Kuharica za mlade

Milena Suwa Stanojević, Uroš Flis

Knjiga je še nerabljena!

O knjigi:
Inovativni recepti in zlata vredni nasveti bodo mlade in sramežljive kuharje uvedli v svet kuhanja in gospodinjstva. Poleg nasvetov vsebuje še več kot 150 nazornih, preprostih in inovativnih receptov ter številne fotografije jedi in postopkov priprav. Odlična popotnica za ženina in nevesto ali študenta, ki se odseli od doma. Pa za vse tiste, ki bi kuharsko znanje radi obnovili ali dopolnili!

Premišljeno prehranjevanje z upoštevanjem načel zdravju prijazne prehrane ima zadnja leta vse večji pomen. Kuharica za mlade je namenjena vsem, ki radi uživate v okusnih jedeh, a za njihovo pripravo potrebujete še nekaj napotkov, priporočil in spretnosti. V tem priročniku in kuharski knjigi v enem najprej predstavljamo osnovno opremo, ki jo mora imeti vsaka kuhinja, in najnujnejšo posodo ter pribor za pripravo in postrežbo jedi. Posebnega pomena so tudi priporočila za nakup živil ob upoštevanju načel zdravega prehranjevanja. Ponazarja jih prehranska piramida, v kateri so živila razvrščena po prevladujoči hranilni snovi. To so žita in žitni izdelki, zelenjava, sadje, meso, ribe, jajca, mleko in mlečni izdelki ter živila z visoko vsebnostjo maščob in sladkorja. V enakem zaporedju si sledijo tudi recepti za jedi, ki jih pripravimo iz omenjenih živil z različnimi kulinaričnimi tehnikami. Okus in aromo dopolnimo z aromatičnimi zelišči, pijačami in napitki. Posebnost knjige je tudi tematska kuhinja, ki vam bo pomagala pripraviti izvirne prigrizke, jedi in pijače, primerne za praznovanje rojstnega dneva, obletnic in druženja kar tako. Če vas bo knjiga izzvala k pripravi okusnih jedi, boste stopili na pot kulinarične umetnosti, ki pomeni vključevanje in razvajanje vseh čutil in s tem pravi vir zadovoljstva.

Založba Cankarjeva založba, 2011
Mehka vezava, 299 strani
Mere: 25,5 x 20,5 cm
ISBN: 978-961-231-819-2

 

v košarico
Namesto: 29,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 14,00 €

Ne spreglejte

Zapestnica proti slabosti Sea-band

Zapestnica proti slabosti Sea-band je namenjena nosečnicam, pa tudi otrokom. Povsem naravno in brez stranskih učinkov deluje proti slabosti. Učinkuje takoj.

v košarico
Namesto: 15,21 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,95 €

Vrč za vodo s filtrom za prečiščevanje vode

Vrč za vodo s filtrom čisti vodo iz domačega vodovoda. BWT filter Iz vode slabše kakovosti odstrani škodljive snovi: klor, težke kovine (kot je svinec), organske nečistoče in pesticide in manjša nastajanje vodnega kamna.

v košarico
Namesto: 29,50 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 15,00 €

Ljubezenska zgodba, roman

Knjiga je še nerabljena! Oliver in Jenny se spoznata na univerzi, socialna razlika med njima pa je (pre)velika, saj Oliver prihaja iz bogate in vplivne družine, Jenny pa je hči italijanskega priseljenca. Kljub oviram se poročita, njuno življenje pa ni lahko, saj ju mora Oliver preživljati s poučevanjem. Ko naposled dobi dobro plačano delo, se odločita za otroka, a srečno ljubezen prekine zla usoda. Ljubljena Jenny zboli za levkemijo...

v košarico
Namesto: 7,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 5,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.