namesto: 17,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 11,00 €

Vzgajanje srečnih otrok - Kako privzgojiti samozavest, uspešnost in srečo

Knjiga je še nerabljena!  Avtorica združuje spoznanja zahodnjaške filozofije, medicine in znanosti s staro vzhodnjaško modrostjo. Uči, da je treba otroku privzgojiti notranjo moč, uravnoteženost in sposobnost, da se ne naslanja na zunanje pripomočke, kot so materialne dobrine. Razglabljaja, kaj gradi naš notranji steber in kako z vzgojo postaviti pet osnovnih gradnikov samozavesti. Razložiji, kako je samozavest povezana z občutenjem sreče. 

v košarico
Namesto: 29,99 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 20,00 €

Otrok tega noče jesti - kaj pa zdaj? Senzorni pristop k vzgoji za zdravo prehranjevanje

Knjiga je še nerabljena! Starši, vzgojitelji, načrtovalci obrokov v vrtcih in šolah, kuharji... dobro poznamo težavo, ko bi želeli otrokom ponuditi zdravo in raznoliko hrano, oni pa jo zavračajo. Najraje bi jedli vedno enako, novih jedi ne bi niti poskusili, raje kot tradicionalne (zdrave) slovenske jedi pa imajo tisto, kar ponuja (nezdrava) hitra prehrana. Ta knjiga ponuja odgovore na vprašanje, zakaj je tako in svetuje, kako stanje izboljšati. 

v košarico
Namesto: 19,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 14,00 €

Za ducat ceneje

Knjiga je še nerabljena! Knjiga hudomušno predstavlja življenje v več pogledih nadpovprečne družine Gilbreth v začetku 20. stoletja. V družini je bilo 12 otrok, zato je bilo vedno veselo. Zgodbo sta napisala dva izmed njih.

v košarico
Namesto: 17,50 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 10,00 €

Krik Rdeče kapice

Knjiga je še nerabljena! Knjiga govori o trinajstletnici, ki postane žrtev... Ne! Ki kljub spolni zlorabi v družini NE postane žrtev, ker najde v sebi moč, da se upre. Trinajstletnica v grozljivem gozdu bolnih strasti, laži in sprenevedanja! Deklica ob tem spozna, da se moraš vedno najbolj zanesti nase, da ni mogoče zaupati komurkoli, in da je pomembno imeti vsaj enega prijatelja. 

v košarico
Namesto: 25,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 18,00 €

Srebrne sence, 5. knjiga zbirke Krvne vezi

Knjiga je še nerabljena! Nekdo mora varovati človeštvo pred vampirji… in vampirje pred ljudmi. Potem ko alkimisti Sydney zaprejo v ječo, ljubimca obupano poskušata ohraniti zdravo pamet in najti pot drug do drugega. A najprej morata preživeti. Sydney poskuša kljub mučenju ohraniti spomin na vse, kar ji pomeni največ, Adrian pa se mora postaviti po robu tistim, ki ga prepričujejo, da je Sydney izgubljen primer… Osupljivo nadaljevanje serije avtorice priljubljene Vampirske akademije.

v košarico
Namesto: 32,96 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 23,00 €

Fridina domača kuhinja – Pomladna Frida, veganska kuharica

Knjiga je še nerabljena! Fridina domača kuhinja je kuharska knjižica z veganskimi recepti za jedi naših babic. Recepte so prispevali različni avtorji. Knjižica je plod sodelovanja dveh živalovarstvenih organizacij - Društva za zaščito živali Pomurja in Zavoda Koki, izkupiček od prodaje je namenjen doživljenjski oskrbi pred zakolom rešenih rejnih živali.

v košarico
Namesto: 14,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 8,00 €

Čaji dobre misli Terezije Nikolčič - 101 zelišče za ljudi in živali

Knjiga je še nerabljena! Raziščite čudežni svet zelišč s prvo uradno slovensko zeliščarico Terezijo Nikolčič! Spoznaval je koristne rastline in se z njimi hranil. Pri svojih boleznih je preizkušal zeli, spoznaval njihovo moč in delovanje. S tem si je lajšal tegobe in tako je še danes, kajti zdravljenje z zdravilnimi rastlinami ostaja večno. V knjigi boste spoznali več kot sto zelišč, s katerimi boste okrepili svoje zdravje in pregnali bolezen.

v košarico
Namesto: 29,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 19,00 €

Vojna ali mir z bakterijami? - Kako zmanjšati uporabo antibiotiokov in nevarnih kemikalij?

Knjiga je še nerabljena! Naučite se pametno uporabljati probiotike, naravne antibiotike in naravna sredstva za čiščenje in osebno nego. Vnetja premagajte z aromaterapijo, fitoterapijo, hidroterapijo in izbrano dieto.
Priročnik je dragocena zakladnica konkretnih in preverjenih napotkov.

v košarico
Namesto: 25,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 16,00 €

Obvladajte kandido preden ona obvlada vas - Preverjene naravne rešitve

Knjiga je še nerabljena! Če ste pogosto zelo izčrpani, če vam pešata pozornost in spomin, če včasih čutite, kot da vas v lastnem telesu pol manjka, če ste otopeli, občasno čutite bolečine v želodcu, vam ni do seksa, vas popadata nerazložljiva žalost in jok, imate mrzle roke in noge, imate pogosto bolečine v mišicah in z vašim izločanjem blata ni vse v redu (imate driske ali zaprtja), je vse to lahko zaradi glivice kandideo... Priročnik vsebuje dragocene odgovore, nasvete in tehnike, kako prepoznati in premagati razbohotene glivice v telesu ter ponovno zaživeti.

v košarico
Namesto: 12,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 7,00 €

Jaz pa znam risati – 8 knjig v 1, risarski priročnik

Knjiga je še nerabljena! Kako ustvariš več kot 80 risb. Risanje je zabaven konjiček za otroke in odrasle. S to knjigo se otrok nauči ustvarjati čudovite slike, tako da jih riše postopoma. V njej bo našel podatke o pripomočkih, ki jih potrebuje, navodila s slikami in slikarske nasvete. Knjiga ga bo vodila korak za korakom, tako da bo kmalu risal hišne ljubljenčke,morske in divje živali, ljudi, avtomobile, risane junake bolje kot kadar koli. Z osmimi knjigami v eni je to najboljši risarski vodnik.

v košarico
Namesto: 24,94 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 16,00 €

Bližina osrečuje – Knjiga o medsebojnih odnosih – za zakonce, starše in najstnike, priročnik

Knjiga je še nerabljena! Družinska terapevta Sara in Drago Jerebic sta strnila svoje izkušnje o izzivih, s katerimi se srečujejo zakonci, starši in najstniki. Opisane težave, njihove razlage in iz tega izhajajoče rešitve ponujajo dragoceno izhodišče za osebni razmislek in pot naprej. Bralci bodo v knjigi našli izviren namig, uporabna pa je tudi kot priročnik za samopomoč ali dragocena opora v času čakanja na prostega terapevta


 

v košarico
Namesto: 17,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 14,00 €

Konec zgage in ostalih želodčnih težav

Knjiga je še nerabljena! Težave z zgago, s tiščanjem in z razdraženimi sluznicami lahko obvladamo v zelo kratkem času.

v košarico
Namesto: 12,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 8,00 €

Delfinja vzgoja - kako vzgojiti zdrave, zadovoljne in motivirane otroke, ne da bi se vam bilo treba spremeniti v tigra

Knjiga je še nerabljena! Kako vzgojiti zdrave, zadovoljne in motivirane otroke, ne da bi se vam bilo treba spremeniti v tigra? Knjižna uspešnica "Delfinja vzgoja" na podlagi najnovejših raziskav v nevroznanosti in znanosti o vedenju razkrije, zakaj prevečnasilni, z nadzorom obsedeni »tigrovski starši« in permisivni »starši meduze« notranjo motivacijo v resnici zavirajo.

v košarico
Namesto: 24,99 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 18,00 €

Operacija omleta – Andry Birds strip

Knjiga je še nerabljena! Perje frči na vse strani! O tem, da so jezni ptiči popolnoma obnoreli svet, ni nobenega dvoma. S fračo ste jih izstreljevali na svojih mobilnih napravah, umirali od smeha ob gledanju animirane risanke, zdaj pa je prišel čas za pravo knjižno zabavo. Razmišljajte po pujsje in se pripravite na največji lov za ptičjimi jajci. Prihaja najzabavnejši in najboljši strip vseh časov - Angry Birds. Naj se Operacija omleta prične!

v košarico
Namesto: 14,99 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 10,00 €

Vsak dan je Malalin dan

Knjiga je še nerabljena! Deklica Malala je simbol vseh deklet tega sveta, ki jim oporekajo pravico do izobrazbe. Bila je žrtev talibanskega nasilja, kasneje pa je za vztrajni boj za pravice otrok dobila Nobelovo nagrado za mir. Ta knjiga je zbirka najlepših misli iz pisem, ki so ji jih poslala dekleta z vse zemeljske oble. Ob njih so čudovite fotografije teh deklic.

v košarico
Namesto: 19,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 14,00 €

Letala iz papirja, 19 navodil in predlog za zgibanje

Knjiga je še nerabljena! Iztrgaj predlogo, začni zgibati in takoj dobiš modelček letala! Navodila tudi na videoposnetkih. Knjiga vsebuje: predloge za zgibanje, ki jih preprosto iztrgaš, napredne zvijače za uravnoteženje modelčkov in priprave na met in dodatno ideje za igranje in tekmovanje (na primer za rojstnodnevne zabave).

v košarico
Namesto: 6,99 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 5,00 €

Dojenčkov album s priloženimi otroškimi pesmicami

Knjiga je še nerabljena! Klasičen dojenčkov album, kamor starši zapisujejo mesec za mesecem spomine na otrokovo prvo leto življenja, je dopolnjen z slovenskimi ljudskimi in avtorskimi otroškimi pesmicami. Na primer, »Jaz sem mala roža, roža mamina« ali pa »Sonček čez hribček gre, luna pa za gore...« 

v košarico
Namesto: 9,99 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 7,00 €

Moj otroški spominski album

Knjiga je še nerabljena! S pomočjo čudovitega ilustriranega albuma shranite dragocene in čarobne trenutke, ki ste jih s svojim otrokom preživeli v njegovem prvem letu življenja. Album vsebuje tri ovojnice za shranjevanje spominkov, ki jih boste obdržali za vedno, kot sta identifikacijska zapestnica iz porodnišnice in slika s prvega ultrazvoka.

v košarico
Namesto: 9,99 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 7,00 €

Čudo

Knjiga je še nerabljena! August Pullman se je rodil s hudo deformacijo obraza. Do desetega leta ni hodil v šolo, ampak je imel zaradi številnih zahtevnih operacij in dolgotrajnih okrevanj pouk doma. Z vstopom v peti razred osnovne šole je zdaj njegova edina želja, da bi ga sošolci imeli za navadnega. Toda novi sošolci ne morejo prezreti njegovega nenavadnega obraza.

v košarico
Namesto: 24,99 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 18,00 €

Zdravilne zgodbice – 2. del - Jezikanje – ljubosumje - deljenje igrač in več

Knjiga je še nerabljena! Zdravilne zgodbice so kratke pripovedi, v katerih otroci, odrasli in oživljeni predmeti doživljajo enake stiske, skrbi in veselje, enaka čustva, kot jih vaš otrok. Namen je, da otrok v njih prepozna podobnost s seboj, podoživi pravljično situacijo in najde razrešitev (olajšanje) zase. 

v košarico
Namesto: 24,99 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 18,00 €

Najmogočnejši vladarji

Knjiga je še nerabljena! Zelo privlačna knjiga otroke vabi na razburljivo zgodovinsko potovanje po svetovnih imperijih, na katerem spoznajo deset najmogočnejših vladarjev v zgodovini: od Aleksandra Velikega do Sulejmana Veličastnega, od Džingiskana do kitajskega cesarja Kangsija, od Petra Velikega do Napoleona. Pripoveduje o njihovem otroštvu in kako so si utrli pot na oblast, o njihovih osvajanjih in posebnih dosežkih.

v košarico
Namesto: 17,99 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 14,00 €

Smeh je pol zdravja

Knjiga je še nerabljena! Zbirko zakladnice slovenskih pripovedi je dopolnila knjiga 42 navihanih in šaljivih ljudskih pripovedi iz vseh slovenskih pokrajin, tudi iz zamejstva. Zgodbe so namenjen vsem, ki jih zanima pristno pripovedništvo. Žlahtni jih sočen jezik, dopolnjujeta pa jih slovarček manj znanih besed in seznam virov. 

v košarico
Namesto: 24,99 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 18,00 €

Poslikave obraza

Knjiga je še nerabljena! Poslikave obraza so zabavne, saj se z njimi otrok hitro spremeni v čisto drugačno »bitje«: v ognjenega zmaja, tigra, dinozavra, netopirja, metulja... Primerne so za otroške zabave, ustvarjalne ure in različne praznične priložnosti. Knjiga predlaga 30 učinkovitih in zanimivih, toda razmeroma preprostih poslikav.

v košarico
Namesto: 16,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €

Raziskujmo in pobarvajmo slike v Narodni galeriji / Discover and colour the paintings in National Gallery of Slovenia

Knjiga je še nerabljena! Poučna dvojezična pobarvanka, v kateri so predstavljene izbrane umetnine Narodne galerije, je namenjena mladim ljubiteljem umetnosti. Vendar to ni le navadna pobarvanka! Ob vsaki sliki je opis, v katerem je na kratko razloženo, kaj je na njej upodobljeno in obenem razkriva še kakšno zanimivost o njenem nastanku ali umetniku, ki jo je ustvaril. Opis lahko preberemo tudi v angleškem jeziku in se pri tem naučimo novih besed. 

v košarico
Namesto: 12,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 8,00 €

Na potep v naravo

Knjiga je še nerabljena! Petnajst krajših zgodb spretno prepleta zanimivo dogajanje s poučno vsebino, ki hkrati razkriva skrivnosti narave in opozarja na primeren odnos do nje. Mimogrede spoznamo drevesa v gozdu, se spomnimo, kako ravnati z gobami, prepoznamo stopinje živali in prisluhnemo nočnim zvokom v gozdu. To je knjiga, ki bo otroke navdušila za dogodivščine v naravi. 

v košarico
Namesto: 17,50 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 14,00 €

Mala enciklopedija Zakaj?

Knjiga je še nerabljena! Nova otroška enciklopedija razloži svet s kratkimi odgovori na navidez preprosta vprašanja, kakršna nam zastavljajo otroci. Recimo, zakaj je v gorah toliko lepih cvetic, zakaj orli krožijo na nebu, zakaj nas meduze ožgejo, zakaj spimo, zakaj med nevihto grmi... Vprašanj je 150, obsegajo pa področja živalskega sveta, morja, gorovja, podeželja, človeškega telesa, Zemlje in neba.

v košarico
Namesto: 14,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 10,00 €

Zvezde in makova zrna, matematika v pravljici

Knjiga je še nerabljena! Dorina starša sta matematika, pa tudi njuna mala deklica že sluti čudoviti svet matematike, ki jo obdaja povsod, kamorkoli se ozre. Doma, v parku, na nočnem nebu... Dora opazi labirint v parku, iz 65 zrnc maka zna oblikovati obris svojega zajčka Pitagore, ponoči pa s teleskopom opazuje zvezde. Rada bi jih preštela, saj šteje vse, kar zagleda. Toda zakaj ni mogoče prešteti prav vsega na svetu? 

v košarico
Namesto: 17,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €

Modeliranje živali iz treh osnovnih oblik, ustvarjalni priročnik

Knjiga je še nerabljena! Navdušujoč ustvarjalni priročnik kaže, kako lahko iz treh osnovnih oblik mase za gnetenje (kaplje, krogle in valja) naredimo 46 prikupnih živalic – cel zverinjak, ki bo navdušil otroke in odrasle. Nekatere živali so čisto preproste in primerne že za najmanjše, druge so bolj zapletene, nobena pa ni takšna, da je otrok ne bi zmogel modelirati sam ob pomoči staršev, vzgojiteljic ali učiteljic. 

v košarico
Namesto: 19,50 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 14,00 €

Pletene pošasti za male pošastneže, ustvarjalna knjiga

Knjiga je še nerabljena! Vzemimo pletilke v roke, volno in novo knjigo ter malčkom spletimo izjemne kape za hladne zimske dni. Knjiga je svetovna uspešnica, prevedena v 18 jezikov in prinaša napotke za 20 ljubkih kompletov kap, šalov in rokavic za malčke različnih starosti. Zanimivi motivi: sovica, žabica, lisička, panda...

v košarico
Namesto: 19,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 14,00 €

Superga, strip

Knjiga je še nerabljena! Strip pripoveduje  zgodbo o dveh begunskih dečkih. Na začetku pokaže vas, v kateri rafali pokosijo vse moške. Lahko si predstavljamo bolečino matere, ki mora zato sinčka že pred zoro poslati v neznano, sicer bo naslednji, ki ga bodo ubili. Zgodba pripoveduje, kaj se otroku, ki o širnem svetu ne ve ničesar, zgodi na 6000 kilometrov dolgi poti v Evropo. 

v košarico
Namesto: 22,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 16,00 €

Taša

Knjiga je še nerabljena!  V vsakem razredu prvošolcev sedi septembra nekaj tistih, ki bodo življenje zavozili. Mladinski roman Irene Velikonja pronicljivo razgrinja razloge, zakaj se tako zgodi. Zakaj bistra dekleta pristanejo na robu družbe. Zakaj se nekateri ne spravijo k učenju. Zakaj nekateri nimajo prijateljev, čeprav so sijajni na številnih področjih. ..

v košarico
Namesto: 22,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 16,00 €

Najmogočnejši vladarji

Knjiga je še nerabljena! Zelo privlačna knjiga otroke vabi na razburljivo zgodovinsko potovanje po svetovnih imperijih, na katerem spoznajo deset najmogočnejših vladarjev v zgodovini: od Aleksandra Velikega do Sulejmana Veličastnega, od Džingiskana do kitajskega cesarja Kangsija, od Petra Velikega do Napoleona. Pripoveduje o njihovem otroštvu in kako so si utrli pot na oblast, o njihovih osvajanjih in posebnih dosežkih.

v košarico
Namesto: 17,99 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 14,00 €

Slovensko- albanski slikovni slovar

Knjiga je še nerabljena! Privlačen slovar za otroke je zastavljen večstopenjsko. Na prvi stopnji se otroci učijo posameznih besed s pomočjo prikupnih ilustracij (Ajda Erznožnik). Na naslednji stopnji besede uporabijo v preprostih stavkih, na tretji, najzahtevnejši stopnji, pa vadijo branje v tujem jeziku, vstavljanje novih besed v stavke in nato še govor - prevajanje in izreko stavkov.

v košarico
Namesto: 21,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 15,00 €

Bobri – Voz, kako so barjanski koliščarji iznašli kolo, interaktivni strip

Knjiga je še nerabljena! Strip, v katerem koliščarji z Ljubljanskega barja s pomočjo mobilne aplikacije oživijo. Zgodba pripoveduje o izumu najstarejšega kolesa z osjo na svetu, tistega, ki so ga arheologi našli na Ljubljanskem barju. Izum vpne med koliščarje Janeza Jalna. Pripoveduje, da je bilo izumljeno v tekmi med Ostrorogim Jelenom in Neokretnim Karpom...

v košarico
Namesto: 17,50 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 14,00 €

Naučimo se risati - Domače živali, ustvarjalni priročnik

Knjiga je še nerabljena! Po korakih narišimo več kot 25 prikupnih in ljubkih živali. Z jasnimi navodili po korakih je risanje živalskih prijateljev zabavno in preprosto. Vsebuje tudi zanimive podatke, kvize, barvne fotografije.

v košarico
Namesto: 6,99 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 5,00 €

Naučimo se risati – Konji in poniji, ustvarjalni priročnik

Knjiga je še nerabljena! Po korakih narišimo več kot 25 prikupnih in ljubkih živali. Vsebuje zanimive podatke, kvize, barvne fotografije in še veliko več! Z jasnimi navodili po korakih je risanje živalskih prijateljev zabavno in preprosto. 

v košarico
Namesto: 6,99 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 5,00 €

Beysonova in Yarina usoda, Begunska zgodba dveh otrok

Knjiga je še nerabljena! Zgodba pripoveduje o usodi dveh begunskih otrocih, ki sta morala iz domovine zbežati pred vojno. Beyson in Yara skozi številne preizkušnje in nevarnosti, ki prežijo nanju na vsakem koraku tveganih poti, prideta v deželo upanja, kjer najdeta vsaj kanček izgubljenega otroštva. Pri tem jima pomagajo ljudje, ki jim je za usode otrok mar. 

v košarico
Namesto: 19,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €

Moj prijatelj je drugačen

Knjiga je še nerabljena! Čeprav sta se Filip in Jetmir spoznala že v vrtcu in sta v šoli sošolca, se ne družita veliko. To se spremeni, ko Filip opazi, da se sošolci iz Jetmirja norčujejo zaradi njegovega porekla. Ko vidi, da se na Jetmirja spravljajo tudi nasilneži, se odloči, da mu bo pomagal … 

v košarico
Namesto: 15,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 11,00 €

