Kako sta se skušala Butalec in Tepanjčan

Fran Milčinski, ilustracije Ana Razpotnik Donati

Knjiga je še nerabljena!

Založnik o knjigi:
Do skeleče bodikavosti privita humoreska Kako sta se skušala Butalec in Tepanjčan je enakovredna naslednica žlahtno duhovitih Kako so si Butalci omislili pamet, V Butalah sejejo sol in Butalski policaj in Cefizelj. V epizodnem snidenju Butalca in Tepanjčana Fran Milčinski izmeri težo modrosti in življenjske previdnosti. Komu mar za šestdeset slastnih breskev v košku, še več, komu mar za zmagoslavje, če bi koncem dne obtičal z Butalčevo soprogo, o kateri si drznemo misliti lepe, a tudi manj lepe reči – nemara je bolezen, ki jo izkaže županova hči, nalezljive sorte.

Maja Črepinšek, Moj malček o knjigi:
Butalci in Tepanjčani so se vedno kosali v modrosti. Tistega dne je Butalec nesel nekaj v košku, pokritem z listjem, pa si ni mogel kaj, da ne bi izzval Tepanjčana, ali bi on, ki je leščerba modrosti in bakla učenosti, uganil, kaj ima. Če ugane, mu bo dal vse breskve, ki jih nese. Humor se praviloma postara hitreje kot druge zvrsti literature, toda za butalske zgodbe to ne velja. Morda zato, ker vsak med nami osebno pozna vsaj enega, če ne več Butalcev? Da smo z Butalci gotovo v žlahti, veš tudi tako, da si ne moreš kaj, da ne bi navijal proti Tepanjčanu. Na koncu smo prav ponosni, kako smo ga ukanili, ko smo mu ponudili babo!

Založba Sanje, 2016
Trda vezava, 28 strani
Mere: 22,5 x 24 cm
ISBN: 9789612744199

v košarico
Namesto: 12,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 9,00 €

Ne spreglejte

Otroške narodne pesmi - s karaokami, CD za otroke

Otroške narodne pesmi, ki jih otroci najprej poslušajo, nato pa ob glasbeni spremljavi zapojejo še sami.

v košarico
Cena: 8,00 €

Anja in Nik: Prvič v šoli

Glavna junaka Anja in Nik v sedmih prikupnih ilustriranih zgodbah spoznavata, kako je v šoli. Dobra ideja za darilo prvošolčkom!

v košarico
Cena: 12,90 €

Zapestnica proti slabosti Sea-band

Zapestnica proti slabosti Sea-band je namenjena nosečnicam, pa tudi otrokom. Povsem naravno in brez stranskih učinkov deluje proti slabosti. Učinkuje takoj.

v košarico
Namesto: 15,21 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time za dečke, ki imajo radi nogomet in za deklice, ki jim je všeč rolanje, petje in ples.
 

v košarico
Namesto: 25,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.