Čisti krik

Siobhan Dowd

Knjiga je še nerabljena!

Založnik o knjigi:
Kjerkoli in kadarkoli – nobeno odraščanje ni lahko, odraščati v zakotni vasici, brez mame, brez vsakršne opore pa sploh ne. Glavni junakinji Shell nenadoma umre mati, kar njenega očeta popolnoma zlomi. Shell, ki ima še mlajšega brata in sestro, je usojeno postati vezni člen družine. Obenem se spopada s šolo, prijateljstvom, prvo ljubeznijo, prezgodnjo nosečnostjo, hudimi obtožbami vaščanov, ki so njej in vsej njeni družini že prej obrnili hrbet. Kljub vsemu se Shell ne preda, pogumno se sooči z vsemi težavami, želja po življenju je nepremagljiva.
Zgodba o odraščanju, ki te spravlja v smeh in solze in jezo, tudi v razumevanje in ljubezen, v Shellin in z njo naš krik, ki je ne nazadnje tudi klic k življenju…

Roman Čisti krik je prvi mladinski roman irske mojstrice Siobhan Dowd. Prejel je nagradi Branford Boase in Eilís Dillon in nominacijo za prestižno Carnegiejevo medaljo.

Založba Zala, 2015
Trda vezava, 255 strani
Mere: 22 x 14 cm
ISBN: 978-961-6859-84-4

v košarico
Namesto: 27,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 22,00 €

Ne spreglejte

Pojdi z menoj S pesmijo po Sloveniji + CD

Knjiga je še nerabljena! Knjiga, ki bralca in poslušalca popelje na popotovanje po Sloveniji ob glasbi 18 slovenskih ljudskih pesmi v priredbi Blaža Puciharja, z ilustracijami Damijana Stepančiča in s spremno besedo Dušice Kunaver. Pojdi z menoj... v deželo, kjer rasteta nagelj in rožmarin. Kjer je pesem lahko vesela, žalostna, ljubezenska ali šegava. Dodana je zgoščenka s pesmimi iz knjige. 

v košarico
Namesto: 37,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 19,00 €

Dori in Gritli

Cenjena švicarska pisateljica Johanna Spyri, tista, ki je napisala zgodbo o deklici Heidi, njenem dedku, pastirju Petru in bogati, a zelo bolni deklici Klari, je napisala še več podobnih zgodb o revnih, a notranje trdnih otrocih z gora, ki so se morali preseliti v velika mesta in že zgodaj pričeti služiti svoj kruh med tujimi ljudmi. Zgodba o Dori in Gritli je podobna zgodbi o Heidi in Klari, a ni enaka. Všeč bo vsem, ki imajo radi Heidi.

v košarico
Namesto: 12,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 6,00 €

Vonj po kandirani duši

Ljubezen = Ula + Tiago, sorodni duši, ki prebudita druga drugo, ali Ula + Peter? Vse se zaplete, sladki vonj komaj prebujene duše pa mora trajati za zmeraj, sicer smo nesrečni in neizpolnjeni. Mladinski roman je namenjen dekletom, fantom in vsem, ki prevečkrat pozabijo nase.

v košarico
Namesto: 25,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,50 €

Alica v Poteruniji, pravljični roman v stripu

Knjiga je še nerabljena! Evald Flisar, avtor za odrasle, se je lotil pisanja zahtevnega žanra – sodobne pravljice ali fantastične pripovedi za mlade, prikazane v stripu.  Besedilo je razčlenil na dvajset poglavij, začetni stavki so hkrati naslovi poglavij, kar postavlja dodatne izzive za branje. Glavni osebi sta deklica Alica, prava mala raziskovalka, in njen stric profesor Skočir, ki odpodtujeta v noro deželo Poterunijo. 

v košarico
Namesto: 24,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,50 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.