Pokopljite me za šprajc

Knjiga je še nerabljena! Pavel Sanajev, ruski pisatelj in filmski režiser, je napisal  avtobiografski roman, da bi predelal uničujoče posledice, ki jih je imelo zanj neprijetno otroštvo. Zgodbo pripoveduje osemletni deček, ki živi pri starih starših, kjer naj bi ga pustila sebična mati. Vendar se postopoma izkaže, da je babica bolj nora, kot se sprva zdi. To je homersko smešna knjiga o grozljivih preobrazbah in prigodah ljubezni. 

v košarico
Namesto: 24,94 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 18,00 €

Samotna divja roža - O ubogem Mihaelu Turnškem ter o ljubezni med Friderikom II. Celjskim in Veroniko Deseniško

Knjiga je še nerabljena! Zgodoviski roman o Frideriku II. Celjskem, ki se je nesmrtno zaljubil v nižjo plemkinjo Veroniko, ona pa mu je ljubezen iskreno vračala. Da bi se v lepoti globoke ljubezni lahko združila za vse življenje, je poročeni Friderik domnevno umoril celo svojo ženo Elizabeto Frankopansko, Veroniki pa na Kočevskem postavil grad. 

v košarico
Namesto: 33,10 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 24,00 €

Poslednji celjski knez - O meni, Andreju (Modestu) Turnškem ter predvsem o življenju in uboju Ulrika II. Celjskega

Knjiga je še nerabljena! Zaradi svojih starih in dedovih grehov je grof Ulrik II. romal v Compostelo, podaril samostanu Pleterje več kmetij in si pomagal z najetim češkim bojevnikom Janom Vitovcem. Kronist Modest  odstira tudi Ulrikovo strastno ljubezen do lepe Katarine, veliki trenutek pokneženja celjskih grofov, zapor na Ogrskem, predvsem pa izjemen boj za krono malega bratranca Ladislava Posmrtnega...

v košarico
Namesto: 33,10 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 24,00 €

Hrana kot zdravilo - Kako lahko s hrano preprečujemo bolezni od prehlada do raka

Knjiga je dobro ohranjena. To, kar jemo, pomembno vpliva na naše zdravje. Pravzaprav lahko vrsto bolezni in težav preprečujemo ali zdravimo že s pravo hrano. 

v košarico
Namesto: 30,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 10,00 €

Vse o srcu in žilah

Knjiga je zelo dobro ohranjena. Kako spoznati in zdraviti srčni infarkt, možgansko kap in druge bolezni oživlja? Kako jih preprečiti?

v košarico
Namesto: 9,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 3,00 €

Za zdravje in dolgo mladost - Tudi vi ste lahko videti 10 let mlajši

Knjiga je zelo dobro ohranjena. Kaj pomlajuje, kaj postara? Vse, kar bi morali vedeti o bioloških mehanizmih. Kako si sestavimo lasten program za večjo vitalnost in mladostnost. Uspešen spopad z znamenji časa – z ukrepi s takojšnjim učinki ali dolgoročnimi ukrepi. Najboljši naravni načini zdravljenja.

v košarico
Namesto: 30,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 10,00 €

Novi veliki Kneippov priročnik - Knjiga o naravnem življenju in naravnem zdravljenju

Knjiga je zelo dobro ohranjena, nima pa več mehkega ovitka čez trdo vezavo. Temeljne delo o nauku utemeljiteljev Kneippove metode zdravljenja, Sebastiana Kneippa in Bonifaza Reileja, napisal Josef H. Kaiser. 

v košarico
Namesto: 40,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 15,00 €

Moje zdravljenje z vodo - Sebastian Kneipp – Domači zdravnik

Knjiga iz leta 1961 je ohranjena v celoti, mehka naslovnica je na robovih poškodovana. Duhovnik Sebastijan Kneipp je prvi utemeljil in razširil zdravljenje z vodo, danes vsem znano hidroterapijo ali kneippanje. V knjigi podrobno obrazloži svoje terapije in poda praktične napotke za domačo rabo.

v košarico
Namesto: 12,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 4,00 €

Zdravimo se z naravo - Preproste in učinkovite poti k boljšemu počutju

Knjiga je zelo dobro ohranjena. Pripravki in zdravila, s katerimi varno in na naraven način preprečujemo in odpravljamo najpogostejše težave in bolezni. Rešitve za več kot 120 skupin simptomov, po abecedi, od abscesov do žalosti. Strokovne informacije o naravnih terapijah, od akupresure do zeliščne medicine.

v košarico
Namesto: 40,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 20,00 €

Domači zdravnik - Gerhard Venzmer

Notranjost knjige je zelo dobro ohranjena, nima pa več mehkega ovitka čez trde platnice. Temeljni priročnik za ohranjanje zdravja vseh članov družine, prepoznavanje bolezni, nasveti. 

v košarico
Namesto: 30,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 5,00 €

Družinski zdravstveni leksikon

Knjiga je zelo dobro ohranjena. Družinski zdravstveni leksikon je obsežna knjiga, polna koristnih podatkov in nasvetov, ki vam bodo pomagali ohraniti zdravje vaše družine. V knjigi boste našli tudi navodila, kako ukrepati v različnih primerih, ko se boste vendarle morali spopasti z boleznimi ali s poškodbami, ter vrsto napotkov, po katerih boste živeli bolj zdravo in sproščeno.

v košarico
Namesto: 30,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 10,00 €

Aduti dobre kuhinje

Notranjost knjige je zelo dobro ohranjena, nima pa več mehkega ovitka čez trde platnice. Obsežno, temeljno delo, kuharska knjiga za začetnike in spretne kuharje, s pridihom uživaške, a zdrave italijanske kuhinje. 

v košarico
Namesto: 30,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 13,00 €

Pletenje – mali priročnik

Knjiga je zelo dobro ohranjena. Osnovni vzorci, preprosti pleteni vzorci, detajli, pletenje po kroju, izdelki. Temeljno delo za začetnike in mojstre. 100 risb, 52 barvnih fotografij. 

v košarico
Namesto: 20,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 7,00 €

Vrt in letni časi

Knjiga je zelo dobro ohranjena. Temeljni priročnik o vrtnih in sobnih rastlinah je razdeljen po opravilih v posameznih letnih časih. 

v košarico
Namesto: 15,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 5,00 €

Sto naravnih znamenitosti Slovenije

Knjiga je zelo dobro ohranjena. 100 naravnih posebnosti, predlogov za izlete, opisov poti: posebnih dreves, slapov, jezer, endemnih rastlin, pragozda, mineralnih izvirov, nahajališč fosilov, rek, jan, sotesk, korit..., vrednih ogleda. 

v košarico
Namesto: 25,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 10,00 €

Pot do sreče in zdravja

Knjiga je zelo dobro ohranjena. Zdravstveni priročnik, v katerem dr. Tanja Poberaj obravnava in primerja dosežke vzhodne in zahodne medicine ter svetuje, kako najti pot do trajne sreče in zdravja. 

v košarico
Namesto: 20,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 5,00 €

Poslikajmo kamne – Ko kamni oživijo z našo domišljijo, barvice + priročnik

Knjiga je še nerabljena! Komplet za ustvarjanje malih kamnitih umetnin vsebuje knjigo z navodili kako na kamen naslikati zmaja, psička, hrošča...barvice, lepilo, oči, umetniške žičke, paleto... in celo en kamen, vse kar je potrebno, da otrok lahko takoj prične slikati.

v košarico
Namesto: 24,30 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €

Riši... izdeluj... ustvarjaj... princeske, ustvarjalni priročnik s 3D očali, piši-briši pisalom in nalepkami

Knjiga je še nerabljena! Nariši! Izdelaj in se igraj! Barvaj in ustvarjaj! Uganke in igre! Princeskini dodatki! Korak za korakom sledi navodilom in nariši lepe princeske.

v košarico
Cena: 12,00 €

Prikupne zamisli za risanje – kako ustvariš več kot 80 risb: 8 poglavij

Knjiga je še nerabljena! Nauči se risati vznemirljiva vilinska bitja, pravljične junake, ljubke živalske mladičke in morska bitja. S svinčnikom in papirjem ustvari skrivnostni svet morskih deklic in drugih mitoloških bitij in oblikuj lastno kolekcijo modnih oblačil. Če se navdušuješ nad konji, se boš s pomočjo te knjige naučila najboljšega načina risanja nekaterih pasem teh lepih in plemenitih živali.

v košarico
Namesto: 24,99 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 15,00 €

Kitke, fige in čopki za deklice – 50 očarljivih in preprostih pričesk za vsako priložnost

Knjiga je še nerabljena! 50 super predlogov za vsako priložnost - za vrtec, šolo, igralne urice, športne aktivnosti, zabave, prireditve in kar tako. Marsikatera frizura je primerna tudi za srednje dolge lase, prav vse pa spremljajo natančna slikovna navodila.

v košarico
Namesto: 19,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €

Veliko malo prstno gledališče

Knjiga je še nerabljena! Predlogi, kako za otroka in skupaj z njim ustvariti prstno gledališče. 

v košarico
Namesto: 19,99 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 8,00 €

Poslikava obraza – Ustvarjalne ideje za pustne maske

Knjiga je še nerabljena! Korak za korakom poslikave obraza za otroke in odrasle: veseli klovni, ljubke miške, princeske, mucke, pikapolonice, divji Vikingi, pogumni kavboji, neustrašni Indijanci, gusarji, čarovniki, grozljivi vampirji... Predlogi za dodatke in predloge zanje.

v košarico
Namesto: 19,99 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 10,00 €

Učbenik življenja - Martin Kojc

Knjiga je dobro ohranjena. Vse veliko je imelo svoj začetek v sanjah, željah, slutnjah, ki so ostale dolgo časa brez vidnega uspeha. Toda neomajno zaupanje v prihodnost je ohranjalo živ pogum, prikazovalo vse ovire kot lahke in samoumevne, dokler se slednjič miselne slike niso začele uresničevati.

v košarico
Namesto: 19,99 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 15,00 €

Če bi konji govorili

Knjiga je še nerabljena! Konjevo vedenje ni nobena uganka, če razumemo njegov nagon po preživetju, njegove strahove in vemo, kaj ga pomiri ter kdaj nam zaupa. 

v košarico
Namesto: 22,99 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 14,00 €

Ko sem še majhen bil - Erich Kästner

Knjiga je še nerabljena! Erich Kästner, avtor Emila in detektivov, Pikice in Tončeka... v blago humornem tonu pripoveduje o svoji mladosti, družini, šoli... do začetka prve svetovne vojne – konca njegovih mladostnih dni.

v košarico
Namesto: 19,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 14,00 €

Nezvesti oče

Knjiga je še nerabljena! Zdaj me je sram to priznati, toda v življenju moškega otrok ne obstaja, dokler ne pride na svet. Oče se rodi skupaj z njim. Če sploh.  Antonio Scurati (1969) je bil s svojim romanom Nezvesti oče (2013), za katerega si je italijanska literarna kritika edina, da gre za vrhunsko pisanje o čustvovanju neke generacije...

v košarico
Namesto: 24,94 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 14,00 €

Avtist in poštni golob

Knjiga je še nerabljena! Geert je avtistični deček, ki z mlado mamo Janine odrašča v nekem nizozemskem mestu za centrom ponovne uporabe, trgovino, kjer prodajajo rabljene izdelke. Center je ves fantov svet, v njem lahko briljantnost njegovega uma svobodno zadiha...

v košarico
Namesto: 19,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 14,00 €

Ne čakaj na vikend - Kako uskladiš delo, družino in čas zase ter zaživiš življenje svojih sanj

Knjiga je še nerabljena! Avtorica odkrito opisuje svoje spopadanje z izzivom, kako uskladiti obveznosti v službi in doma, ter kako je vse skupaj postalo še težje, ko je postala mama. Razkriva, da je srečo iskala na povsem napačnih koncih, dokler je ni našla tam, kjer si nikoli ne bi mislila.

v košarico
Namesto: 24,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 10,00 €

Družinska modrost meniha, ki je prodal svojega ferrarija

Knjiga je še nerabljena! Catherine je uspešna poslovna ženska z možem in majhnima otrokoma, njen brat pa je Julian Mantle – menih, ki je prodal svojega ferrarija. Ko Catherine v letalski nesreči za las uide smrti, spozna, da ji kljub izjemnemu uspehu in priznanju v poslovnem svetu daleč največ pomeni družina.

v košarico
Namesto: 10,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 7,00 €

Kako napisati zgodbo?

Knjiga je še nerabljena! Kako napisati zgodbo? Zakaj se zgodba zaplete? Kako je že tisto o začetku, sredini in koncu? Kje naj se vse skupaj dogaja? Kako si izmisliš junaka? Kaj pa naslov? Kako napisati zgodbo je zbirka nasvetov in vaj za vse osnovnošolce, ki bi radi izboljšali svoje pisanje. V pomoč bo tudi mentorjem, saj bodo vaje lahko s pridom uporabili pri šolskem delu.

v košarico
Namesto: 9,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 7,00 €

Škratek Napakec: zgodbe za pozorno branje

Knjiga je še nerabljena! Škratek Napakec se odloči, da bo postal pisatelj. Delo mu gre izvrstno od rok, a prepogosto se v njegovo pisanje pritihotapijo napake. Še dobro, da ga nanje opozori prijateljica muha, s pozornim branjem pa jih bodo zlahka odkrili tudi otroci. Usmerjena pozornost je za male bralce pogosto »trd oreh«, a imenitne in jezikovno bogate zakladnice o škratku Napakcu bodo otroke zagotovo pritegnile in jih spodbudile, da polovijo njegove napake.

v košarico
Namesto: 16,20 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 13,00 €

Hudo preprosto družinsko ustvarjanje, ustvarjalna knjiga - 52 hudo preprostih zamisli za ustvarjalne družinske (popol)dneve

Knjiga je še nerabljena! Izvirno slovensko delo prinaša domiselne ideje, kako lahko družinsko življenje obogatite s kratkočasnim in z ekološko osveščenim ustvarjalnim druženjem. Posebej dragoceno je, da boste večji del potrebščin našli doma – največkrat med že odsluženimi stvarmi. Navodila dopolnjujejo nazorne fotografije posameznih korakov izvedbe. Tudi tisti, ki so jih že ob prvi knjigi zasrbeli prsti, se bodo tokratnega nadaljevanja gotovo razveselili!

v košarico
Namesto: 23,50 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 18,00 €

Matematika za lahko noč

Knjiga je še nerabljena! Matematika nas spremlja na vsakem koraku in – lahko je tudi zabavna. Namesto pravljic za lahko noč otroke pospremite v spanec s kratkimi in zabavnimi matematičnimi zgodbami. Otroci bodo preproste naloge ob zgodbah rešili z lahkoto in v svet števil (in sanj) vstopili z nasmeškom na obrazu.

v košarico
Namesto: 17,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 14,00 €

100 % iz papirja, ustvarjalna knjiga - 80 ustvarjalnih idej za izdelke iz papirja

Knjiga je še nerabljena! Iz papirja lahko s prepogibanjem, rezanjem in lepljenjem preprosto oblikujemo čudovite izdelke. Ideje za 80 izdelkov so prilagojene starosti in spretnosti otrok, za vse leto, doma ali v družbi, samostojno ali ob pomoči. Izdelali bodo igračke, okraske, darilca, girlande, škatlice, maske, figurice… 

v košarico
Namesto: 19,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 14,00 €

Gremo v Postojnsko jamo

Knjiga je še nerabljena! Slikanica nazorno predstavi zgodovino in nastanek Postojnske jame, pa tudi življenje njenih živali od jamskih polžev, rakcev, hrošča drobnovratnika... do človeške ribice, ki ima na koncu dodan tudi slikovni dnevnik razvoja od jajčeca do mlade človeške ribice. 

v košarico
Namesto: 12,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 9,00 €

Slovensko-arabski slikovni slovar

Knjiga je še nerabljena! Od osnovnih besed in besednih zvez predstavljanja, spoznavanja prijateljev in družine se mladi bralci podajo na igrišče, v šolo, v mesto, k zdravniku, na tržnico, kmetijo … 

v košarico
Namesto: 21,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 15,00 €

Ustvarjalnice – kreativnost in igra - doma in na prostem

Knjiga je še nerabljena! Knjiga predlgov kaže, da za igro in kreativnost ne potrebujemo veliko: vse projekte v knjigi boste lahko poustvarili z dostopni mimateriali, ki so vedno pri roki, v oporo pa vam bodo privlačno ter nazorno prikazani in preverjeni postopki. Vsako dejavnost spremljajo tudi znanstvena pojasnila, prilagojena otrokom, koristni namigi ter nazorne skice.  

v košarico
Namesto: 26,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 18,00 €

Moj zvezek montessori - Zbirka nalog za spoznavanje števil, črk, oblik, narave, zemljepisa (3.- 6. let), z nalepkami

Knjiga je še nerabljena! Čutne, vidne in slušne dejavnosti po metodi montessori otroka vabijo k samostojnemu odkrivanju prostranega bogastva branja, pisanja črk, števil, pa tudi narave in sveta. V vsakem poglavju so staršem na voljo nasveti, kako otroka spremljati na poti do novih spretnosti in znanj, ob tem pa najti primeren ritem, upoštevati otrokovo sposobnost koncentracije in njegove želje.

v košarico
Namesto: 16,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €

Moje dejavnosti montessori - Naloge za bogatitev besedišča in raziskovanje sveta s priloženimi nalepkami (4.-7. let)

Knjiga je še nerabljena! Zvezek idej in gradiv za dejavnosti, s katerimi boste vašega otroka spremljali na poti do znanja zemljepisa, botanike, živalskega sveta, podnebja in zavedanja časa.  Pedagogika montessori želi otroku omogočiti opazovanje, raziskovanje in preizkušanje svojega okolja ter ga spodbujati k razumevanju sveta, v katerem želi. 

v košarico
Namesto: 16,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €

Kratke pravljice za utrujene starše

Knjiga je še nerabljena! Kratke pravljice za utrujene starše pa so namenjene otrokom in staršem. Pravljice se da prebrati v desetih minutah, vmesni odstavki v modri barvi pa so samo za oči staršev - da se med branjem ne dolgočasijo. 

v košarico
Namesto: 14,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €

Ljubosumje na novorojenčka

Knjiga je še nerabljena! Vodnik je namenjen staršem, ki pričakujete novorojenčka in želite njegovega sorojenca/ko pripraviti na prihod novega družinskega člana v želji, da se ljubosumje ne bi pojavilo, in staršem, ki želite razumeti in biti v oporo svojim otrokom ob ljubosumju na novorojenčka. 

v košarico
Namesto: 11,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 8,00 €

Čast, roman Elif Shafak

Knjiga je še nerabljena! Elif Shafak je mojstrica besed, opisov, vzdušja. Glavni junakinji sta enojajčni dvojčici Rožnata usoda in Dovolj lepote. »Svojega otroka si lahko poimenoval Čast, če je bil deček. Moški so imeli čast,« zapiše na začetku in razkrije nosilca teme v romanu, kjer prevladujejo ženske. 

v košarico
Namesto: 16,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 8,00 €

Dojenček Bridget Jones

Knjiga je še nerabljena! Bridgetini dnevniki se vračajo v čas pred poroko in materinstvom, ko njena biološka ura vse glasneje tiktaka. In potem se zgodi: nosečnost, juhej! Sreča in radost bi bili popolni, če le ne bi bilo drobne zoprnije – ni povsem jasno, kdo je oče. Mark Darcy: vedno zanesljiv, pošten, znan odvetnik? Ali Daniel Cleaver: vražje privlačen, zabaven, znan pizdonkar? V veličastno zabavni in noro prisrčni zgodbi se Bridget skozi poslovne krize, osebne zadrege, kulinarične katastrofe in življenjske dileme opoteka materinstvu naproti.

v košarico
Namesto: 24,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 18,00 €

Kmalu, roman

Knjiga je še nerabljena! Konec vojne je, a grozot, ki jih je druga svetovna vojna povzročila še ni konec. V mestecu na Poljskem, kjer se znajde Feliks v svojem trinajstem letu življenja, zatem ko je izgubil še mamo, se ljudje komajda prebijajo iz dneva v dan. Feliks v nekem trenutku uspe rešiti življenje dojenčku in nenadoma mora skrbeti zanj. Spozna tudi dekle Anjo. Najprej presodi, da mu je nevarna, saj se zna boriti zase, potem pa spozna njeno pravo plat in skupaj se odpravita poiskat skrbnike za dojenčka. 

v košarico
Namesto: 26,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 18,00 €

Irijam in Jonibe - Pravljica v verzih za otroke in odrasle

Knjiga je še nerabljena! Skrivnostno lepa pravljica v verzih pripoveduje o Irijam, ribji kraljici, in Jonibeju, ptičjem kralju. To je brezčasna zgodba o njuni ljubezni, ločitvi in ponovnem snidenju, polna globokih in igrivo pretanjenih občutkov in ritmov stvarjenja in slovesa, ki jih oblikujejo arhetipski elementi: voda, zrak, zemlja in ogenj.

