Vsi tukaj, vsi skupaj!

Anja Tuckermann, ilustracije Tine Schultz

Knjiga je še nerabljena!

Založnik o knjigi:
Od kod izvira tvoja družina? Kateri je tvoj najljubši praznik v letu? Kaj se najraje igraš? V katerem jeziku prepevaš svoje najljubše pesmice? Otroci v tej knjigi so prišli od vsepovsod. Veliko jih je prišlo pred kratkim. Drugi so bili tukaj rojeni, njihovi starši ali stari starši pa ne. Zdaj vsi skupaj živijo pri nas. To zna biti razburljivo in zabavno, včasih pa je tudi malce naporno. Ampak nekaj drži kot pribito: kdor je radoveden, temu ne bo težko!

Uveljavljena pisateljica Anja Tuckermann, rojena 1961, je za svoja dela, v katerih obravnava občutljive in pomembne teme in so prevedena v mnoge jezike, prejela že več uglednih priznanj, kot so nagrada Kurta Magnusa, nagrada bratov Grimm, nagrada Friedricha Gerstäckerja. Tokrat je moči združila z vsestransko likovno umetnico in ilustratorko Tine Schulz, rojeno 1981. Nadarjeni umetnici sta tako ustvarili resnično živahno in živopisno odprto knjigo o našem bogatem skupnem življenju. Zanjo sta leta 2015 prejeli pomembno nemško nagrado za mladinsko književnost – leipziški bralni kompas. In slikanica je res kompas, ki bo usmerjal tako najmlajše kot (naj)starejše.

Maja Črepinšek, Moj malček o knjigi:
V času, ko se zgošča nelagodje zaradi tujcev, migrantov in ubežnikov, je ta slikanica, ki otrokom pomaga razumeti razlike in enakosti med ljudmi, zelo dragocena. Ravno prav zabavno in ravno prav resno pripoveduje, da smo po izvoru vsi ljudje enaki in da že od nekdaj počnemo enake stvari – pijemo in jemo, se prepiramo in prijateljujemo, se igramo in pojemo. Že od nekdaj pa tudi odhajamo drugam – ker radi potujemo in zato, ker moramo zapustiti dom, da preživimo. V nadaljevanju otrokom primerno pojasni številne stereotipe in predsodke do tujcev. Pa tudi, kako jih premagati, kako videti sebe in svojo deželo kot delček čudovito pisanega, raznolikega svetovnega mozaika.


Založba Zala, 2016
Trda vezava, 33 strani
Mere: 27 x 22 cm
ISBN: 978-961-6994-00-2

v košarico
Namesto: 21,99 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 14,00 €

Ne spreglejte

Otroške narodne pesmi - s karaokami, CD za otroke

Otroške narodne pesmi, ki jih otroci najprej poslušajo, nato pa ob glasbeni spremljavi zapojejo še sami.

v košarico
Cena: 6,00 €

Anja in Nik: Prvič v šoli

Glavna junaka Anja in Nik v sedmih prikupnih ilustriranih zgodbah spoznavata, kako je v šoli. Dobra ideja za darilo prvošolčkom!

v košarico
Cena: 12,90 €

Velika skrivnost

Sedem kratkih zgodb o deklici Natki in njenih prijateljih. Primerne so že za najmlajše otroke.

v košarico
Cena: 10,80 €

Zgodbe iz predpasnika

Hudomušne in poučne zgodbe iz babičinega predpasnika, ki jim zlahka sledijo tudi najmlajši otroci.

v košarico
Cena: 10,80 €

Kam greš, Pika?

Kratke zgodbe s sličicami. Zelo primerna tudi za predšolske otroke, ki bodo ob njej spoznavali prve črke.

v košarico
Cena: 10,80 €

Naročnina na revijo Pikapolonica

Zahtevnostna stopnja revije Pikapolonica je posebej prilagojena najmlajšim otrokom, ki še obiskujejo vrtec ali se pripravljajo na vstop v šolo.
 

v košarico
Cena: 32,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.