Jaz, Franci grdi

Dim Zupan, ilustracije Tanja Komadina

Knjiga je še nerabljena!

Založnik o knjigi:
V skladovnici drv med nevihto mačka skoti sedem mladičev. Ker grozi, da se bo skladovnica podrla, jih znosi v drvarnico na prostor za premog, najmanjšega pa ne uspe – šele naslednji dan ga najde in odnese. Ker ima le šest seskov si najmanjši ne more zagotoviti hrane, zato hira, skoraj ga tudi požre podgana. Nekega dne pripeljejo premog in ga vsujejo v drvarnico. Dva mucka umreta, najmanjši pa se uspe splaziti skozi luknjo in beži za mamo ven iz drvarnice. Skoraj se utopi v luži, ko ga zagleda deček Mato, ga vzame v roke in mu da ime Franci Grdi. Čeprav je mama proti, in ga sosed nagovarja, da bi ga usmrtili, Mato muca odnese v hišo in ga nahrani. Lepo skrbi zanj in Franci odraste v lepega mačkona. Priljubi se tudi očetu, ko pa se še stepe s sosedovim mačkom Grinšponom, ki se skuša odplaziti v njihovo hišo in ga prežene, mu Mato podeli ime Franci Grdi Ponosni.

Knjiga Jaz, Franci Grdi z mačkom v glavni vlogi, ki svojo življenjsko zgodbo pripoveduje v prvi osebi, vsaj nekoliko spominja na knjige o Hektorju, vsekakor ima njihove odlike – je napeta, duhovita, pa tudi premišljujoča. Skratka razgibana, prav takšnega čtiva pa so gotovo veseli in potrebni bralci prve triade osnovne šole, ki jim je knjiga prvenstveno namenjena in ki naj bi se kot novopečeni samostojni bralci utrdili v prepričanju, da je branje nadvse prijetna – nikakor dolgočasna – pustolovščina. K prijetni bralski izkušnji gotovo pripomorejo tudi jasni, ne predolgi stavki in členjenost besedila na ne preobsežna poglavja. K besedilu jih bodo gotovo še dodatno pritegnile tudi živahne in duhovite vinjetne ilustracije obetavne mlade ustvarjalke Tanje Komadina.

Založba Miš, 2014
Trda vezava, 50 strani
Mere: 21,5 x 15 cm
ISBN: 978-961-272-164-0

 

v košarico
Namesto: 24,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 18,00 €

Ne spreglejte

Otroške narodne pesmi - s karaokami, CD za otroke

Otroške narodne pesmi, ki jih otroci najprej poslušajo, nato pa ob glasbeni spremljavi zapojejo še sami.

v košarico
Cena: 8,00 €

Naročnina na revijo Pikapolonica

Zahtevnostna stopnja revije Pikapolonica je posebej prilagojena najmlajšim otrokom, ki še obiskujejo vrtec ali se pripravljajo na vstop v šolo.
 

v košarico
Cena: 32,00 €

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time za dečke, ki imajo radi nogomet in za deklice, ki jim je všeč rolanje, petje in ples.
 

v košarico
Namesto: 25,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.