v košarico
Namesto: 18,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 14,00 €

Zakaj sem jaz jaz? - Krščanski pogled na pomembna vprašanja o človeku

Knjiga je še nerabljena! Otroci si zastavljajo veliko vprašanj in radi razmišljajo. Knjiga prinaša izbor nekaterih zanimivejših filozofskih vprašanj o življenju in ponuja izvirna izhodišča za razmišljanje. Zakaj sem jaz jaz? Dekleta in fantje – kdo smo? Kaj je družina? Kako pomembni so v življenju prijatelji? Kaj je tisto, kar nas resnično osrečuje? Kaj je ljubezen? Zakaj nas je kdaj strah? Kaj pomeni uspeti v življenju? Avtorji k vsaki od tém pristopajo na filozofski način.

v košarico
Namesto: 23,50 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 18,00 €

Ustvarjalne dogodivščine s papirjem, štampiljkami in šablonami

Knjiga je še nerabljena! Ustvarjalna knjiga vam pokaže, kako enostavno je ustvariti ljubke papirnate izdelke, in vas s tem navdihne, da si večkrat privoščite čas zase. V njej boste našli nasvete, dodatne ideje, različne postavitve in še kaj, kar bo urilo vaše možgane in vam vedno znova ponudilo kakšno dodatno idejo. 

v košarico
Namesto: 24,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 18,00 €

Na žarku svetlobe – Zgodba o Albertu Einsteinu

Knjiga je še nerabljena! Slikanica je slavospev Einsteinovi radovednosti. Otroke bo gotovo navdušila za znanost! Deček se s kolesom vozi po prašni cesti. Predstavlja si, da z nepredstavljivo hitrostjo potuje – na žarku svetlobe. Albert Einstein zrasel v moža, ki uteleša genialnost in ki je globoko razsvetlil naše razumevanje vesolja.

v košarico
Namesto: 19,50 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 14,00 €

Tine in Bine - Nori izumi

Knjiga je še nerabljena! Odštekana in domiselna brata Tine in Bine si izmislita štirinajst norih izumov. Izumi, kot so avtomatski prebujevalnik, izdelovalnik luž na igrišču in frčalnik za hrano se morda zdijo nenavadni, zagotovo pa so nepogrešljivi za vsakega otroka. Priporočljivo za vsako družino z otroki!

v košarico
Namesto: 12,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 10,00 €

Mladinski atlas živali - Vrste – življenjska okolja – razširjenost

Knjiga je še nerabljena! S tem bogato ilustriranim atlasom otroci spoznavajo in začenjajo razumeti živalski svet. Jasni, nazorni zemljevidi posredujejo zanimivosti o: sesalcih, ptičih, žuželkah, plazilcih in ribah, njihovih življenjskih okoljih na različnih celinah sveta, njihovem obnašanju in prilagoditvah na okolje. Dodatne slike poudarjajo določene živalske vrste in poglabljajo poznavanje. Veliko zabave na prav posebnem potovanju v živalski svet!

v košarico
Namesto: 6,99 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 5,00 €

Uganka Londonskega očesa

Knjiga je še nerabljena! Samo Ted Sparks, 12-letni fant s hecnimi, a neverjetnimi možgani, bi s pomočjo starejše sestre Kat lahko videl vzorec v čustvenem viharju okoli sebe in razrešil uganko Londonskega očesa, ki ga bo pripeljala do izginulega bratranca Salima.

v košarico
Namesto: 26,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 18,00 €

Zbrka poezije- pesmi Zale Đurić Ribič

Knjiga je še nerabljena! Izbor 60 intimnih pesmi, ki so jih navdihnili potovanja, zatiranje, ljubezenski zapleti, menjanje frekvenc, stare reinkarnacije in še kaj. Pesniški prvenec mlade avtorice odlikuje občasno poigravanje z obliko in sproščen jezik (posamezni pogovorni in slengovski izrazi poudarjajo veličino in pestrost slovenskega jezika).

v košarico
Namesto: 14,99 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 10,00 €

Dekle z belim psom

Knjiga je še nerabljena! Jessie je vsa iz sebe od veselja, ko babica postane lastnica mladička pasme belega švicarskega ovčarja, a Snežkov prihod začne razkrivati starodavno skrivnost. 

v košarico
Namesto: 21,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 15,00 €

Visoke grede in vrtički v posodah

Knjiga je še nerabljena! Priročnik prinaša najsodobnejša dognanja in nazorno slikovno gradivo vsem, ki si želijo postaviti visoke grede ali urediti vrtiček v posodah na balkonih in terasah. Bralca seznani s posebnostmi gojenja vrtnin na gomilah ter vzpodbuja, da si z njimi poveča površino pridelave na vrtu. 

v košarico
Namesto: 16,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €

Beli muc in menih - Po starodavni irski pesmi "Panqur Bán"

Knjiga je še nerabljena! Zgodba je nastala po starodavni irski pesmi Pangur Bán iz začetka 9. stoletja. Na rob nekega rokopisa jo je zapisal neznani irski menih. Govori o učenem menihu, ki je v svoje preprosto življenje sprejel belega muca, Pangurja. Z njim si je delil samostansko celico, igrivega, nemirnega duha in veselje do dela

v košarico
Namesto: 21,99 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 14,00 €

V Klari je nekaj več (tudi en majhen kromosom)

Knjiga je še nerabljena! Zgodba družine, ki dobi dojenčka z downovim sindromom. Soočanje z novimi izzivi ni preprosto.

v košarico
Namesto: 4,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 3,00 €

Jakob dobi sestrico

Knjiga je še nerabljena! Jakob in Matej se skoraj vsak dan skupaj igrata na igrišču. Neke sobote pa Jakoba ob dogovorjenem času ni. Ko se prijatelja po nekaj dneh končno spet srečata, ima Jakob presenetljivo novico: dobil je petletno sestrico Tino. 

v košarico
Namesto: 15,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 10,00 €

Slepomišnice - Antologija pesmi o otrokovih pravicah

Knjiga je še nerabljena! Antologija pesmi o otrokovih pravicah

v košarico
Namesto: 23,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 18,00 €

Bog pomagaj otroku

Knjiga je še nerabljena! Ameriška pisateljica Toni Morrison, ki je bila za svoje delo med drugim nagrajena tudi z Nobelovo nagrado, je najbolj znana po svojih epskih delih Ljubljena, Najbolj modre oči in Salomonova pesem. V svojih romanih se najpogosteje ukvarja z družbenim statusom in hkrati z notranjim življenjem junakinj. 

v košarico
Namesto: 22,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 15,00 €

Gregorjevo - Ko gre luč v vodo in se prične pomlad

Knjiga je še nerabljena! Knjiga Gregorjevo dr. Bojana Knifica iz Tržiškega muzeja je prva, ki bralcu na prijeten način predstavlja praznovanje gregorjevega na Slovenskem, sorodna praznovanja drugod v Evropi in razkriva mitološka ozadja spuščanja luči po vodi.

v košarico
Namesto: 27,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 20,00 €

Kaj storiš s problemom?

Knjiga je še nerabljena! Zakaj sploh so problemi? Izzovejo nas, oblikujejo nas, spodbujajo nas in nam pomagajo odkriti, kako močni ter pogumni v resnici smo. 

v košarico
Namesto: 17,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 14,00 €

Slikarji - Ilustrirana enciklopedija

Knjiga je še nerabljena! Zbirka predstavlja življenjepise najpomembnejših osebnosti v zgodovini, ki veljajo za vodilno silo moderne človeške misli, ustvarjalnosti in dosežkov in katerih navdih in delo sta odprla povsem nova poglavja v veličastnih kronikah naravoslovja, umetnosti in zgodovine na splošno.

v košarico
Namesto: 13,99 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 10,00 €

Skladatelji - Ilustrirana enciklopedija

Knjiga je še nerabljena! Zbirka predstavlja življenjepise najpomembnejših osebnosti v zgodovini, ki veljajo za vodilno silo moderne človeške misli, ustvarjalnosti in dosežkov in katerih navdih in delo sta odprla povsem nova poglavja v veličastnih kronikah naravoslovja, umetnosti in zgodovine na splošno. 

v košarico
Namesto: 13,99 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 10,00 €

Zemlja – Mladi geniji

Knjiga je še nerabljena! Zakaj se Zemlja imenuje MODRI PLANET? Kako nastane CUNAMI? Kaj so OBNOVLJIVI VIRI ENERGIJE?

v košarico
Namesto: 6,99 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 4,00 €

Človek – Mladi geniji

Knjiga je še nerabljena! Katera MIŠICA je najmočnejša? Kako se zaceli RANA? Kaj so KROMOSOMI? 

v košarico
Namesto: 6,99 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 4,00 €

Konji – Mladi geniji

Knjiga je še nerabljena! Kateri so bili PREDNIKI naših konj? Kakšna je pravilna NEGA konja? Kateri POKLICI so povezani s konji?

v košarico
Namesto: 6,99 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 4,00 €

Čarobno črevesje - Vse kar morate vedeti o najbolj prezrtem organu

Knjiga je še nerabljena! Naše črevesje je  najbolj prezrt organ našega telesa. Mlada zdravnica Giulia Enders znanstveno, a v razumljivem in duhovitem jeziku pojasni ogromno prebavnih pojavov, zapletov in bolezni, od alergij in netoleranc do bruhanja, zaprtosti in neprijetnega zadaha.  

v košarico
Namesto: 19,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 14,00 €

Umovadba za bistre možgane v poznih letih

Knjiga je še nerabljena! Priročnik v prvem delu poučno in razumljivo razlaga dogajanje v možganih, nevrodegenerativne bolezni in napotke, kako ohraniti bister um in zdrave možgane skozi celo življenje. V drugem delu pa so praktične vaje za krepitev možganov. 

v košarico
Namesto: 24,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 18,00 €

Kako premagaš zaskrbljenost in začneš živeti

Knjiga je odlično ohranjena! Skrbi so ena najhujših nadlog, s katerimi se vsak dan sočamo. Ta knjiga vam bo pomagala izboljšati življenje, da boste v njem res uživali.
v košarico
Namesto: 33,50 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 9,90 €

Triglav in Jakob Aljaž

Knjiga je še nerabljena! Knjiga pripoveduje o boju za to, da je Triglav ostal slovenski, kaj vse se je dogajalo že stoletja prej: kako so ljudje pričeli osvajati gore, zakaj so vanje zahajali, o prvih dokumentiranih pohodih, o načinih dokumentiranja gora, kdo vse je gore raziskoval in kaj je odkril... Peter Mikša, zgodovinar in alpinist, pripoveduje zgodovinsko verodostojno in hkrati živo, napeto, s številnimi privlačnimi podrobnostmi. 

v košarico
Namesto: 21,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 18,00 €

7 ujetih junakov, slikanica + merilec čustev

Knjiga je še nerabljena!  Slikanica je priročnik, ki odpira vrata v svet čustev in razuma. Zgodba slikovito in duhovito oriše čustva (7 junakov) in razum (gospod Kvadrat). Vse bi otrok moral znati pri sebi prepoznati, se jih naučiti izražati in se o njih pogovarjati... 

v košarico
Namesto: 24,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 18,00 €

Nasmej me - Zgodba, polna poljubčkov, objemov in hihitave zabave

Knjiga je še nerabljena! Slikanica o malem in velikem slonu je pravi učbenik, kako otroku pokazati ljubezen in veselje, kako narediti dan lep. Predlaga vrsto aktivnosti in spomni na nežne besede, s katerimi ustvarjamo srečno občutje.

v košarico
Namesto: 9,99 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 7,00 €

Slovensko – Francoski slikovni slovar

Knjiga je še nerabljena! Prvi del otroškega slikovnega slovarja gradi besednjak, ki je uporaben v vsakdanjem življenju otrok. V drugem delu so besede uporabljene v preprostih besedilih. Besedila dopolnjujejo vaje. Tretji del slovarja pa je namenjen branju krajših besedil in utrjevanju govora. 

v košarico
Namesto: 21,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 18,00 €

Delovni zvezek za slikovne slovarje Barbare Majcenovič Kline

Knjiga je še nerabljena! Poleg 12 otroških slikovnih slovarjev Barbare Majcenovič Kline so pri založbi Skrivnost izdali tudi delovni zvezek, ki spremlja slovarje. Delovni zvezek je za vse jezike enak. Delovni zvezek je v slovenščini, oziroma ima prazne črte, kamor otrok vpisuje sprva le posamezne besede, ko zna več, pa tudi kratke stavke.

v košarico
Namesto: 11,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 8,00 €

Radi štejemo

Knjiga je še nerabljena! V tej knjigi se bomo naučili šteti ne samo do pet, ampak celo do petnajst! Zakaj? Ker bomo lahko le tako različnim živalim pomagali prešteti, če imajo res toliko otročičev, kot piše v pesmici.

v košarico
Namesto: 16,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 13,00 €

Nevarnost preži povsod - priročnik za izogibanje nevarnosti

Knjiga je še nerabljena! Nevarnost preži povsod je zbirka duhovitih "navodil" za izogibanje nevarnosti. Neverjetno smešna, rahlo prismuknjena knjiga svari pred kačami, ki se zakamuflirajo v zobne ščetke, morskimi psi, ki se skrivajo v straniščnih školjkah, roboti, ki se zamaskirajo v prijazne babice... 

v košarico
Namesto: 25,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 20,00 €

Zgodovina Slovenije v stripu

Knjiga je še nerabljena! Zgoščen vpogled v dogajanje na slovenskem ozemlju od antike do novega veka je neizmerno duhovit strip, zgodovina pa je predstavljena skozi rivalstvo med prebrisano devetošolko Živo in pregnanim lumpom Razpoko, ki s časovnim strojem lomasti po zgodovini in koristoljubno išče priložnosti za nabiranje bogastva.  

v košarico
Namesto: 23,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 18,00 €

Otrok, družina in svet zunaj

Knjiga je še nerabljena! Donald W. Winnicott, angleški pediater in psihoanalitik, v priročniku, ki je klasično delo poljudne psihologije, govori o razvoju otroka in njegovega razmerja do matere (in očeta), družine ter zunanjega sveta – treh ključnih oblikovalcev njegove osebnosti. Razloži vsakdanje dogajanje, kot so jok, odstavljanje, igra, razvoj navezanosti in samostojnosti, pa tudi laž, kraja, sramežljivost, agresivnost... 

v košarico
Namesto: 21,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 18,00 €

Nosečnost - priročnik za začetnike

Knjiga je še nerabljena! Barvita knjiga, polna praktičnih informacij, koristnih nasvetov in bistvenih podatkov, nujnih za bodoča starša, da se bosta lažje znašla v pričakovanju dojenčka in ob njegovem prihodu .  

v košarico
Namesto: 24,94 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 20,00 €

Tu je bila Britt-Marie

Knjiga je še nerabljena! Britt-Marie ne prenese umazanije in nereda. Dolga leta je živela za moža in družino, pri 63 letih pa se ji vse sesuje. Prvič v življenju si najde službo in prične živeti znova. Kaj je za žensko z mnogimi življenjskimi izkušnjami pomembno in kaj ne? Kaj je vredno, da postane življenjski cilj?

v košarico
Namesto: 29,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 20,00 €

Obmiruj, nato odidi

Knjiga je še nerabljena! Tisti dan, ko je izbruhnila prva svetovna vojna, je imel Alfie ravno rojstni dan. Oče mu je obljubil, da se ne bo nikoli odšel borit. Že naslednji dan je obljubo prelomil in postal vojak. Štiri leta kasneje Alfie ne ve, kje je njegov oče, od mame pa izve le to, da je na posebni skrivnostni misiji. Nekega dne se odloči, da ga bo poiskal kar sam...

v košarico
Namesto: 25,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 20,00 €

En in edini Ivan

Knjiga je še nerabljena! Ivan je umirjena gorila. Ker živi v Véliki areni, nakupovalno-zabaviščnem središču, se je navadil, da ga ljudje opazujejo skozi steklene stene njegovega domovanja. Redko pogreša džunglo, v kateri je odraščal. Pravzaprav se nanjo komaj kdaj spomni. A potem sreča Ruby, slonjo mladičko, ki so ji vzeli družino. Ob njej Ivan vidi svoj dom  z drugačnimi očmi... 

v košarico
Namesto: 16,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 10,00 €

13

Knjiga je še nerabljena! Zapletenost sodobnega sveta, speče skrivnosti odraslih, prilagajanje spremembam, vživljanje v kožo drugih, posluh za starejše, ki postanejo kot haiku pesniki, ljubezen do živali in še zmaji, ki prinašajo prepotrebno srečo in moč… Zbirka enajstih nežnih zgodb najstnikov pred vstopom v svet odraslosti.

v košarico
Namesto: 25,96 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 16,00 €

V napačni zgodbi

Knjiga je še nerabljena!  Glavna junakinja romana se zaljubi v svojega poročenega učitelja. Erotično obarvana ljubezenska pripoved se spogleduje tudi s tegobami odraščanja in z odkrivanjem sveta spolnosti. Avtorica se je lotila podrobne raziskave področja in je do tematike pristopila premišljeno in s strokovnim gradivom

v košarico
Namesto: 24,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 18,00 €

Prodam mamo

Knjiga je še nerabljena! Prodam mamo, staro 38 let. Ima svetlo rjave lase, rjave oči in ni previsoka). Precej je čedna. Zelo je ljubeča in ima prijeten glas. Zna ogromno pravljic. Skoraj nikoli se ne krega. Zakaj pa jo potem prodam?

v košarico
Namesto: 20,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 15,00 €

Prodam očeta

Knjiga je še nerabljena! Kaj se zgodi, ko se oče, ki ga tako močno pogrešaš, nenadoma vrne? In ti povrh vsega še pove, da bo odslej ves svoj čas namenil tebi? V novi dogodivščini junakov zgodbe Prodam mamo in Prodam Rozinkota, Care Santos trdi, da sta domišljija in ljubezen najboljši orodji za reševanje družinskih težav. 

v košarico
Namesto: 20,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 15,00 €

Samo ljubezen

Knjiga je še nerabljena! Zgodba  je pronicljiv portret skoraj čisto običajnega vsakdana najstnika: prijateljstva, prve zaljubljenosti, doma, šole in glasbe. Portret odraščanja, prvih resnejših odločitev in izkušenj. 

v košarico
Namesto: 21,99 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 16,00 €

Ne pozabi na veselje

Knjiga je še nerabljena! Besede človečnosti, topline in moči, zaupanja in humorja. Duhovnik Phil Bosmans razmišlja o mnogih pozabljenih priložnostih, ko se lahko veselimo. Besedila so deloma pisana kot pesem, deloma kot meditacija. Vsa pa globoko segajo v temelje in brezna življenja. 

v košarico
Namesto: 12,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 10,00 €

Prihrani mi mesto

Knjiga je še nerabljena! Roman prepleta zgodbi dveh sošolcev, ki se nenadoma znajdeta sta na robu razredne hierarhije. Spretno razvija zgodbo o grenko sladkih izkušnjah odraščanja, ki otroka notranje okrepijo in ga zbližajo s prijateljem. 

v košarico
Namesto: 23,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 18,00 €

Rdeča prašna cesta

Uspešna pisateljica Jackie Kay, posvejenka, pripoveduje, kako je po rojstvu hčerke iskala in našla svoje rodne starše, toda najpomembnejše sporočilo knjige je, da so družina tisti, ki te ljubijo, podprirajo in s teboj preživljajo svoj čas. Ni pomembno, ali so rodni starši ali posvojitelji. 

v košarico
Namesto: 33,99 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 25,00 €

Vso srečo! Mali učbenik preživetja -Takojšnja pomoč ob črnogledosti, negotovosti, smoli in spodrsljajih

Knjiga je še nerabljena! V življenju ne more vsak dan sijati sonce – lahko pa vsak dan vsaj malo vadimo srečo in optimizem. Knjižica nemške nevrologinje in psihoterapevtke prinaša nabor preprostih telesnih vaj, s katerim si izboljšamo počutje.  

v košarico
Namesto: 15,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €

Mamice

Knjiga je še nerabljena! Duhovit, napet, grenko sladek roman prepleta zgodbe petih žensk, ki so pravkar postale mamice. Roman da besedo vsaki izmed petih mater, v njihovih zgodbah, skrbeh, bolečinah, veselju, napakah in modrosti, pa se bo prepoznala marsikatera med nami. 

v košarico
Namesto: 33,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 25,00 €

Povej mi vse o znanosti in izumih, knjiga z nalepkami

Knjiga je še nerabljena! Zelo prikupen otroški priročnik odgovarja na 200 vprašanj, kakršna zastavljajo otroci. Na primer, kaj je gejzir, kako nastanejo valovi, kdaj je nastalo vesolje, zakaj se potimo, kako nastane mavrica, zakaj so iznašli milo, od kdaj jemo čokolado, kdaj so izumili naramnice, kaj je ekvator...  

v košarico
Namesto: 24,94 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 20,00 €

Veseli kamenčki Iz preprostih kamnov do imenitne umetnine

Knjiga je še nerabljena! Ustvarjalna knjiga ponuja veliko predlogov: za okraske, izvirna darilca, modne dodatke, pripomočke za igre... Prikazuje, kako iz kamnov ustvariti ljubke živali, strašne pošastke, geometrijske vzorce, prebivalce morskih globin, žužke, kamne, ki nosijo lepe misli in celo vrtiček, ki ga ni treba zalivati. Izdelki so primerni za otroke in odrasle.

v košarico
Namesto: 19,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 15,00 €

Ljubezen na terapiji - Vodnik do srečnega partnerstva

Knjiga je še nerabljena! Vodnik po ljubezni je knjiga za vse, ki želijo biti srečni – ali še srečnejši – v ljubezni, in pravzaprav obvezno čtivo za vse, ki se radi poglabljajo v globine svoje duše. Postavi zato na vsak zakaj in nam pomaga, da se vidimo v novi, drugačni luči. Izjemen prispevek k literaturi o partnerskih odnosih. 

v košarico
Namesto: 24,94 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 18,00 €

Spoznajte deklico Evo s planeta Juno

Knjiga je še nerabljena! Slikanica nas popeljejo na čudovito potovanje, ki zbudi duhovno rast, preobrazbo in moč, ki leži v vsakem od nas.Med branjem se sprašujemo: kdo smo, kaj si želimo in zakaj živimo na tem čudovitem planteu. Poleg najmlajših bo zgodba pritegnila tudi odrasle.

v košarico
Namesto: 15,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 10,00 €

Super narava

Knjiga je še nerabljena! Velik, impresiven, pisan priročnik predstavlja 100 živalskih vrst, ki so največje, najhitrejše, najnevarnejše... na planetu. Vsaka izmed stotih živali je v nečem naj. Žival je predstavljena s čudovito fotografijo, kratko predstavitvijo, izbranimi dejstvi, primerjalnimi podatki, ki kažejo njeno izjemnost, in zanimivimi posebnostmi.

v košarico
Namesto: 29,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 25,00 €

Ne bi hotel živeti brez plastike

Knjiga je še nerabljena! Plastika je eno izmed najpomembnejših odkritij modernega sveta. Spremenila je način, kako delamo, skladiščimo in pakiramo stvari. Preberi zgodbo o tem zanimivem materialu. Seznani se s tem, kako je nastala. Spoznaj, kje vse jo uporabljamo v našem vsakdanjem življenju, vse od plasten pa do računalniških vezij.

v košarico
Namesto: 16,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €

Ne bi hotel živeti brez interneta!

Knjiga je še nerabljena! Internet je postal eno izmed najpomembnejših orodij, ki jih uporabljamo v vsakodnevnem življenju. Spremenil je način poslovanja podjetij in sklepanja prijateljstev. Ta knjiga ti bo pojasnila vse o internetu, od njegovih zgodnjih začetkov pa do razvoja svetovnega spleta, kot ga poznamo danes.

v košarico
Namesto: 16,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €

Ne bi hotel biti grški atlet! Tekme, ki se jih raje ne bi udeležil

Knjiga je še nerabljena!  Živahna zgodba v šaljivem tonu pove veliko podrobnosti o življenju v stari Grčiji, o šolanju, domačem življenju, olimpijskih igrah, o tekmovalcih, pravilih in sodnikih, a tudi o vzporednem dogajanju – o podkupovanju, goljufijah, tatičih, gledališčnikih, o slavi...

v košarico
Namesto: 16,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €

Ne bi hotel živeti brez čiste vode!

Knjiga je še nerabljena! Brez čiste vode ne bi mogli živeti in vendar je ni povsod neomejeno. Bogato ilustrirana knjiga s kratkimi besedili pojasnjuje, od kod pride voda in kako kroži, za kaj jo naše telo nujno potrebuje in kako nas voda ohranja zdrave. Opozarja na vire onesnaženjain na posledice za zdravje. Svetuje, kako je porabiti manj in razloži načine čiščenja onesnažene vode.

v košarico
Namesto: 16,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €

Raziskovalec žuželk - Veliko zabavnih dejavnosti za raziskovanje živalskega sveta!

Knjiga je še nerabljena! oObsežni priročnik svet žuželk razlaga tudi s pomočjo poskusov in opazovanj, ki jih opravi otrok sam. Dvostranske teme predstavijo določen vidik, na primer nočno življenje žuželk, z veliko fotografijami, pojasnili in zanimivostmi. Nato predlagajo otrokovo dejavnost.

v košarico
Namesto: 16,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 14,00 €

Raziskovalec vesolja - Veliko zabavnih dejavnosti za raziskovanje naravnih pojavov!

Knjiga je še nerabljena! Priročnik za otroke govori o vesolju. Razlaga teče vzporedno na dva načina: s podajanjem dejstev in s poskusom, ki ga opravi bralec. Poskus mu pomaga bolje razumeti in pomniti besedilo. Na primer, otrok izdela model našega osončja, da dobi izkušnjo velikostnih razmerij in razdalj... 

v košarico
Namesto: 16,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 14,00 €

Kancijan iz Ogleja

Knjiga je še nerabljena! Maj Kocjančič iz Mirne Peči na Dolenjskem, kjer sta se rodila Tone Pavček in Lojze Slak, je pravkar ugotovil, kaj bo, ko odrase – raziskovalec, kot njegov stric, ki mu je povedal marsikaj o zgodovini. Na primer, da priimek Kocjančič izvira iz imena svetnika Kancijana. Prikupna slikanica Darje Kastelic v zgodbo o dečku spretno vplete življenjsko zgodbo svetnika in jo poveže z zgodovino slovenskega prostora.

v košarico
Namesto: 7,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 5,00 €

Črno belo

Knjiga je še nerabljena! V lepi beli hiši sredi belega mesta živi bela družina. Oče, mama, hči in sin so mirni, prijazni ljudje, a tako kot vsi prebivalci belega mesta se tudi oni strašno bojijo vsega, kar je črno. Nekega jutra pa jih na pragu pričaka črn mačkon... Zgodba je izhodišče za pogovor o različnih strahovih in predsodkih.

v košarico
Namesto: 25,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 18,00 €

Mamamorfoza ali Sarina popolna preobrazba

Knjiga je še nerabljena!  »Mamamorfoza« je dnevniški roman, klepetava, navihana, bistra, jezična, samoironična in tudi kritična pripoved o metamorfozi mlade ženske v mlado mater. Glavna junakinja je samozavestna in uspešna mlada ženska, ki ima rada partnerja, svoje delo in svoj krog prijateljev. Potem zanosi, mi pa se ji pridružimo v zadnjih tednih nosečnosti, na porodu in v prvem poporodnem obdobju do ponovne vrnitve na delo.

v košarico
Namesto: 24,99 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 15,00 €

Velika kuharica za nosečnice, dojenčke in malčke

Knjiga je še nerabljena! Knjiga prinaša sodobna spoznanja o prehrani, več kot 220 receptov za kakovostne in okusne jedi ter praktične nasvete za mamice in otroke. Začenja se že v nosečnosti z nasveti za žensko, nato bralca vodi po pravilni prehrani otroka od dojenja do prve žličke. Sledijo recepti za načrtovanje skupnih družinskih kosil. Staršem bodo v dragoceno pomoč tudi poglavja o higieni, boleznih, alergijah in preobčutljivosti za hrano.

v košarico
Namesto: 29,99 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 15,00 €

Alergije pri otrocih

Knjiga je še nerabljena! Preprečevanje alergij, iskanje vzrokov, izogibanje povzročiteljem: uporabni in praktični nasveti za življenje z alergičnim otrokom. Bolezenske slike najpogostejših alergijskih stanj: bronhialne astme, senenega nahoda, atopičnega dermatitisa in stalnih želodčno-črevesnih težav. Knjigo je strokovno pregledala prim. Marijana Kuhar, dr. med.

v košarico
Namesto: 23,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,50 €

Pes in otrok Skupaj, srečno, v harmoniji

Knjiga je še nerabljena! V knjigi najdemo napotke za pripravo psa na prihajajočega dojenčka, pa tudi nasvete pri nakupu psa, ki si ga pogosto želijo prav otroci. Naučimo se veščin in drobnih trikov s pomočjo katerih je tudi otrok dejavno v ključen v skrb za hišnega ljubljenca. Vzgoja otroka in psa se koristno dopolnjujeta.

v košarico
Namesto: 13,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 6,50 €

Starši nove generacije

Knjiga je še nerabljena! Starševstvo verjetno še nikoli ni bilo tako zahtevno, kot je danes. Potrošništvo, svobodna izbira, internet in z njim interaktivnost so za današnje otroke kot zrak, ki ga dihajo. Zato ni čudno, da od staršev pričakujejo več kot katerakoli generacija v zgodovini: želijo, da jih jemljemo resno, spodbujamo njihovo edinstvenost in jih enakovredno vključujemo v večje družinske odločitve. Zato potrebujemo novi vzorec starševstva...

v košarico
Namesto: 25,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,50 €

Kuhinja Mediterana

Knjiga je še nerabljena!  Od Grčije do Maroka, od Provanse do Sicilije, od Turčije do Španije – neskončno raznovrstnih različic sredozemske kuhinje je v vrhu gastronomije. Narekuje osnovne principe: sestavine, način priprave, začimbe. V knjigi je njeno bistvo prikazano skozi najbolj avtentične recepte in avtorjeve komentarje, v katerih mrgoli zgodovinskih dejstev, kulinaričnih namigov in zanimivosti.
 

v košarico
Namesto: 49,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 20,00 €

Nosečnost od tedna do tedna - Koledar za bodoče starše

Knjiga je še nerabljena!  Nosečniški koledar od tedna do tedna natančno opisuje dogajanje v telesu nosečnice v posameznih tednih. Avtor je ugledni ginekolog, strokovnjak za perinatalno medicino, mag. Stanko Pušenjak, dr. med. Koledar je zato tudi priročnik, ki po tednih pregledno razlaga zdravstveno plat nosečnosti, toda hkrati na  topel in humoren način odgovarja na vsakdanja vprašanja in skrbi nosečih parov.

v košarico
Namesto: 19,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 7,00 €

Stari starši in njihovo vzgojno poslanstvo

Knjiga je še nerabljena! Kaj pravzaprav pomeni, biti stari starš? Bogdan Žorž razmišlja o vprašanjih medčloveških odnosov z izredno odkritostjo in z vedenjem psihologa, predvsem pa z razumevanjem, ki mu ga daje bogata osebna življenjska izkušnja. Knjigo odlikujeta toplina in razumevanje za vse vpletene: stare starše, starše in vnuke, hkrati pa neizprosna ostrina, ki zahteva nenehno osvetljevanje lastnega ravnanja, razmislek o tem, kaj nas vodi k takšnemu ali drugačnemu ravnanju in kaj s tem storimo sočloveku in sebi.

v košarico
Namesto: 15,50 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 8,00 €

Vprašaj očeta

Knjiga je še nerabljena!  Osrednja tema romana je smrt konkretnega človeka, zdravnika Jana Nedome. Ker pa se slednja dogodi v določenem zgodovinskem trenutku, avtor ob tem slika tudi razmere za železno zaveso ter se skozi (samo)spraševanja družinskih članov, predvsem njegovih treh otrok, spopada z dilemo, kaj je pokončna, etična drža, kaj pomeni vztrajanje pri načelih, kdaj in kako se od njih kdo odmakne, četudi v »nedolžen« konformizem…

v košarico
Namesto: 24,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,50 €

Ključ

Knjiga je še nerabljena!  Ko Ključ odpreš, si že v parku. Naprej greš z mački. Ampak ti mački bežijo. Kmalu uvidiš, kar oni že vedo: stvar je resna. Lahko se vključiš v dirko. Treba bo najti prehod na varno stran.

v košarico
Namesto: 7,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 4,00 €

101 čudoviti izdelek, ki ga omogoča digitalna kamera

Knjiga je še nerabljena!  Domiselna, zabavna in presenetljiva knjiga, ki bo zagotovo navdihnila vsakega lastnika digitalne kamere. Naredite boljše fotografije, spoznajte različne načine tiskanja, prikazovanja in razpošiljanja fotografij, naučite se preproste, a učinkovite tehnike za obdelavo fotografij ter ustvarite umetniške slike ali pa uporabite kamero kot skener, spletno kamero ali celo kot beležnico.

v košarico
Namesto: 9,99 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 5,00 €

Moja starša se ločujeta, priročnik za mladostnike

Knjiga je še nerabljena!  Knjiga je namenjena otrokom staršev, ki se ločujejo. Odgovarja na njihove temeljne skrbi: zakaj se starša nimata več rada, kaj bo z njimi po razvezi, kaj, če jim novi partner ne bo všeč... Zanimiva pa so tudi poglavja, ki otroku svetujejo, kako naj ravna v novo nastalem položaju, pa tudi, kako naj doseže, da ga nobena stran ne bo mogla izkoristiti. Priročnik je sicer namenjen otrokom, morali pa bi ga prebrati predvsem starši, saj si gotovo želijo, da bi otroka z ločitvijo čim manj prizadeli.

v košarico
Namesto: 12,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 6,50 €

Tai chi chuan - Uresničimo svoje sanje

Knjiga je še nerabljena! Tai chi chuan je starodavna kitajska borilna in zdravilna veščina, v kateri se gibalne vaje prepletajo z meditacijo in vzhodno filozofijo. Tai chi chuan vzpostavlja porušeno ravnovesje med človekovo notranjostjo in zunanjostjo. Ob izvajanju gibov se namreč vse naše telesne in umske funkcije združijo v eno in nas spremenijo v brezčasne in sproščene plesalce, osvobojene misli, časa in občutka težnosti. Priročnik je namenjen tako začetnikom kot tistim, ki se z veščino spoznavajo že dlje.

v košarico
Namesto: 14,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 7,50 €

Motivacija – ključ h glasbi

Knjiga je še nerabljena!  Avtorica te zanimive knjige, ki je v prvi vrsti namenjena glasbenim pedagogom in vsem, ki so vključeni v vzgojni ali učni proces,se je lotila zapletenega področja motiviranja učiteljev glasbene vzgoje, saj verjame, da so prav oni tisti, ki bodo svoje navdušenje in znanje zmogli prenesti na učence.

v košarico
Namesto: 20,26 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 10,00 €

Življenje z drugačnim otrokom

Knjiga je še nerabljena!  Knjiga je namenjena širšemu družinskemu in prijateljskemu krogu družin z otrokom s posebnimi potrebami, ko ne vemo, kako ravnati. Hočemo pomagati, pa ne znamo pristopiti ali pa se preveč vmešavamo. Knjiga želi tudi vplivati na družbeno podobo, na boljše sprejemanje in razumevanje drugačnih. Če želimo razumeti starše drugačnega otroka in jim pomagati, nas mora najprej zanimati, kaj doživljajo, hkrati pa se moramo znebiti svojih predsodkov in pomagati s konkretnimi dejanji. Zato so v knjigi zbrana poleg praktičnih nasvetov tudi številna krajša pričevanja, pisma in literarni utrinki, ki osvetljujejo odgovore na številna vprašanja.

v košarico
Namesto: 29,99 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 15,00 €

10 najpomembnejših stvari, ki jih lahko naredite za otroka

Knjiga je še nerabljena!  Vsi vemo, da je zato, da bo otrok zrasel v samozavestnega, ljubečega in uspešnega človeka, ki bo srečen in bo znal osrečevati tudi druge, najpomembnejša starševska ljubezen. Toda! Vsi tudi vemo, da to ni dovolj. Otrok poleg ljubezni potrebuje tudi trdne temelje, ki mu jih podarita družina in skrbna vzgoja. Knjiga opisuje deset temeljnih, najpomembnejših vzgojnih postavk. Če boste uspešni pri njih, bo vse drugo prišlo samo od sebe – morda ne takoj, a zagotovo do otroke polnoletnosti, ko se bo odločal sam, kaj od dobre dediščine bo uporabil in česa ne.

v košarico
Namesto: 24,94 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,50 €

Hura, gremo jest!

Knjiga je še nerabljena!  Knjiga je namenjena vsem, ki so siti zoprnih konfliktnih situacij za mizo. Saj veste: ko so otroci izbirčni, ko ne jedo zelenjave, ko sploh nič ne jedo, ko je otrok še preveč ješč, ko se otroci za mizo neprestano prepirajo, ko ste za mizo z najstniki, ko jeste v restavraciji in ko se starša za mizo ne strinjata. Avtor, ki je brez dlake na jeziku, govori naravnost, trezno in brez olepševanja, pri tem pa nemalokrat ošvrkne nespametno popustljive ali zaslepljene starše, ki so pravzaprav soustvarjalci svojih in otrokovih težav, pa tega ne sprevidijo in zato ne najdejo boljše rešitve.

v košarico
Namesto: 19,99 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 10,00 €

Zdrava nosečnost - Vodnik po dopolnilnem zdravljenju

Knjiga je še nerabljena!  Knjiga prinaša podatke o dopolnilnih načinih zdravljenja in klasični medicini in vam tako omogoča, da sami pripomorete k rojstvu zdravega otroka. Ugotovite, kako si lahko z navedenimi načini zdravljenja olajšate nosečnost in otrokovo rojstvo. Naturopatija, herbalizem, homeopatija, masaža, aromaterapija, akupunktura in akupresura, šiatsu, refleksologija, osteopatija in kiropraktika, Alexandrova tehnika, joga, meditacija, vizializacija, hipnoterapija, zdravljenje z barvami.

v košarico
Namesto: 15,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 7,50 €

Nedonošenček -zdravstveni, psihološki in socialni problem

Knjiga je še nerabljena!  (vidiki obravnave po odpustu iz bolnišnice) Zbornik referatov strokovnega srečanja 27., 28. oktober 2006. Uredil Lev Bregant.
 

v košarico
Namesto: 15,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 7,50 €

Naravna hrana za dojenčke in malčke

Knjiga je še nerabljena!  Vsi si želimo, da bi naši otroci jedli zdravo hrano, takšno, ki je popolnoma naravna, pridelana brez herbicidov, insekticidov… in nato tudi predelana tako, da ne vsebuje konzervansov, umetnih barvil, ojačevalcev okusa in podobnega. Ampak, za laika, ki nima medicinske in nutricionistične izobrazbe, to ni lahko. Knjiga nam je pri tem lahko v veliko pomoč – najprej pri izbiri živil, nato pri pripravi jedi in na koncu pri sestavi jedilnika.

v košarico
Namesto: 27,12 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 14,00 €

Navajanje na kahlico - Za lažji prehod od pleničk do školjke

Knjiga je še nerabljena!  Kako prepoznati znake, da je otrok pripravljen za navajanje na kahlico? Katerih deset napak straši največkrat delajo in kako se jim izogniti? Knjiga vsebuje veliko konkretnih primerov, izjav staršev, mnenja strokovnjakov in najnovejše izsledke znanstvenih raziskav. Kako odpraviti najpogostejše težave, kot so odpor do kahlice, močenje postelje in nazadovanje? Za lažji prehod od pleničk do školjke.

v košarico
Namesto: 14,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 7,50 €

Zrcalo odraščanja

Knjiga je še nerabljena!  O tem, kakšna je »današnja mladina« se sliši mnogokrat, malo pa je resnično utemeljenih dognanj, ki bi temeljila na raziskavi populacije mladostnikov. Šest uglednih slovenskih znanstvenikov pa je opravilo sociološko raziskavo z izredno zanimivimi zaključki. Delo so sicer poimenovali Zrcalo odraščanja, toda meni - laiku - se je zazdelo, da gre v veliki meri za zrcalo družbe, v kateri ti otroci odraščajo. Presenečeni boste – tisto, kar mladostnikom pogosto očitamo odrasli, oni sami v resnici označujejo kot izredno negativno in moteče v okolju, ki jih obdaja.

v košarico
Namesto: 27,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 14,00 €

Kako brez zdravil znižati visok krvni tlak

Knjiga je še nerabljena! Veliko ljudi niti ne opazi, da imajo previsok krvni tlak. Nič jih ne boli, čeprav imajo nevarno obolenje. Dolgoročno privede visok krvni tlak do kapi ter škoduje srcu in levicam. Knjiga govori o naravnem zdravljenju brez stranskih učinkov ter vam nudi uspešen program za samopomoč. Da vam bo lažje uspelo, vam ta knjiga ponuja tudi obsežno poglavje z recepti za diete.

v košarico
Namesto: 30,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 15,00 €

Zdravila v nosečnosti in med dojenjem

Knjiga je še nerabljena! Namen priročnika je, da zdravnikom in svetovalkam za dojenje služi kot hiter opomnik na znana in neznana tveganja pri jemanju zdravil med nosečnostjo in dojenjem.

v košarico
Namesto: 10,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 5,00 €

Očetovanje in otroštvo

Knjiga je še nerabljena! Kakšno bo očetovstvo v nadaljevanju 21. stoletja? Ali se bodo očetje v glavnem posvetili vlogi hranilca družine in večino svojega časa preživljali na svojem delovnem mestu ali bodo bližje idealizirani podobi »novega očeta«, ki previja, hrani in ljubkuje svoje otroke? Ali bodo po razvezi zakonske zveze izključeni iz življenja svojih otrok? Ali se bodo še naprej in vse ostreje borili za skrbništvo? Bodo torej moški vse bolj ali vse manj vpleteni v družinsko življenje?

v košarico
Namesto: 8,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 4,00 €

Od poslušnosti do odgovornosti

Knjiga je še nerabljena! Jesper Juul, slavni avtor strokovnih knjig o vzgoji, ki jih pri nas izdaja založba Didakta, je tokrat v soavtorstvu s Helle Jensen napisal knjigo, v kateri razmišlja o vzgoji poslušnosti pri otroku. Juul slovi po odločnem stališču, da mora otrok nositi delež odgovornosti za svoje vedenje. Tokrat je izhodišče knjige na prvi pogled presenetljivo: staršem polaga na srce, naj vzgajajo manj poslušnega otroka. Zakaj? Ker prevelika poslušnost izključuje otrokovo lastno odgovornost.

v košarico
Namesto: 39,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 20,00 €

Vsak otrok se lahko nauči jesti

Knjiga je še nerabljena!  Tudi vas pogosto skrbi, da se vaš otrok ne prehranjuje pravilno – da je premalo, preveč ali dokaj enolično? Prav v prvih desetih letih življenja se veliko staršev počuti tako in jedilna miza se zato prepogosto sprevrže v bojno polje. V tem priročniku vam avtorja posredujeta preprosta, vendar zelo učinkovita temeljna pravila za pravilno prehranjevanje. Če otrok ne je ustrezno ali če je med obroki vedno napeto, boste z upoštevanjem teh preprostih pravil našli izhod – brez stresa za vas in brez pritiska na otroka.

v košarico
Namesto: 27,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 14,00 €

Zdravje za otroke

Knjiga je še nerabljena! V nasprotju z drugimi vodniki ta ne razvršča bolezni na podlagi bolezenskih znakov, ampak poudarja predvsem pomen zdravja in dobrega počutja. Svetuje, kako naj otroka varujemo pred boleznijo ter kako hitro in zanesljivo ukrepamo, če se pojavi. Razumljiv in izčrpen vodnik za starše otrok vseh starosti od novorojenčka do 12. leta. Na simpatičen in pomirjujoč način obravnava zdravstvene, razvojen in vedenjske težave, s katerimi se srečujejo otroci. Vsebuje preprosta navodila za zdrav način življenja dojenčkov in majhnih otrok, ki je najboljša oblika preventive.

v košarico
Namesto: 20,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 10,00 €

Sredozemska kuhinja

Knjiga je še nerabljena! Slastni recepti, ki bodo na vašo mizo pričarali nepozabne okuse, vonje in barve sončnega Sredozemlja. Vabljivi predlogi za začetne jedi, juhe, zelenjavne jedi, solate, jedi iz rib in morskih sadežev, mesne jedi, sladice in pecivo... Slane in sladke jedi: hrustljavi italijanski krostini, bogata grška musaka, libanonska pikantna čičerka, dalmatinski brodet, zapeljiva pita z datlji...

v košarico
Namesto: 39,96 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 20,00 €

Naš otrok je alergičen

Knjiga je še nerabljena! Ta knjiga daje staršem alergičnih otrok dragocene podatke o poteku, obravnavi in premagovanju alergijskih obolenj. Avtorji, strokovnjaki na tem področju, so vključili tako obravnavo z zdravili kot tudi drugačne terapije, ki so bile uspešne v praksi. Knjiga se posveča duševnosti bolnika z enako pozornostjo kot prehrani. Obenem prinaša nasvete tudi za športne dejavnosti in fizikalno terapijo.

v košarico
Namesto: 16,60 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 8,50 €

Spolnost in medčloveški odnosi

Knjiga je še nerabljena! Izčrpni družinski vodnik, ki obravnava spolnost v vseh življenjskih obdobjih in z vseh vidikov. Posebno pozornost namenja medčloveškim odnosom, spregovori pa tudi o kontracepciji ter zaželeni nosečnosti, rojstvu in starševstvu. Knjiga obravnava spolnost v vseh življenjskih obdobjih – od rojstva, pubertete in srednjih let do menopavze in poznejših let. Njena prednost je v tem, da obravnava vse vidike spolnosti - od telesnega do čustvenega razvoja – in, kar je še posebej dragoceno, tudi druge medčloveške odnose. Staršem svetuje, kako naj o spolnosti govorijo z otroki – odkrito, naklonjeno in brez zadrege. V njej najdemo vse o nosečnosti, rojstvu in starševstvu.

v košarico
Namesto: 18,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 9,00 €

100 najboljših prstolizov

Knjiga je še nerabljena!  To je zbirka poželjivih, slastnih in hranljivih prstolizov, ki so primerni tako za najmlajše otročke kot za malčke. Knjiga predstavlja 100 receptov za hitro in enostavno pripravo. Vključujejo okusne sveže sadne ledene lučke, ribje in surove zelenjavne palčke s pomako, piščančja bedrca, zavitke in kolačke - te slastne jedi ne uvajajo otročička samo v nove teksture in okuse, ampak poskrbijo za to, da se razvija v zdravega, zadovoljnega in srečnega otroka. Knjiga je bogato ilustrirana.

v košarico
Namesto: 24,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €

Otroci imajo radi stare starše

Knjiga je še nerabljena! Izviren priročnik, ki poleg nasvetov, kako negovati oziroma zabavati majhno in nato večjo štručko, poseže tudi na področje odnosov stari starši – vnukovi starši; ti odnosi imajo odločilno vlogo pri tem, kako kvaliteten bo odnos starih staršev z vnuki.

v košarico
Namesto: 19,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 10,00 €

Ljubezenska zgodba, roman

Knjiga je še nerabljena! Oliver in Jenny se spoznata na univerzi, socialna razlika med njima pa je (pre)velika, saj Oliver prihaja iz bogate in vplivne družine, Jenny pa je hči italijanskega priseljenca. Kljub oviram se poročita, njuno življenje pa ni lahko, saj ju mora Oliver preživljati s poučevanjem. Ko naposled dobi dobro plačano delo, se odločita za otroka, a srečno ljubezen prekine zla usoda. Ljubljena Jenny zboli za levkemijo...

v košarico
Namesto: 7,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 5,00 €

Jezerce na robu

Knjiga je še nerabljena! To nenavadno pravljico je Ifigenija Simonović napisala skupaj z norveško sociologinjo Marit Eikaas Haavimb. V vsakem jezercu na robovih oči živijo bitjeca. Deklica Klara mora svoja bitjeca izjokati, sicer se bodo spremenila v kamenčke na dnu srca. Klara pa jokati ne mara. Pomagata ji teta Laura in kuža Leks. Pisateljici nagovorita otroke, naj dopolnijo ilustracije, ki so domiselno nakazane, a ne dokončane.

v košarico
Namesto: 15,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 9,00 €

Odiseja življenja, knjiga + koledarček za izračun datuma rojstva

Knjiga je še nerabljena! Kdo bi lahko povedal, kaj se v resnici dogaja v notranjosti trebuha? Knjiga, ki je pred vami, je zanimivejša od vseh pravljic, saj nas bo popeljala tja, kjer se vse začne. Mesec za mesecem bomo spremljali razvoj majhnega bitja in tako doumeli, kako se dogodi neverjetna preobrazba iz majhne semenčice in jajčeca v čudovito debelušno in okroglolično dete. Knjigi je priložen koledarček za izračun datuma rojstva in drugih pomembnih dogodkov.

v košarico
Namesto: 19,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 10,00 €

Igra z gibi 2 – Osnova izražanja z gibom - Igra rok in nog

Knjiga je še nerabljena! Pedagoški priročnik o osnovah plesne umetnosti za otroke prinaša veliko novih idej in predstavlja nazoren pregled skozi različne plesne položaje in vsebine. Gradivo je urejeno tako, da se ga bodo posluževali lahko vzgojitelji predšolskih otrok, obenem pa bo tudi velika spodbuda in opora učiteljem in mentorjem osnovnošolskih otrok tako pri samem pouku, kot pri internesnih dejavnostih v šolah, v glasbenih šolah in v kulturno-umetniških društvih.

v košarico
Namesto: 16,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 8,50 €

Igra z gibi 3 – Osnova izražanja z gibom – Gibanje postaja ples

Knjiga je še nerabljena! Pedagoški priročnik o osnovah plesne umetnosti za otroke prinaša veliko novih idej in predstavlja nazoren pregled skozi različne plesne položaje in vsebine. Gradivo je urejeno tako, da se ga bodo posluževali lahko vzgojitelji predšolskih otrok, obenem pa bo tudi velika spodbuda in opora učiteljem in mentorjem osnovnošolskih otrok tako pri samem pouku, kot pri internesnih dejavnostih v šolah, v glasbenih šolah in v kulturno-umetniških društvih.

v košarico
Namesto: 16,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 8,50 €

Bo fantek? Bo punčka? Bo... - Moja zgodba o prizadevanju za zanositev

Knjiga je še nerabljena! Avtorica je pisateljica in svetovalka za strateško načrtovanje. Po izkušnji z nepojasnjeno neplodnostjo je želela svojo zgodbo deliti z drugimi: "Nisem zdravnica... Nisem strokovnjak za neplodnost. Vendar vem, kako je, če si želiš otroke, pa jih ne moreš imeti. In vem, kako se počutiš, ko ti prijateljica za prijateljico sporoči »dobre novice«... A brez skrbi. Moja zgodba ni dolgočasna in temačna. Ima celo srečen konec. Samo ne takega, kot sem ga pričakovala.

v košarico
Namesto: 19,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 10,00 €

Odložimo bremena družinske prtljage - Deset navdihujočih resničnih zgodb iz Slovenije

Knjiga je še nerabljena!  V knjigi so zbrane zgodbe tistih, ki jim je z metodo postavitve družine uspelo rešiti družinske ali osebne težave. Njihova pričevanja dajejo upanje slehernemu, ki se je znašel v težkih življenjskih okoliščinah ali nanj pritiskajo težka občutja, ki jim ne pozna natančnega izvora. Ta pot je na voljo tako rekoč vsakemu, ki je dosegel zadostno odprtost duha in lahko sprejme, da na nevidni, energijski ravni obstajajo še druge možnosti.

v košarico
Namesto: 25,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 15,00 €

Kako je EFT spremenil moje življenje... in lahko tudi vaše

Knjiga je še nerabljena! EFT ali tapkanje, ki se kot „dober veter“ širi po svetu in pri nas doma, je odlična metoda samopomoči in samozdravljenja. Je preprosta, učinkovita in poceni. Je vedno pri roki, a deluje le, če jo uporabljamo. Knjiga ne razlaga samega izvajanja metode EFT, za to so na voljo druge knjige (je na koncu plonk listek iz knjige EFT za telebane). Namenjena je dejansko motivaciji, podpori, grajenju občutka da je možno tudi za nas, navadne ljudi, ki živimo v Sloveniji.

v košarico
Namesto: 14,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 8,00 €

Spremenite svoje življenje v 7 korakih

Knjiga je še nerabljena! Želite bolje živeti, pa ne veste, kje začeti? Če je tako, je to prava knjiga za vas, saj predstavlja sedem preprostih pravil, s katerimi boste spremenili svoje življenje.

v košarico
Namesto: 20,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 10,00 €

Z zdravo prehrano v pozna leta

Sodobna spoznanja o prehrani so dala mnogo novega v prehranskih načelih in jedilnikih tudi za starejše ljudi. Iz obilice jedi, ki so nam danes na voljo, le težko izberemo najprimernejše. Zato se moramo tega naučiti, če hočemo ostati krepki in zdravi še v pozna leta. Pri tem si lahko pomagamo s prof. dr. D. Pokorna priročnikom o prehrani, kadar smo zdravi, pa tudi pri težavah in boleznih, ki zelo rade spremljajo staranje.

v košarico
Namesto: 14,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 7,00 €

Knjiga za punce in njihove fante - Vodnik za varen seks

Knjiga je še nerabljena! Knjiga za punce in njihove fante je izvrsten vodnik za najstnike na pragu spolnega življenja. Punce in fantje bodo izvedeli vse o nujnosti uporabe kontracepcijskih sredstev, o morebitni nosečnosti in spolno prenosljivih boleznih. Dekleta in fante, ki bodo knjigo prebrali, bodo znali bolje poskrbeti za svoje zdravje in zaščito pred spolnimi boleznimi, poleg tega pa se bodo morda izgodnili tudi kakšni neželeni mladoletni nosečnosti ali splavu.

v košarico
Namesto: 13,99 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 7,00 €

Kontracepcija - Katera metoda mi ustreza?

Knjiga je še nerabljena! Priročnik natančno, razumljivo in preprosto opiše delovanje ženskega telesa ter ciklične spremembe v njem.Nudi obširen test, s pomočjo katerega uporabnica ugotovi, katera vrsta kontracepcije je zanjo ustrezna v posameznem življenjskem obdobju. Podrobno opiše vse vrste kontracepcije: hormonske kontracepcijske metode, maternični vložek, pregradne metode, naravne metode načrtovanja družine, sterilizacijo...

v košarico
Namesto: 24,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 8,00 €

Igrišča narave - Igre, ročne spretnosti in dejavnosti, ki bodo otroke zvabile ven

Knjiga je še nerabljena! V knjigi so opisane dejavnosti, ki segajo od vznemirljivih iger do oblikovanja stvari iz naravnih materialov. Morda si boste spomladi zaželeli izdelati loke in puščice iz mladik, se poleti igrati skrivalnice, jeseni skakati v kupe listja ali pozimi ustvarjati obešanke iz koščkov ledu ... Opisane so tudi pustolovske igre, ki se jih igramo, ko pade mrak, in igre, ob katerih se lahko zabavamo vse leto.

v košarico
Namesto: 34,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 17,50 €

Zimska idila - Najlepše ideje za vso družino

Knjiga je še nerabljena!  Zbirka Najlepše ideje za vso družino je neizčrpen vir idej za prostočasno ustvarjanje na različnih področjih. Vsaka knjiga predstavlja izdelke z različnih področij, rdeča nit posamezne knjige pa so značilnosti letnih časov. Izdelava vseh izdelkov je podrobno opisana, za lažje ustvarjanje pa so na koncu knjige še predloge za vse izdelke. V tej knjigi boste našli mnogo izvirnih idej – od prazničnih dekoracij do očarljivih figur.

v košarico
Namesto: 23,99 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €

Kako to lepo diši! - Odkrivati svet z vsemi čuti

Knjiga je še nerabljena! Priročnik ponuja vse, kar naj bi vedeli o razvoju čutov v prvih letih življenja. Le kar otroci vidijo, slišijo, okusijo, otipajo, lahko tudi »razumejo«. Njihovo življenje bo bogato, če ga bodo uživali z vsemi svojimi čutili. Pomembna naloga staršev je, da v prvih letih otrokovega življenja podprejo njegovo čutno dojemanje sveta, kar je lahko tudi zelo prijetno. Otroku je namreč v veliko veselje, da skupaj z odraslimi s svojim tipom, vonjem in sluhom osvaja svet.

v košarico
Namesto: 19,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 10,00 €

Numerologija, Tvoje ime – tvoja osebnost

Knjiga je še nerabljena! V knjigi boste našli osnove numerologije, analizo100 pogostih slovenskih imen in navodila za izdelavo numerološke analize drugih imen, pa tudi priimka in rojstnega datuma. Pomagala vam bo odgovoriti na številna vprašanja. Zakaj imamo določene talente in tudi blokade? S kom se ujemamo in zakaj? Kaj so naše prednosti in kaj je treba v prednosti šele spremeniti? Kakšno ime izbrati otroku?

v košarico
Namesto: 22,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €

Ulovimo ljubezen, Kolumne o ljubezni iz časopisa Politika, priročnik

Ulovimo ljubezen je zbirka zelo priljubljenih kolumn o ljubezni in odnosih, ki jih že tri leta redno objavlja časopis Politika. V njih bo bralec našel kažipote po usodnih temah, ki mu lahko pomagajo, da svoj osebni razvoj usmeri k uresničljivim ciljem.

v košarico
Namesto: 22,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 14,00 €

Vzgoja deklet, priročnik, ki vam bo pomagal, da bo vaša hči odrasla v pametno, prijazno in močno žensko

Knjiga je še nerabljena! Dandanes se zdi, da so v težavah predvsem dekleta, saj postaja očitno, da svet zastruplja njihovo samopodobo in jim uničuje življenje. V knjigi so obravnavana vsa težavna vprašanja – nasilništvo, motnje hranjenja, telesni videz, alkohol, obvladovanje družabnih medijev in zdravi odnosi s fanti – in ponujeni odgovori nanje. Vzgoja deklet je ostra in nežna, ljubeča in odločna.

v košarico
Namesto: 10,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 8,00 €

Z igro do učenja, Priročnik za učitelje, pedagoške delavce in starše za uspešno delo s slepimi in slabovidnimi otroci, vključenimi v predšolske in šolske ustanove

Knjiga je še nerabljena! Pri predšolskih slepih in slabovidnih otrocih se načela enakih možnosti lahko izvajajo le ob pogoju, da tem otrokom nudimo ustrezno strokovno pomoč že v letih zgodnjega otroštva. V razumljivem slogu se avtor spretno ukvarja z osveščanjem spoznavanjem, sprejemanjem in praktičnim pristopanjem predvsem tam, kjer se v vzgoji in didaktiki kažejo razlike pri slepih in slabovidnih otrocih.

v košarico
Namesto: 30,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 18,00 €

Družinska zdravstvena enciklopedija

Jedrnat, strokoven in sodoben družinski zdravstveni vodnik po več kot 120 boleznih. Jasno, zgoščeno in poljudno besedilo pojasnjuje in opisuje pogoste simptome in najverjetnejše vzroke bolezni. Knjiga je še nerabljena!

v košarico
Namesto: 49,99 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 20,00 €

Kape, da te kap!

Knjiga je še nerabljena! Si želite splesti dojenčku, malčku ali sebi posebno kapo, takšno, kakršne nima nihče drug, recimo, sovo, sončnico, Petra Pana, Vikinga, snežaka, miško, volka, mušnico, čebelji panj, čarovniško kapo, Rdečo kapico, miško, zebro, dinozavra, pošast...? Ta knjiga prikazuje 31 izvirnih zamisli.

v košarico
Namesto: 22,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 16,00 €

Kako sem vzgajal dvojčka

Knjiga je še nerabljena! Tole ni priročnik za vzgojo dvojčkov, to je medikament, balzam za starševsko dušo, terapija smeha za vse, ki imajo preluknjane noči in naporne dneve, ki hodijo domov otovorjeni s paketi pleničk in kadar so za nekaj minut prosti, takoj pomislijo, da je nekaj narobe, da so pozabili na nekaj pomembnega.

v košarico
Namesto: 23,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 18,00 €

Čustveni vampirji - Kako se zaščititi pred ljudmi, ki vas povsem izpijejo

Knjiga je še nerabljena! Saj jih poznate – vznemirljivi, vendar nezanesljivi ljubimci, skrbni partnerji, ki vas zaprejo v kletko svojega ljubosumja, pretirano dramatični prijatelji, ki uporabljajo čustva bolj učinkovito, kot teroristi kalašnikove, zahtevni starši, ki jim prav v ničemer ne morete ugoditi, manipulativni sodelavci in šefi z gigantskimi egi...

v košarico
Namesto: 24,60 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 18,00 €

Meso je problem! Argumenti za uživanje rastlinske hrane + 140 receptov

Knjiga je še nerabljena! V rastlinah je vse, kar potrebujete, da bi bili karseda zdravi in da bi živeli življenje, kakršno si zaslužite. Pridružite se mi pri revoluciji zdravega prehranjevanja z močjo rastlin!

v košarico
Namesto: 27,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 22,00 €

Dragoceno darilo zgodb – 9. knjiga Zgodb za dušo

Knjiga je še nerabljena! Deveta knjiga v zbirki Zgodbe za dušo ima sedem poglavij: Nasmejte se; Zadovoljstvo v življenju; Ne sodi prehitro; Iskreno pred Gospodom; Ti si v tem kruhu; Po žrtvi v svetlobo vstajenja; Kako se pogovarjati s človekom in z Bogom? Naj tudi nas razveselijo in poučijo zgodbe iz te knjige.

v košarico
Namesto: 6,50 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 4,00 €

Povežimo se s svojim otrokom - 15 srčnih projektov od trebuščka do dojenčka in naprej

Knjiga je še nerabljena! Vezi s svojimi otroki negujemo in krepimo tudi tako, da skupaj z njimi obujamo spomine na tisti čas, ko so bili še čisto majhni in nebogljeni.

v košarico
Namesto: 23,50 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 15,00 €

Kuhamo in pečemo z babico

Knjiga je še nerabljena! V tej kuharici boste našli klasične jedi, po katerih diši iz kuhinj vseh babic sveta, pa tudi bolj ‘moderne‘ zdrave recepte. Naučite otroka, vnuka ali nečaka vpeljali v svet kuharske umetnosti.

v košarico
Namesto: 39,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 20,00 €

Ustvarjamo s filcem, Mokro filcanje - Suho filcanje - Šivanje s filcem

Knjiga je še nerabljena! Ustvarjalni priročnik po korakih razloži osnove mokrega filcanja, filcanja z iglo in šivanja s filcem. Nato ponudi 38 predlogov za izredno lepe izdelke – uporabne in okrasne predmete.

v košarico
Namesto: 19,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 15,00 €

Bolezen je zdravilo - Uvod v življenjsko medicino in življenjsko zdravljenje

Knjiga je še nerabljena! Zaradi zabrisanih meja med tehnološkim napredkom, interesi finančnih novotvorb, dostojanstvom živih bitij in strahom pred smrtjo, ki se prepletajo znotraj medicinske prakse, ta še nikoli v zgodovini ni tako zelo potrebovala filozofije Avtorjevo izurjeno oko mojstrsko preprosto odstira predsodke in razkriva zamolčane predpostavke, ki jih tudi v navidezno objektivni medicini srečamo na vsakem koraku. Zato Bolezen je zdravilo ni zgolj filozofska kritika medicinske tehnokracije, temveč manifest nove, humanistične medicine in življenjskega zdravljenja.

v košarico
Namesto: 21,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 18,00 €

Ustvarjajmo skupaj – Zabava in učenje, ustvarjalni priročnik

Knjiga je še nerabljena! Ustvarjalna knjiga za otroke predstavlja 21 prikupnih izdelkov iz različnih materialov: papirja, volne, barv, odpadnih materialov in klobučevine. Pri vsakem materialu pove, kako ga dobimo in kako ga predelamo, da je tak, kot ga otrok vidi. Sledijo predlogi za izdelke, na primer puhaste živalce iz cofka, tkanje na papirnatih krožnikih in obročih za hulahup, maska iz papirja, obešanka iz ladjic.

v košarico
Namesto: 19,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 15,00 €

Kako naj se (ne) prepiramo

Knjiga je še nerabljena! Knjiga je rešilni obroč za izmozgane starše, ki jim je dovolj nezadovoljstva, zamer in prepiranja z otroki, med otroki ali s partnerjem. Napisana je duhovito, a presneto resno. Ničesar ne olepšuje in iz ničesar ne dela tragedije. Verjame, da za vse težave obstaja rešitev, če vemo, kako, in če smo pripravljeni vložiti trud in čustveno energijo.

v košarico
Namesto: 15,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 10,00 €

Ukulele jam, roman

Knjiga je še nerabljena! Ko končaš osnovno šolo, te čaka dolgo poletje, nato pa novo življenjsko obdobje, v katerem se bo zgodilo tisoč lepih stvari, ker si mlad in ker je vse na dosegu roke, kajne? Čakajo te dolgi poletni večeri s prijatelji, čudovita dekleta... Miki se veseli vsega tega, pa tudi brata, ki se bo vrnil s fakultete. Potem pa se nenadoma vse obrne na glavo. Piše se leto 1992, prične se vojna.

v košarico
Namesto: 28,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €

Kuharjeva knjiga - Andrej Kuhar v sodelovanju z Edvino Novak

Knjiga je še nerabljena! Andrej Kuhar nam z drobnimi dodatki in malo drugačnimi postopki kaže pot do bolj polnih in plemenitih okusov. Za pokušino: račje prsi v medu na steljici iz solate, leče in buč, peteršiljevo kremno juho z lososom, postrvje zavitke s šampanjsko omako, lososove zrezke s sladko vinsko omako, ajdove tortice z gorčično omako, pomarančne palačinke s sladoledom, narastek iz prosene kaše z vanilijevim sladoledom ...

v košarico
Namesto: 12,40 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 9,00 €

Čarobnica

Knjiga je še nerabljena! V igri zapeljevanja in čarovnije se njegovo življenje znajde na preizkušnji. Pred vami je vznemirljiva zgodba o Maitreyi, mladem duhovniku, ki sreča skrivnostno dekle z imenom Čarobnica. V igri zapeljevanja in čarovnije se njegovo življenje znajde na preizkušnji. V neobičajnih okoliščinah, ki jih ni moč nadzirati, Maitreya spozna vrednost užitka, ustvarjanja in seksualnosti. Primoran je spremeniti svoja načela in sprejeti znanja, ki bi jih do nedavnega brez razmišljanja zavrgel.

v košarico
Namesto: 19,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 14,00 €

Mamin nepogrešljivi organizator za vsak dan

Knjiga je še nerabljena! Odličen načrtovalec za vso družino! Življenje je sladko, a lahko je tudi zelo stresno. Toliko stvari je treba postoriti in včasih je res težko uskladiti vse! Mamin nepogrešljivi organizator za vsak dan je odličen načrtovalec za vso družino. Vsebuje adresar, kamor boste zapisale vse potrebne podatke o stikih zase in za otroke, prostor za označevanje rojstnih dni in obletnic ter prostor, kamor si boste lahko zapisale svoje najljubše recepte. 

v košarico
Namesto: 9,99 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 5,00 €

Spontana gibanja

Knjiga je še nerabljena! S telesom lahko učinkovito delamo tudi z enostavnimi gibalnimi principi, ki se izvajajo brez sile in brez dodatnega napora. Hkrati naj pristop k telesu in umu omogoča samostojno raziskovanje in začetek dela s kvaliteto uma in telesa takšno, kakršna je; vsak dela s tistim, kar ima. Vaje Spontanega Gibanja vklučujejo vse našteto in ob tem omogočajo samoregulacijo intenzivnosti procesa.

v košarico
Namesto: 19,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 14,00 €

Zamenjana zibelka

Knjiga je še nerabljena! Samo dve uri je ni bilo. Mož David bi medtem moral paziti na njuno dva tedna staro hčerko. A ko Alice Fancourt vstopi v otroško sobo, se prične grozljiva mora. Alice namreč vztraja, da je dojenček v zibki neki drug otrok, ki ga ni videla še nikoli prej. David vedno bolj nasilno in grozeče zatrjuje, da je nora ali pa laže. Tako je pred Alice težka naloga, da prepriča policiste, naj ji verjamejo, preden bo prepozno.

v košarico
Namesto: 10,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 7,00 €

Dojenčkov album Maček Muri in muca Maca

Album je še nerabljen! Ob praznovanju štiridesete obletnice izida slikanice Maček Muri Kajetana Koviča in Jelke Reichman je slikarka ustvarila dojenčkov album z motivi mačka Murija, muce Mace in njunega mladička. Starši, dedki, babice… boste album obogatili z zapisi, spominki in fotografijami ter ustvarili spominsko knjigo, ki bo otroka spremljala od rojstva naprej.

v košarico
Namesto: 19,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 15,00 €

Glasbeni inštrumenti v orkestru, priročnik za otroke

Knjiga je še nerabljena! Kako lahko orkester ustvari toliko različnih zvokov? Kateri glasbeni inštrumenti sestavljajo orkestra? Kakšne so značilnosti glasbenih inštrumentov? Ali ima violina zares trebušček? Kaj počno inštrumenti, kadar ne nastopajo v orkestru?

v košarico
Namesto: 29,99 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 15,00 €

Mala šola ročnih del - Pletem, kvačkam, vezem, šivam, polstim, delam cofe, ustvarjalni priročnik

Knjiga je še nerabljena! Ročne spretnosti z volno in nitjo so kot nalašč za izdelavo lepih reči in sploh niso tako težke, kot se zdi na prvi pogled. S to knjigo se en dva tri naučiš plesti – s prsti, tulcem ali pletilkami –, kvačkati, polstiti volno, izdelovati zabavne cofe, šivati in vesti lepe in trdne vbode. Novo znanje pa potem lahko preizkusiš na skoraj 50 imenitnih izdelkih,

v košarico
Namesto: 24,94 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 16,00 €

Oblikovanje s papirjem, ustvarjalni priročnik - Origami, kolaž, kaširanje, papirmaše in druge tehnike

Knjiga je še nerabljena! Origami, postavljanke, papirnate skulputure, knjigoveštvo, zvijanje trakov, tkanje, rezanje papirja, kolaž, kaširanje, papirmaše, izdelava papirja.Popoln vodič skozi izbrane tehnike oblikovanja papirja - od edinstveno teksturiranega ročno izdelanega papirja do zamotano zgibanega origamija in umetnin iz izrezanega papirja.

v košarico
Namesto: 24,99 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 16,00 €

Ti povem še eno zgodbo? Kaj, ko bi dali priložnost usodi? Jorge Bucay

Knjiga je še nerabljena! Demián, junak knjige Ti povem zgodbo?, po petnajstih letih spet obišče psihoterapevta Bajsija, ki mu je v mladosti pomagal prebroditi življenjske težave. Tokrat je pred novim razpotjem. Njegov zakon se je sesul, žulijo pa ga tudi druge skrbi. Bajsi mu s pripovedovanjem zgodb znova odpira oči in pomaga do spoznanja, da se tudi za najhujše življenjske zagate najdeta rešitev in upanje za nov začetek.

v košarico
Namesto: 24,94 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 16,00 €

Ramzes - Sin luči

Knjiga je še nerabljena! V Ramzesovo dolgo in razgibano življenje se je poglobil znan francoski egiptolog Cristian Jacq in mu posvetil pet romaniziranih biografij. V prvi knjigi spoznavamo Ramzesa še kot dečka, ki ga oče, faraon Seti, postavlja pred številne preizkušnje, da bi se prepričal, ali je vreden, da ga imenuje za naslednika. Nadvse slikovito vstajajo pred nami stroge in skrivnostne šege starih Egipčanov...

v košarico
Namesto: 16,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 10,00 €

Gospodar senc

Knjiga je še nerabljena! Obala Yorkshir, Anglija, 18. stoletje – Mračne sence se potikajo po obali Yorkshira. Vikar iz Thorpa, Obadiah Demurral, noče več služiti Bogu – on sam hoče postati vsemogočni Bog! Predvsem časti moč in ker popolna moč vedno in vse popolnoma pokvari, postane tak tudi Demurral. V svoji obsedenosti po popolni nadvladi se začne posluževati črne magije

v košarico
Namesto: 18,35 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 10,00 €

Čarodeji, Duhovi

Knjiga je še nerabljena! V poznem enaindvajsetem stoletju so genetski poskusi pripeljali do mutacij med prebivalstvom ter stvaritve nove vrste ljudi, poznane pod imenom čarodeji. zaradi svoje strah vzbujajoče sposobnosti povezovanja s tehnologijo so bili proglašeni za grožnjo mednarodni varnosti in vlade povsod po svetu so uzakonile njihovo iztrebljanje.Toda vlada Evropske federacije, najbolj tiranski in zatiralski režim na svetu, je v tajnosti odobrila nezakonit laboratorij, posvečen raziskavam, s katerim bi mogli nevarne zmožnosti čarodejev uporabiti ali vsaj razumeti... 

v košarico
Namesto: 0,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 10,00 €

Sto obrazov notranje moči

Knjiga je še nerabljena! V knjigi je zbranih sto meditacij za različne izzive, ki se nam porajajo v življenju. Tenkočutna razmišljanja, ki sežejo pod povrhnjico vsakdanjika, vabijo na potovanje v večno rast, v globine občutenega, v ustvarjalno iskanje svežine novega. Zgoščena simbolna govorica nagovarja vse tisto, kar želi biti opaženo, prepoznano, spremljano v preobrazbi.

v košarico
Namesto: 22,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 14,00 €

Ljubezen in duhovna rast, priročnik - M. Scott Peck

Knjiga je še nerabljena! Dr. Peck razpravlja o naravi ljubezenskih in ljubečih odnosov: kako razpoznamo pravo kompatibilnost med partnerjema; kako razlikujemo ljubezen od odvisnosti; kako postanemo bolj razumevajoči starši; kako postanemo samostojna osebnost. Priročnik, ki je več kot 10 let na seznamu svetovnih uspešnic.

v košarico
Namesto: 13,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 9,00 €

Nezvestoba, Kako razumeti nezvestobo, se soočiti z njo in premagati njene posledice

Knjiga je še nerabljena! Avtorica v globino razišče, kaj nezvestoba sploh je, zakaj do nje pride, kako se lahko z njo spoprimemo in tudi, kako lahko na učinkovit način preprečimo, da bi ogrozila našo partnersko zvezo. Razloži različne tipe nezvestobe, okoliščine, v katerih se določen tip pojavi, in kar je najpomembnejše, kako se s posameznim tipom nezvestobe spopasti in se ozdraviti posledic.

v košarico
Namesto: 29,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 10,00 €

Bachovo cvetno zdravljenje, priročnik

Knjiga je še nerabljena! Bachova cvetna zdravila so namenjena zdravljenju duše:brez neprijetnih stranskih učinkov zdravijo vse duševne stiske vsakdanjega življenja, stres, starostna degenerativna obolenja npr. Alzheimerjevo in Parkinsonovo bolezen. Dr. Gorazd Gavez že leta uspešno zdravi z Bachovimi zdravili in je z njimi pomagal že na tisoče ljudem.

v košarico
Namesto: 14,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €

Steze do zdravja, priročnik o zdravilnih zeliščih

Knjiga je še nerabljena! Vse o zdravilnih zeliščih: kje in kakšne nabiramo, kako jih hranimo, kako jih pripravljamo in uživamo. Zeliščarstvo je bilo na Slovenskem v preteklosti eno najbolj razširjenih oblik zdravilstva. Zdravilna rastlina je rastlina, ki se v medicini ali zdravilstvu uporablja za zdravljenje. Tradicionalno zdravilne rastline uporabljamo tako, da iz njih pripravimo zdravilne čaje, tinkture,sirupe, pomade...

v košarico
Namesto: 14,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 10,00 €

Spoznajmo zdravilne rastline, priročnik, določevalni ključ

Knjiga je še nerabljena! Priročnik je namenjen vsem ljubiteljem narave kot pomoč pri določanju rastlinskih vrst, hkrati pa ponudi najpomembnejše informacije pri nabiranju in uporabi zdravilnih delov rastlin. Opisanih je več kot 440 zelišč, grmovnic in dreves, ki jih najdemo v naravi ali na domačem vrtu.

v košarico
Namesto: 17,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €

Kuharica za mlade

Knjiga je še nerabljena! Inovativni recepti in zlata vredni nasveti bodo mlade in sramežljive kuharje uvedli v svet kuhanja in gospodinjstva. Poleg nasvetov vsebuje še več kot 150 nazornih, preprostih in inovativnih receptov ter številne fotografije jedi in postopkov priprav.

v košarico
Namesto: 29,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 14,00 €

100 receptov sestre Nikoline, komplet 1.+ 2. knjiga

Knjiga je še nerabljena! V kompletu sta prva in druga knjiga kuharskih receptov sestre Nikoline. V vsakem zvezku je po 100 predlogov za vse, ki se iz dneva v dan srečujete z vprašanjem, Kaj skuhati danes. Po že ustaljenem vrstnem redu vam naša dolgoletna sodelavka niza: recepte za juhe (zakuhe, enolončnice), meso (mesne jedi), priloge (samostojne jedi), zelenjavne juhe, solate in sladice.

v košarico
Namesto: 24,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €

Zdrava kuhinja - Pravilna prehrana – prava pot do življenjske moči

Več ko 290 različnih receptov. Komplet vsebuje tri različne knjige z naslovi: Testenine in žita, Ribe, meso in jajca ter Ribe, meso in jajca.

v košarico
Namesto: 22,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 8,00 €

Hitre jedi - Hitro, prefinjeno in raznoliko - več kot 100 okusnih novih receptov!

Knjiga je še nerabljena! Okusno v najkrajšem možnem času? Seveda! V tej knjigi smo za vas zbrali čez 100 receptov, ki jih pripravite hitro in s katerimi zablestite v vsaki situaciji. Za vsak recept porabite največ 30 minut – vse drugo se pravzaprav naredi samo. Prigrizki in solate, ribe in morski sadeži, meso in perutnina, ustvarjalne testeninske in zelenjavne jedi, pecivo in sladice – tukaj najdete za vsako priložnost pravi recept.

v košarico
Namesto: 7,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 6,00 €

Mala velika kuharica - Priročna knjiga kuharskih zamisli

Knjiga je še nerabljena! Več kot 600 enostavnih, toda odličnih receptov za začetne jedi in prigrizke, za pripravo testenin, rižot, mesnih jedi, solat in sladic. Večina receptov je enostavnih ali srednje zahtevnih. Opisana je priprava klasičnih jedi, na primer za špagete s tunino in paradižnikom, rižoto z beluši, za pico štirje letni časi, tzatziki, za saher torto, jabolčni zavitek in tiramisu. Vsebuje tudi recepte za neobičajne jedi, na primer za surovi bob z ovčjim sirom ter za parmezanov sladoled, ne manjkajo pa tudi novi recepti za stare priljubljene jedi, na primer za čokoladno torto z lešniki.

v košarico
Namesto: 24,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 16,00 €

Sladice – torte, pite in drobno pecivo

Knjiga je še nerabljena! Ob tej knjigi opremljeni s čudovitimi slikami in več 100 recepti, primernimi za vsak letni čas, se boste z veseljem posvečali umetnosti slaščičarstva. Poglavja: Osnovne oblike testa in nadevov, Pite, Sladice na žlico, hladne sladice in sladoledi, Piškoti in drobno pecivo.

v košarico
Namesto: 24,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 16,00 €

Pečemo za družino

Knjiga je še nerabljena! Tri mame, ki se izvrstno znajdejo za štedilnikom, so sestavile več kot 300 receptov, da nam ne bo zmanjkalo navdiha za pripravo slanih in sladkih jedi. V priročniku boste našli zamisli za dobrote, ki bodo skupaj s peko pripravljene v manj kot uri. Pri pripravljanju okusnih dobrot lahko sodelujejo tudi otroci – stepajo jajca, vtiskujejo modelčke v testo, oblikujejo hlebčke, krasijo piškote in torte in še in še.

v košarico
Namesto: 27,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 17,00 €

Kuhajmo za družino

Knjiga je še nerabljena! Radi jeste zdravo in dobro? Ne veste, kaj bi pripravili otrokovim prijateljem, ko bodo prišli na rojstni dan? Se ko pripravljate večerje za prijatelje, preveč ponavljate?... Ponujamo vam 365 zamisli za pripravo preprostih in okusnih jedi.

v košarico
Namesto: 27,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 17,00 €

Okusno, hitro, enostavno in zabavno! 100 receptov

Knjiga je še nerabljena! V knjigi je zbranih okroglih 100 receptov. Kot že podnaslov knjige (Hitro, enostavno in zabavno) pove, je rdeča nit predstavljenih receptov ta, da so preprosti ter enostavni za pripravo. Večino izmed njih boste lahko brez kakršnihkoli zapletenih kuharskih postopkov pripravili v približno 30 minutah. 

v košarico
Namesto: 24,99 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 16,00 €

Reč' torta!

Knjiga je še nerabljena! Kako preprosto je narediti slastno in prikupno torto! Pri izdelavi in krašenju lahko sodelujejo prav vsi družinski člani. Recepti v knjigi so izbrani družinski recepti, nekatere pa sva iznašli sami in jih preizkusili v zadnjih letih. Torte so vse sorte. Čokoladne, skutne, sadne, smetanove, kokosove ..., za izkušene, manj izkušene in tiste, ki jim peka ne leži.

v košarico
Namesto: 15,44 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 8,00 €

Večerja s prijatelji

Knjiga je še nerabljena! Knjiga je sestavljena iz petih delov - okusno, poletno, zimsko, mediteransko in azijsko. Pet različnih kombnacij okusov, ki vsebujejo recepte tako za predjedi, juhe, glavne jedi z ribami ali mesom, priloge in izbrane sladice, ki zaokrožijo obed.

v košarico
Namesto: 29,99 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 16,00 €

Osnovna azijska kuharija - Vse, kar potrebujemo za jin in jang v kuhinji

Knjiga je še nerabljena! Končno so tu tudi azijske osnove: odkrijte svet voka in sojine omake! Pokukajte v džunglo, odkrijte limonsko travico in tamarindo, podučite se o obredu pitja čaja in meditaciji, naučite se jesti s palčkami. Predvsem pa kaj dobrega skuhajte: naj bo juha miso, pikantni rezanci s sipo, suši, mangova krema ali kokosov riž … Brezmejna harmonija – čista Azija!

v košarico
Namesto: 29,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 15,00 €

Mehke živalce – Mehki crkljavčki za velike in male – S predlogami in krojnimi polami za vse izdelke

 Knjiga je še nerabljena! Pisane in mehke živalce iz gladkega žameta, pliša, bombaža, klobučevine ali kožuščka kaj hitro najdejo svoje mesto v otroških srčkih. Medvedek, miška velikanka, zajček, navihana opica in druge prisrčne živalce niso le zvesti prijatelji pri igri in crkljanju, pač pa pravi pomočniki, saj se lahko nekatere spremenijo v koristne termoforje, blazine ali hranilnike, mini stolčke ali prostor, kamor shranjujemo pižamo.

v košarico
Namesto: 9,99 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 7,00 €

Guinessova knjiga rekordov 2016

Knjiga je še nerabljena!  Knjiga rekordov prikazuje velike in pomembne dosežke, zanimivosti, bizarnosti, neverjetne posebnosti in tudi zabavne trivialnosti. To je knjiga, ki informira, zabava in navdihuje, polna novih ilustracij in stotin prvič objavljenih fotografij.  Predstavlja pa tudi zgodbe iz ozadja rekordov. V njej je 31 intervjujev z rekorderji z različnih področij, ki dokazujejo, da ima vsak presežek svojo zgodbo, eno bolj navdušujočo od druge. 

v košarico
Namesto: 19,99 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €

Strašilnice za otroke

Knjiga je še nerabljena! V germanskih deželah, bolj znanih po strogosti, so se v 19. stoletju začeli širiti pamfleti proti vzgojnim principom v obliki duhovitih zgodb, ki so parafrazirale konkretno vzgojno doslednost. Ilustrirane zgodbice o vzgoji po ideji pregovora Kdor ne uboga, ga tepe nadloga, ki so se širile po Evropi kot zabavno vzgojno strašilo.

v košarico
Namesto: 9,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 7,00 €

Ustvarjalni božič – Izdelki za praznični čas, ustvarjalni priročnik za otroke

Knjiga je še nerabljena! V tej ustvarjalni knjigi za otroke je predstavljenih 28 izdelkov, ki so primerni tako za začetnike kot bolj izurjene ustvarjalce. Po preprostih navodilih lahko izdelajo zvezdaste okraske, adventni koledar, darilne vrečke, voščilnice, venček, sneženo kroglo, šal, pulover ... Odlična popestritev božičnega časa!

v košarico
Namesto: 19,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 14,00 €

Diabetolog svetuje - Diabetes tip 1 in 2, nosečniški diabetes, diabetična prehrana

 Knjiga je še nerabljena! V knjigi boste našli vse, kar je dobro vedeti o zdravljenju diabetesa tip 1 in 2, o nosečniškem diabetesu in diabetični prehrani, vključno z diabetičnim jedilnikom.

v košarico
Namesto: 24,50 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 14,00 €

Pesmi – Lieder, dvojezična pesmarica Mire Blažej

Knjiga je še nerabljena! Pesmarica vsebuje pesmi, ki jih je napisala in uglasbila Mira Blažej, znana tudi kot slikarka in ustvarjalka umetniških izdelkov. Izbor je raznolik in razdeljen na pet sklopov: Razne (npr. za materinski dan, o šoli, o zaljubljenosti), Skozi leto, Nabožne, Adventne in Božične. Pesmi odlikujejo tako slovensko in nemško besedilo k istim melodijam kakor tudi priredbe za slovenski in nemški jezik.

v košarico
Namesto: 15,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 7,00 €

Dragi Vincent

Knjiga je še nerabljena! Tara je tako nadarjena za slikarstvo, da se s podporo učiteljice pripravlja za sprejem na likovno akademijo. Sicer pa je njeno življenje kaos, naporno delo in čustvena praznina. Pri sedemnajstih je negovalka negibnemu očetu, živemu truplu, ponoči za preživetje družine dela v domu za ostarele. Z mamo, hladno in ostro kot britev, sta sovražnici. Najhuje pa je, da ne more preboleti smrti starejše sestre...

v košarico
Namesto: 27,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 15,00 €

Umetnost življenja- Naučite se ljubiti – sebe in druge, priročnik

Knjiga je še nerabljena! Priročnik Bruna Šimleše je navdihujoče delo, polno pronicljivih misli. Osem poglavij je osem stopnic do razumevanja, kako polno, pristno, modro in odgovorno živeti svoje življenje že zdaj, ta trenutek, da iz njega ustvarimo mojstrovino, prežeto z ljubeznijo. To je ljubezen do sebe, ljubezni, drugih ljudi, partnerja, narave, svobode …, saj če dobro razumemo ljubezen, se zavedamo tudi lastne vrednosti. 

v košarico
Namesto: 12,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 10,00 €

Ustvari red brez hišnih zmed - ustvarjalna knjiga

Knjiga je še nerabljena! Knjiga predstavlja 38 predlogov za otroške izdelke iz odpadnih materialov: škatle, obešalnike, oglasno tablo, koš za smeti, blazinico za risalne žebljičke, zakladno skrinjico, mape, vrečko za pižamo, namizno škatlo za papir in pisala, predalne pregradnike, kopalniški košek, beležnico... s katerimi opremimo otroško sobo, garderobo, kuhinjo in kopalnico.

v košarico
Namesto: 19,99 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €

Ustvarjajmo z otroki, ustvarjalna knjiga + vzorčne pole za motive

Knjiga je še nerabljena! V priročniku so predstavljene ideje za različne priložnosti: praznične dni, otroška praznovanja, obdarovanja, okrasitev otroških sob in popestritev počitniških dni. Številne tehnike s podrobno opisano razlago po korakih so opremljene z barvnimi fotografijami. Priložene so vzorčne pole z motivi za pomoč pri risanju.

v košarico
Namesto: 7,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 6,00 €

Gugalnica

Knjiga je še nerabljena!  Risani roman obravnava zahtevno temo samomora skozi otroške oči. Pretresljiva zgodba pripoveduje o očetu, ki pove svoji hčerki, da je v njeni starosti izgubil očeta zaradi samomora. Tema, ki bi lahko ostala boleč tabu, se izteče v katarzo in bo na pot do nje pomagala tudi bralcem, ki so ljubljeno osebo morda izgubili na podoben način.

v košarico
Namesto: 19,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 10,00 €

Od krvi do skrbi - Socialno starševstvo v globalnem svetu

Knjiga je še nerabljena! V sodobnem svetu se zaradi zatona porok in razširjanja različnih oblik intimnega življenja, mednarodnih posvojitev otrok, transnacionalnih globalnih družin, otroških izkušenj z življenjem v mavričnih družinah in uporabe reproduktivne medicine biološko in socialno starševstvo zmeraj bolj prepletata in s tem prinašata nove izzive, nova vprašanja in nova poimenovanja, ki stare hierarhije in konstruirane meje pometajo na smetišče preteklosti.

v košarico
Namesto: 23,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,50 €

Biti zdrav

Knjiga je še nerabljena! Kaj se vsak dan dogaja v telesu, in kako lahko telesu pomagamo izločiti strupe in odvečne maščobe, da ostanemo zdravi.

v košarico
Namesto: 10,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 5,00 €

Čičke & čačke, Risanje za sprostitev, ustvarjalni priročnik

Knjiga je še nerabljena!  Pripravite svinčnik, papir in tanek flomaster - in že lahko začnete. Vzorce preprosto povečajte, spremenite ali razširite. Pri tem ima domišljija prosto pot. Pomembno je, da risanje motivov zen čičk in čačk sprosti in spodbudi ustvarjalni tok. Vsi, ki verjamete, da niste nadarjeni za risanje in da ste popolnoma brez ustvarjalnega talenta, lahko prek te metode sebe in vse druge prepričate v nasprotno.

v košarico
Namesto: 15,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 8,00 €

Ja pa ja – knjiga za babice in dedke

Knjiga je še nerabljena! Darinka Kladnik, novinarka in avtorica številnih knjig, je napisala čisto posebno knjigo – slikanico in spominsko knjigo v enem.

v košarico
Namesto: 19,99 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 10,00 €

Lastne podobe obremenjene z zanosnim samoobtoževanjem

Zbirka esejev Trasa Kermaunerja – galerija slik - o sebi, o moškem, o ženski, o hermafroditu, o drugem, o mogočni moči, o miru in redu, o zmedi, o sporu s sabo in o pristanku na vse, v katerih avtor analizira sebe, sočloveka in svet.

v košarico
Namesto: 18,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 9,00 €

Izgubiti otroka: najti pot skozi bolečino

Knjiga je še nerabljena! Kdor ni sam doživel bolečine ob izgubi otroka, lahko le sluti, kako huda je bolečina, ki za nekaj časa kot omrtvi duha in telo. Ta drobna, a zelo dragocena knjižica nam pomaga žalovati in odžalovati, saj se življenje - nekega dne - mora nadaljevati. Pomaga nam sprejeti bolečino, si dovoliti, da si zastavimo vprašanja, kot na primer, zakaj se je zgodilo, zakaj se je zgodilo ravno meni in kako naj živim naprej.

v košarico
Namesto: 8,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 4,50 €

Spomini na prihodnost

Erich von Daniken je preletel 100.000 km, da bi raziskal vprašanje: Ali so naše prednike obiskala bitja z drugih svetov? S to knjigo ne daje dokončnih odgovorov, temveč zastavlja vrsto polemičnih ugotovitev in izziva arheologe, antropologe, fizike, kemike in druge strokovnjake, da bi začeli raziskovati tudi v smeri njegove teze.

v košarico
Namesto: 18,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 9,00 €

Stevija: čudežno sladilo

Knjiga je še nerabljena! Stevija je naravno sladilo brez kalorij. Ker ne zvišuje ravni krvnega sladkorja, je primerna za ljudi s prekomerno težo, za hiperaktivne otroke, za sladkorne bolnike tipa 1 in tipa 2. Uporabljamo jo pri pripravi jedi, tudi za vkuhavanje.

v košarico
Namesto: 25,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 15,00 €

Dieta brez diete

Knjiga je še nerabljena!  Ljudje imajo čezmerno telesno težo, ker so ujetniki slabih navad. Priročnik  vam pokaže, kako se lahko v 28 korakih znebite skritih navad, da boste hujšali brez truda in občutka lakote. Hujšali boste, ne da bi preskušali šteli kalorije,  se odrekali hrani ali izvajali naporno telesno vadbo. Postali boste srečnejši in bolj zdravi.

v košarico
Namesto: 24,40 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,50 €

Pozornost v partnerstvu – Kaj daje globino skupnemu življenju

Knjiga je še nerabljena! Ali sta partnerja dovolj pozorna drug do drugega, lahko hitro ugotovita. Za to je potrebna le njuna iskrenost. In potem pripravljenost, da izstopita iz morda začaranega kroga nepozornosti.

v košarico
Namesto: 19,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 10,00 €

(Ne)moč adolescentov

Knjiga je še nerabljena! Kako naj se starši in vzgojitelji odzivajo na vpliv, ki ga imajo mladinska kultura in vrstniške skupine na otroke? Kako se izogniti vsiljevanju in sporom, ki mu sledijo, hkrati pa ostati pozoren na to, s kom se otroci družijo in kod hodijo? Kako jim dajati podporo pri prvih poskusih oblikovanja identitete in zagotavljanja čustvene in kulturne neodvisnosti, ne da bi bili pretirano tovariški ali preveč zastareli? Za mnoge starše se z adolescenco začnejo skrbi predvsem, zaradi občutka, da so izgubili nadzor.

v košarico
Namesto: 10,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 5,00 €

Amazon -Nastanek in vzpon tehnološkega giganta, ki je za vedno spremenil naše nakupovalne in bralne navade

Knjiga je še nerabljena! To je knjiga, ki odpira oči vsem – tako prodajalcem kot kupcem –, ki želijo razumeti dinamiko nove digitalne ekonomije. Če ste kdaj kaj kupili s klikom na miško, morate to knjigo nujno prebrati. Amazon je čedalje bolj prisoten v sodobnem življenju. Milijoni ljudi redno obiskujejo istoimenski spletni brskalnik ali njegove sestrske spletne strani – velikansko spletno trgovino, kjer najdejo vse, kar jim srce poželi...

v košarico
Namesto: 12,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 8,00 €

Brez dlake na jeziku – O psih in ljudeh

Knjiga je še nerabljena! Avtorica opozarja, da pred vami ne stoji sterilna knjiga s politično korektno napisanimi nasveti o ravnanju s psom in prevzema tveganje, da nekaterim ne bo všeč način, kako pri nekaterih stvareh reče bobu bob.

v košarico
Namesto: 22,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 18,00 €

Budimpešta

Knjiga je še nerabljena! Glavni junak romana Budimpešta je José Costa, anonimni pisatelj tekstov, ki jih podpisujejo drugi. Nekega dne, ko se vrača s kongresa anonimnih pisateljev v Istanbulu, mora zaradi okvare letala prespati v Budimpešti. Očaran nad madžarščino, edinim jezikom, "ki se ga, kakor pravijo zlobni jeziki, boji še sam hudič", se še večkrat vrne v Budimpešto, kjer kot Zsose Kósta postane ljubimec Kriske, svoje učiteljice madžarščine...

v košarico
Namesto: 21,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 10,50 €

Česar nas niso naučili v šolah

Knjiga je še nerabljena!  Knjiga govori o znanjih in lastnostih, ki jih nujno potrebujemo, da smo vsaj povprečni na trgu dela ali kot podjetniki. Ker nas šola ni naučila prevzemanja odgovornosti nase, samoiniciativnosti, trdnih prepričanj in močne osebnosti, karizme, samozavesti, zapisovanja ciljev, prodaje, organizacije časa … Zato se moramo tega naučiti sami. Knjiga, ki bo pomagala mnogim v začetnih letih podjetništva.

v košarico
Namesto: 23,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 10,00 €

Dantejeva hiša

Knjiga je še nerabljena! Ljubezenski roman z arty pridihom pripoveduje o študentki slikarstva, ki se med poletnimi počitnicami poda na prakso k profesorjevemu prijatelju kiparju. Težko in nerada zapušča dom, saj mora zato prepustiti mlajšega brata, hudo poškodovanega v nesreči, v nego patronažni sestri. Zgodba počasi lušči plasti travmatičnega dogodka, ki je botroval nesreči in izrisuje odgovor na vprašanje: Zakaj?, ki si ga zastavljata glavna junakinja in tudi bralec.

v košarico
Namesto: 25,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 18,00 €

Glej geslo: ljubezen

Knjiga je še nerabljena!  Glej geslo: ljubezen je pripoved o Šlomu (Momiku) Neumannu, ki v 50. letih odrašča v Jeruzalemu z jidiš govorečima staršema, ki sta preživela holokavst. Obkrožen je s tišino in travmami preživelih, zato postane obseden s skrivnostmi napol zamolčane preteklosti, ki jih poskušajo pred otrokom zakriti. Kar Momik odkriva, je labirint pripovedi, polnih presunljivih grozot.

v košarico
Namesto: 3,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 2,00 €

Indijski nokturno, roman

Knjiga je še nerabljena! Tabucchijev Indijski nokturno, klasično delo, ki je pisatelja postavilo med kandidate za Nobelovce, in na osnovi katerega je nastal film, ki v Franciji še dandanes pritegne množice. Marcel Štefančič je zapisal: “Če hočeš imeti dober roman, potem mora nekdo izginiti”. In v Indijsken nokturnu nekdo izgine. Tako dober roman, da boste v njem izginili tudi vi.

v košarico
Namesto: 14,75 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 8,00 €

Iskanje izgubljenega fanta

Knjiga je še nerabljena! Daša in Igor sta dobro situirana zakonca srednjih let, ki za kuliso idealnega para, vsak na svoj način, žalujeta zaradi izgube sina. Od njegove smrti je minilo sedem let, ki so se postopno spremenila v pot medsebojnega obtoževanja, odtujevanja in nerazumevanja. V središče njunega monotonega odnosa poseže Dašina odločitev, da začne ob vikendih k njima prihajati trinajstletni Sean iz zavoda za mladoletnike.

v košarico
Namesto: 14,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 8,00 €

Kampanja

"Kampanja" po "partljičevsko" satirično zabeljen roman o sodobnih slovenskih volitvah, ki vsaki dve leti razburijo in sprejo našo lepo deželo. Je pripoved o političnih in človeških zdrahah. In hkrati o pristni ljubezni dveh mladih, ki bežita od teh strasti v svoj svet, na življenjsko pot svoje sreče in svoje generacije. Po Kersnikovem Agitatorju nam do Partljiča ni nihče tako mojstrsko "sprašil" hlač in pameti pred iskrenimi ogledali...

v košarico
Namesto: 10,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 5,00 €

Slovenska pediatrija letnik 20, 2013 / 1-2

Knjiga je še nerabljena!  Priporočena literatura in dopolnilni fakultetni priročnik ter učbenik za študij pediatrije.

v košarico
Namesto: 10,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 5,00 €

Markizova nevesta

Knjiga je še nerabljena! Zgodovinski ljubezenski roman izpod peresa Mary Balogh, ene izmed najbolj priljubljenih pisateljic v tem žanru, tenkočutno opisuje pasti ljubezni in odraščanja mladega dekleta, ki se mora še veliko naučiti o ljubezni, prijateljstvu in življenju.

v košarico
Namesto: 26,99 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 13,50 €

Total

Knjiga je še nerabljena! Smešno grenke zgodbe, zbirka 18 novel in novelet, ki kljub raznolikosti tvorijo nekakšno celoto. Gre za zbirko smešnih, ironičnih, humornih pripovedi, ki pa se prepletajo s krajšimi zgodbicami in tako tvorijo nekakšen tragikomičen komentar sveta in življenja. Zgodbe se izmenjavajo, kot se v življenju izmenjava total in detajl: splošna slika sveta z njegovim drobcem.

v košarico
Namesto: 10,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 3,00 €

Vroči diamanti

Knjiga je še nerabljena!  Whitney MacAllister je brezskrbna in bogata lepotica. Douglas Lord pa je prebrisan lopov, katerega slabost so knjige in diamanti. Med begom pred morilci Lord skoči v Whitneyin avto in skupaj zbežita po Manhattnu.Lordu je lepa Whitney všeč in hvaležen ji je, da mu je rešila življenje, vendar ga trenutno najbolj zanima, kako bo prišel na Madagaskar, kjer je še iz časov francoske revolucije, zakopan zaklad. Lord ima zemljevid in hoče najti zaklad...

v košarico
Namesto: 17,65 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 9,00 €

Nenavadna bralka

Knjiga je še nerabljena! Šegava novela o angleški kraljici in o tem, kako lahko branje obrne življenje na glavo – izpod peresa enega najbolj cenjenih angleških dramatikov in pisateljev. Bralka iz naslova, res ni navadna – je nihče drug kot Njeno veličanstvo, angleška kraljica, ki se čisto po naključju strastno navduši nad branjem, ko njena psa zaideta v bibliobus, parkiran pred Buckinghamsko palačo.

v košarico
Namesto: 19,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 10,00 €

Dediščina izgube

Knjiga je še nerabljena! Revolucija, ljubezen, veselje in žalost so v Dediščini izgube mojstrsko prepleteni; nasprotje med razvitim in tretjim svetom je v ozadju življenjske usode različnih karakterjev še bolj kričeče; bolečina izgnanstva je prikazana občuteno; izkušnja postkolonialne družbe sodobnega časa pa daje romanu veliko družbeno ozadje. Knjiga je prejela Bookerjevo nagrado.

v košarico
Namesto: 24,94 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,50 €

Ti izdam skrivnost? Potem pa pridi malo bližje

Knjiga je še nerabljena! Vicky Harper ni vsak dan mlajša. Še vedno je brezupno samska in soočiti se mora z bolečim dejstvom, da je nazadnje imela razmerje s to izredno izmikajočo se vrsto, spodobnim samskim moškim, veliko prej, preden je predstava Fantom iz opere prišla na Broadway. Ko odkrije starodavno knjigo, ki pravi, da lahko od stvarstva dobiš vse, kar si želiš, … in da moraš za to le prositi, se odloči, da bo resnico preizkusila. Kaj pa ji sicer še ostane?

v košarico
Namesto: 31,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 15,50 €

Knjiga, ki vam bo spremenila življenje

Knjiga je še nerabljena! Richard trguje z delnicami in vrednostnimi papirji. Ne vidi nikogar drugega razen svoje vaditeljice, čistilke in prehrambene svetovalke, ki mu redno dostavlja zaloge makrobiotične hrane z malo ogljikovimi hidrati. Po napadu nerazložljive in mučne bolečine, zaradi katere pristane na urgenci, pa se Richard spoprijatelji z Ahilom, lastnikom prodajalne krofov. Njegova osamljena rutina je prekinjena. Začne se dramatično čustveno tajanje …

v košarico
Namesto: 33,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 16,50 €

Krsta po meri

Knjiga je še nerabljena!  16 grenko-sladkih zgodb o majhnih stvareh, ki po navadi usodno vplivajo na življenje protagonistov – na primer, serviserja, gastarbajtarja, zelenjadarja, trgovskega potnika, male baletke –, kot jih največkrat doživlja infantilni pripovedovalec. Izbira tovrstnega zornega kota (v kombinaciji z odraslim pripovedovalcem z distanco) avtorici omogoča kontrastiranje pri poetiziranju časa, ki ga je grobo in krvavo prekinil razpad skupne države.

v košarico
Namesto: 18,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 6,00 €

Naravnost v tarčo

Knjiga je še nerabljena! Ljubezenski roman. Jane  je novinarka, ki piše kolumno za Seattle Times in poleg tega tudi žgečkljivo kolumno za revijo za moške. Kot športna novinarka potuje s hokejsko ekipo in spozna vratarja Luca. Skoraj v trenutku se ji življenje obrne na glavo. Njun odnos je poln vzponov in padcev in počne stvari, ki jih ni počela nikoli.

v košarico
Namesto: 31,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 15,50 €

Biblija digitalne fotografije

Knjiga je še nerabljena! Popolni vodnik za fotografe 21. stoletja.Napotki za ustvarjanje najboljših možnih fotografij, nasveti in tehnike za fotografiranje različnih motivov ter preprosti, a učinkoviti postopki za obdelavo digitalnih slik z najnovejšo programsko opremo.

v košarico
Namesto: 29,99 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 15,00 €

Al' že spiš? Študentske raziskave uspavank in uspavanja na Slovenskem

Knjiga je še nerabljena! Študijsko gradivo o slovenskih uspavankah in navadah uspavanja je nastalo v okviru Vaj iz folkloristike in Vaj iz uvoda v metodologijo Oddelka za etnologijo in kulturno antropologijo Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani v študijskih letih 2004/5 in 2005/6 pod mentorstvom asis. mlade raziskovalke Katarine Juvančič.

v košarico
Namesto: 10,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 5,00 €

Krvavi tekač

Knjiga je še nerabljena! Krvavi tekač je roman o prvem temnopoltem maratonskem tekaču, ki je na olimpijskih igrah zastopal Južno Afriko. Zgodbo so navdihnili resnični dogodki. Samuelovi starši in sestra umrejo v krvavem pokolu. Njegova brata se želita maščevati in se pridružita oboroženemu gibanju proti apartheidu. Samuel pa se odloči, da se bo proti rasnim predsodkom boril po svoje – kot tekač.

v košarico
Namesto: 15,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 8,00 €

Neupogljivi, 2. del trilogije o Razcepljenih

Knjiga je še nerabljena! V brezupnem spopadu, ki vihra sredi razpadajočega sveta, ti ostane le… resnica. Ko Eruditi s pomočjo Herosov na lepem napadejo in pobijejo večino Asketov, v postapokaliptičnem svetu, razdeljenem na pet ločin – nesebične Askete, drzne Herose, vedoželjne Erudite, odkritosrčne Veritiste in ljubeče Agapejce –, zavlada obsedeno stanje. Zakaj je prišlo do napada? Kaj vodi Erudite?

v košarico
Namesto: 12,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 8,00 €

Nimfa

Knjiga je še nerabljena!  Ko rimska Varietejska plesalka, frustrirana balerina Brina prejme telegram o umiranja gospe z Bendlove, se brez odlašanja napoti v domače Sepno, v nekoč zelo znano, vendar pa sedaj propadle letovišče zaljubljencev. Gospa, pri kateri kot služkinja živi tudi Brinina mama, je res bolna, vendar pa se izkaže, da se je to bolezen in počasno, mučno gospejino ugašanje nekdo odločil izrabiti za neke posebne, za prikupne in nečimrno plesalke...

v košarico
Namesto: 10,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 5,00 €

Njeni tujci

Knjiga je še nerabljena! Sonja Merljak Zdovc, priznana slovenska novinarka, je v svojem drugem romanu orisala družbenopolitično dogajanje v Ameriki v času terorističnega napada 11. septembra, kot ga je doživljala skupina tujih štipendistov z vsega sveta, ki je tako kot Slovenka Nina med študijem v Ameriki v svojih žgočih razpravah skušala doumeti vzroke za nesmiselno teroristično dejanje in posledice za ves svet. Drugo plat romana predstavlja nežen ljubezenski odnos...

v košarico
Namesto: 28,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 10,00 €

Pečina

Knjiga je še nerabljena! Pečina je skalnat masiv v pobočju, ki pisateljici pomeni simbol vseh nesreč in vsega hudega, kar morajo prestajati ljudje v njenem romanu. Pripoveduje nam zgodbe ljudi iz vaškega okolja, kjer pa življenje ni samo idilično. Pisateljica v usodah vaščanov pripoveduje realistične zgodbe,vaško življenje pa v malem odseva širši svet in dogajanje v družbi na sploh.

v košarico
Namesto: 8,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 4,00 €

Pol temni, trilogija Polovično življenje, knjiga 1

Knjiga je še nerabljena! Gre za zgodbo iz temačnega sveta magije, v katerem se za prevlado borijo dobri in zli vešči - beli in črni. Vešči in vešče so na pogled kot ljudje, a živijo hkrati v vzporednem svetu. Imajo zelo različne sposobnosti – »moči«. Med njimi je neusmiljen boj, ki ne pušča ob strani nikogar, niti otrok, ki rastejo v najstnike. Glavni junak Nathan že od malega ve, da je drugačen. Drugačen od sošolcev, pa tudi od vseh v družini.

v košarico
Namesto: 32,96 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 18,00 €

Potovanje v navidezno ogledalo- Arne Hodalič fotografije 1988-2000

Knjiga je še nerabljena! Svetovno znan fotograf Arne Hodalič z okoli 200 izbranimi fotografijami približa svoja najatraktivnejša potovanja: skok po neštetih rekah tega sveta, iskanje potopljenih zakladov, raziskovanje podzemlja, neprehodnih hribov in vlažnih džungel vseh kontinentov, stik z izgubljenimi civilizacijami ter tujimi kulturami ali pa z napol izumrlimi vrstami redkih živali.

v košarico
Namesto: 99,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 20,00 €

Poroka

Knjiga je še nerabljena! Ganljiva izpoved o izgubljeni, znova odkriti in obnovljeni ljubezni. Vse se je začelo z Beležnico… Wilson je uspešen odvetnik za premoženjsko pravo ter preudaren, zvest in zanesljiv moški, a romantične geste in kazanje čustev so mu od nekdaj tuji. Ob devetindvajseti obletnici poroke spozna, da sta se z ženo odtujila ter da v njunem zakonu manjkata strast in spontanost.

v košarico
Namesto: 10,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 7,00 €

Ruski disko

Ruski disko je zbirka kratkih zgodb. Berlin, kot ga vidi in živi Rus, tja priseljen v svojih rosnih 20-ih letih. Kolikokrat se lahko človeku zruši življenje in bo kot maček vedno pristal na nogah? Kaminerjevi ruski junaki v berlinskem izseljenstvu so iznajdljivi, v tuji domovini, jeziku, prehodnem domu. Kaminer reče bobu bob. Morda se boste med branjem zakrohotali, morda le namuznili, s kančkom trpkosti ali brez.

v košarico
Namesto: 12,94 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 6,50 €

Slava – Roman v devetih zgodbah

Knjiga je še nerabljena!  Kehlmann postreže z devetimi zgodbami, ki se dogajajo tukaj in sedaj, v času komunikacijske tehnologije. V delu srečamo posameznike, katere povezuje razpad njihovih identitet, pri čemer igrajo ključno vlogo sodobna komunikacijska orodja, mobilni telefon in internet. Devet ločenih usod se preplete v roman, poln bistroumnih in parodičnih dialogov, začinjenih z značilno Kehlmannovo ironijo in humorjem.

v košarico
Namesto: 3,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 2,00 €

Spominčki iz vesolja in posmrtnice, pesmi

Knjiga je še nerabljena! Najpomembnejši drobci, zlasti iz otroških in mladeniških dni, so izpovedno prizadeto, navzoči v jubilejni zbirki o Bizjakovi podobi rojstnega kraja Spominčki iz vesolja in posmrtnice. Od začetka ustvarjanja do pričujoče jubilejne pesniške zbirke je Ivan Bizjak ves čas samosvoja osebnost, ki jo je prekalilo trdo življenje v vselej optimističnega upornika, ki zlepa ne poklekne in zajoka...

v košarico
Namesto: 75,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 7,50 €

Spartak – Kri in pesek

Knjiga je še nerabljena! Roman  o gladiatorju Spartaku prinaša vznemirljivo zgodbo o brezkompromisnih bojih v gladiatorski areni, o spletkah in prevarah, pa tudi o krvavem maščevanju in podlem boju za oblast.

v košarico
Namesto: 10,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 6,00 €

Sto sezonskih rastlin na Slovenskem

Knjiga je še nerabljena! Popoln vodnik cenjene strokovnjakinje Ruth Podgornik Reš, žal pokojne, govori o okrasnih rastlinah na vrtu, na oknih, na balkonih in v domovih. Je zelo popoln vodnik za vse ljubiteljske vrtnarje, v njem pa bodo našli marsikaj koristnega tudi tisti, ki o rastlinah vedo več. Pomagala vam bo načrtovati nakup rastlin, razporeditev zasaditve in tudi vzdrževanju rastlin.

v košarico
Namesto: 29,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 15,00 €

Stoletna pratika 21. stoletja 2001-2100

Stoletna pratika prinaša koledarsko in pratikansko gradivo za daljše obdobje. Poleg večnega koledarja in navodil za njegovo vsestransko uporabo, astronomskih podatkov in izčrpnega članka o vremenu in klimi vsebuje še poglavja pogledi na preteklost, sedanjo in prihodnost Slovenije.

v košarico
Namesto: 20,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 10,00 €

Strah od letenja, izdaja iz leta 1978

Strah pred letenjem je ob svojem izidu leta 1973 sprožil pravo vznemirjenje zaradi odkrite pripovedi o ženskih spolnih željah in se kmalu zapisal med večno priljubljene romane. Je duhovita zgodba o Isadori Wing, eni najbolj radoživih junakinj, ki na Dunaju, kjer naj bi z možem udeležila psihoanalitičnega kongresa, spozna moškega (seveda psihoanalitika), ki se zdi utelešenje vseh njenih vročih sanjarij. Isadora zapusti moža in...

v košarico
Namesto: 8,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 4,00 €

Svinjske nogice

Knjiga je še nerabljena! Jani Bevk je podhodnik, kvaziumetnik z dna družbene lestvice, ki se s svojo mlado družino preseli v polkletno kotlovnico, prodano kot trosobno stanovanje, da si med triletnim sinom in mlado ženo izbori prostor, kamor bo postavil mizo in izrisal po dolgih letih prvo naročilo. A ker je v enem od predalov tudi odžagana šibrovka in vreča kokaina, se nam obeta več kot napeto branje.

v košarico
Namesto: 16,50 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 8,00 €

Tek za začetnike

Knjiga je še nerabljena! Ne glede na to, zakaj bi začeli s programom teka, boste v tem priročniku prav gotovo našli odgovore na vaša vprašanja. Izvedeli boste, kako povečati moč in vzdržljivost, najti motivacijo in si postaviti realne cilje. Dobili boste nasvete, kako izbrati prave tekaške copate, pravilno jesti in se izogniti bolečinam v mišicah in poškodbam. Predvsem pa knjiga nudi program, ki vas korak za korakom vodi do tekaških dosežkov. Jedro knjige Tek za začetnike je osnovni trinajsttedenski program vadbe, ki je kombinacija hoje in teka in je na prvi pogled videti zelo preprosta, vendar zagotavlja pravo kondicijo predvsem začetnikom in manj vztrajnim, saj upošteva naše zmožnosti.

v košarico
Namesto: 22,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 11,50 €

Zojini Metulji

Knjiga je še nerabljena! Zojini metulji so na začetku samo navadni ljudje, v prispodobi pa bube. Taki sanjajo bubaste sanje, v osi sveta pa škriplje. Nekdo se odloči: bub je preveč, pretežke so. Začnejo se take ugrabitve, da ne veš – peklenski posli? Ali šivalnica kril? Je kaj takega sploh mogoče? Šivanje pisanih, velikih in močnih kril na človeška ramena?

v košarico
Namesto: 14,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 7,50 €

Tipkopis o drugem nastanku

Knjiga je še nerabljena! Napad bitij z neznanega planeta z zemeljskega obličja izbriše vse sesalce, tudi ljudi. Po nenavadnem naključju v notranjosti Katalonije preživita štirinajstletno dekle in devetletni deček. Sta zapisana smrti ali sta sposobna preživeti? Je v opustošeni pokrajini to sploh mogoče? Kakšna sta dekle in deček, od katerih je odvisen obstoj človeške vrste?

v košarico
Namesto: 21,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €

Ženski kupe

Knjiga je še nerabljena! Akhila ima petinštirideset let, je samska davčna uradnica, ki je vedno predstavljala steber svoje zahtevne družine. Vse dokler si ne kupi enosmerne vozovnice v obmorsko mesto. V intimnem vzdušju spalnika, namenjenega ženskam - ženskega kupeja - potnice pripovedujejo o svojem življenju, ljubezni, bolečini in zmagoslavju. Vse to Akhili pomaga najti odgovor na vprašanje, ki jo že ves čas preganja...

v košarico
Namesto: 9,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 6,00 €

Zadeva N.N.N.

Knjiga je še nerabljena! Doro sanjari po svoje. Zato mu gimnazija postane pretesna. Obrne ji hrbet in zabrede v divjo pustolovščino, s tem pa v kremplje precej trše šole. Zdaj bo vse odvisno od njegove kondicije. Je ima dovolj, da bo zbral potrebno opremo za življenje s smislom?

v košarico
Namesto: 14,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 6,00 €

Zdaj pa : Ljubljana, tuji avtorji o naši prestolnici

Knjiga je še nerabljena! Kako so vidni svetovni avtorji videli Ljubljano v drugi polovici 20. stoletja? Urednik knjige Aleš Šteger je zbral več kot 70 tekstov uglednih avtoric in avtorjev iz vsega sveta, ki so nastali pretežno v preteklih 30 letih in od katerih jih je velika prvič prevedena v slovenščino prav za to knjigo. Med hvalnicami in zbadljivo kritiko, lucidnimi observacijami in pesniškimi zmotami se giblje živ preplet pesmi, pričevanj in kratkih zgodb o Ljubljani...

v košarico
Namesto: 3,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 2,00 €

Zaznamovana, 1. izdaja iz leta 1992

Zaznamovana je osrednji roman slovenske pisateljice Nedeljke Pirjevec, ki je prvič izšel leta 1992 pri založbi Obzorja. Gre za precej avtobiografski roman (čeprav je le-ta umetniško predelan, nekatere resnične osebe pa so preimenovane), v katerem se prepletata umiranje avtoričinega moža, literarnega teoretika Dušana Pirjevca, in avtoričina življenjska zgodba.

v košarico
Namesto: 10,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 5,00 €

Noordung.doc

Knjiga je še nerabljena! Knjiga predstavi dolgo pozabljeno knjigo Problem vožnje po vesolju slovenskega pionirja vesoljskih poletov in raketne tehnike Hermana Potočnika Noordunga. Namenjena je otrokom in odraslim, ki želijo spoznati življenje in delo slovenskega inženirja Potočnika ter izvedeti še veliko več o sodobnem raziskovanju vesolja.

v košarico
Namesto: 35,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 5,00 €

Življenje in delo Angele Boškin, prve šolane medicinske sestre na Slovenskem

Knjiga je še nerabljena! Knjiga osvetljuje življenje in delo Angele Boškin, rojene leta 1885 v Pevmi pri Gorici, ki je s svojim strokovnim znanjem, spretnostjo in osebnostnimi lastnostmi pomembno prispevala k razvoju javnega zdravstva na Slovenskem. Življenjska pot jo je vodila na Dunaj, kjer se je odločila za poklic medicinske sestre in leta 1918 diplomirala za »skrbstveno« - patronažno sestro.

v košarico
Namesto: 8,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 4,00 €

Bitje in hrepenenje, eseji

Boštjan M. Zupančič vnaša v zvrst slovenskega eseja drugačne teoretske poudarke, pa tudi čisto literarne vidike, ki zvrst, za katero od Izidorja Cankarja dalje na Slovenskem ne najdemo posebej uspešnih predstavnikov, znova obuja kot nadvse privlačno, sporočilno in premisleka vredno... Vnaša drugačno videnje, drugačno občutljivost do sveta in njegovo drugačno razumevanje, kakor smo ga bili sicer vajeni.

v košarico
Namesto: 10,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 5,00 €

Stava, roman

Knjiga je še nerabljena! Zaradi Angeline stave preživita z Robertom skupaj neobičajen in pester večer. Toda ona ga ne želi več srečati ter se že na samem začetku njunega znanstva odloči, da bo zanj ostala anonimna. Predstavi se mu v precej čudni luči in z docela neresničnimi podatki. Nasprotno - Angela napravi na Roberta poseben vtis. Ponovnega srečanja z njo se veseli. Potem pa ugotovi, da je ne more najti...

v košarico
Namesto: 10,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 5,00 €

Trik z vrvjo, roman

Knjiga je še nerabljena! Charles, študent književnosti, ki v prostem času nastopa kot čarodej v lokalnem cirkusu, povabi svojo prijateljico Monico, sicer študentko umetnostne zgodovine, s seboj na potovanje v Maroko. Ponuja se jima namreč edinstvena priložnosti, da si v živo ogledata znameniti čarovniški trik z vrvjo. Gre za nikoli pojasnjen trik...

v košarico
Namesto: 12,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 3,00 €

Potovanje v Tumanjan, lirični potopis

Knjiga je še nerabljena! Bralec potuje s potopiscem po Armeniji, od Erevana mimo Leninkana, Kirakana in drugih mest in vasi v nekdanji Dseh, sedanji Tumanjan, kakor se imenuje po velikem armenskem pesniku Ovanesu Tumanjanu. Kot izrazit socialni realist je avtor v svojih literarnih prispevkih, pesmih in prozi poudarjal človečnost, resnicoljubnost in zvestobo samemu sebi. To je lirični potopis o strpnosti, sožitju in prijateljstvu.

v košarico
Namesto: 26,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 10,00 €

Jahta med drevjem, roman

Knjiga je še nerabljena! Ljubezenski roman s pridihom kriminalke. Zgodba se začne, ko Alfonz Četrtek, samostojni podjetnik, prejme klic na pomoč. Alfonz ima podjetje, ki se ukvarja z avtovleko, zato nekega snežnega dne priskoči na pomoč zmedeni blondinki, Zvonki Grlic, ki se je izgubila nekje na zasneženih gorenjskih cestah. Ob pogledu nanjo se Alfonz takoj zaljubi.

v košarico
Namesto: 10,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 5,00 €

Dekle z Marsa

Knjiga je še nerabljena! Avtobiografija mladeniča, ki že od svojega tretjega leta ve, da bi bil rad deklica. Ne mara svojega fantovskega telesa, hrepeni po oblekah in dolgih plapolajočih laseh. Toda njegovi starši so jezni že, če se igra z barbikami. Med odraščanjem se ničkolikokrat znajde v zadregi, ko bi se rad obnašal kot deklica, pa se ne sme, saj ve, da mu starši tega ne dovolijo in da se bodo vrstniki norčevali iz njega.

v košarico
Namesto: 26,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 13,50 €

Pastir prihodnosti

Življenjepis Antona Martina Slomška, enega največjih Slovencev. Knjiga je obogatena s številnimi fotografijami in dokumenti.

v košarico
Namesto: 12,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 6,00 €

Zgodba o živi zdajšnosti, eseji

Eseji Tarasa Kermaunerja o povojni slovenski prozi.

v košarico
Namesto: 12,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 6,00 €

Pentagram, roman

Knjiga je še nerabljena! Dušeča poletna vročina je izpraznila Oselske ulice in policijsko centralo na Grünlandu, ko v petem nadstropju stanovanjske hiše najdejo truplo mlade ženske. Morilec ji je odrezal prst na roki in na njeno veko položil peterokrak diamant. Nato čez pet dni umre nova žrtev. In ko se v pisemski ovojnici z njenim prstom zalesketa nov diamantni pentagram, ni nobenega dvoma več: v Oslu imajo opravka s serijskim morilcem.

v košarico
Namesto: 14,99 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 7,50 €

V pesti sila, v srcu odločnost, v mislih domovina - 140 let športnega društvoa Narodni dom v sliki in besedi

Knjiga je še nerabljena! Športno društvo Narodni dom Ljubljana je ob praznovanju 140. obletnico delovanja izdal knjigo, v kateri je ob fotografijah in dokumentih predstavljena 140-letna zgodovina društva, ki velja za najstarejše v Sloveniji. Knjiga je zbrala material, po katerem bi lahko posegli zgodovinarji, kulturologi, študenti Fakultete za šport in tudi laiki, ki jih takšna zgodovina zanima.

v košarico
Namesto: 20,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 8,00 €

Knjiga užitkov - Prva knjiga res slovenskih užitkov, ki dokazuje, da znamo tudi Slovenci uživati

Knjiga je še nerabljena! Prva knjiga res slovenskih užitkov, ki dokazuje, da znamo tudi Slovenci uživati je zelo lepo oblikovana darilna knjiga, ki jo sestavlja mešanica poezije, kratke proze, ilustracij in fotografij. V besede in podobe lovijo misli, kaj je za nas užitek. Prispevali so jih številni znani Slovenci, na primer, Vesna Milek, Blažka Müller Pograjc, Miha Mazzini, Franjo Frančič, Primož Kališnik, Rok Terkaj, Žiga Vavpotič, Andrej Goljat, Bruno Majer...

v košarico
Namesto: 25,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 10,00 €

Temna sila, roman

Knjiga je še nerabljena! Vasja je družinsko in vzgojno ogrožen, umsko zavrt mladenič. Zatopljen je v samoto, okolju odmaknjeno zatočišče, trpno prenaša vse muke v platonični ljubezni. V manj prištevnem stanju vidi rešitev svoje duhovne in moralne stiske. Odloči se umoriti dekle, ki razvnema njegovo nehoteno domišljijo...

v košarico
Namesto: 0,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 5,00 €

Ni knjige, ki jo iščete?

Niste našli knjige, ki si jo želite? Pišite nam, pa jo bomo poskusili najti.

v košarico
Cena: 0,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.