Svit, krilati konj - Tone Pavček

Tone Pavček

Knjiga je še nerabljena!

Založnik o knjigi:
Namenjena usoda sanjska
mu z rojstvom je in ne komat,
zato v njem sila je božanska,
zato kot Pegaz je krilat.

Bi mislil kdo, da ob taki čudi
je domišljav in važen Svit,
a njemu marsikaj se ljubi
in ljubi več kot le svoj prid.

Značilno Pavčkova pesnitev o prijateljstvu osirotelega Marka in krilatega konja Svita, njunem skupnem popotovanju in osvajanju širjav sveta. Pesnikovo pripoved o poteh fantovskega odraščanja, ki bo navdušila mlajše in starejše bralce, je ilustriral Danijel Demšar.

Maja Črepinšek, Moj malček o knjigi:
Med zadnjimi knjigami, ki jih je napisal Tone Pavček je zgodba o Svitu, žrebičku, ki so mu zrasla krila, in o osirotelem dečku Marku, ki z njim pojezdi čez ves svet, vse do zvezd. Stkana je iz nežne pravljične preje, ki boža otroško dušo. Zdi se, kot da pesnik oživlja davno pozabljen ep o otroštvu junaka in o njegovem tovarištvu s krilatim konjem. Zvesta tovariša druži drugačnost, ljubezen, zlato srce, želja po pravičnejšem svetu... Ep kot bisere na ogrlico niza krajše epizode, »dogodke, vredne hvale« - nenavadne pustolovščine, ki jima jih je namenila usoda. Danijel Demšar pa s črno-sivo-belimi ilustracijami zabrisanih linij in mehkih tekstur odlično podčrtuje pravljičnost besedila.

Založba Celjska Mohorjeva družba, 2016
Trda vezava, 28 strani
Mere: 16 x 16 cm
ISBN: 978-961-218-978-5
 

v košarico
Namesto: 18,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €

Ne spreglejte

Trnuljčica, CD za otroke

Pravljico J. in W. Grimma o princeski Trnuljčici in o zakletem gradu pripovedujejo najboljši slovenski dramski igralci: Polona Juh, Jernej Kuntner, Tone Kuntner, Janez Albreht, ivanka Mežanova, Mojca Ribič, Stanislava Bonisegna, Iva Zupančič...

v košarico
Cena: 8,00 €

Anja in Nik: Prvič v šoli

Glavna junaka Anja in Nik v sedmih prikupnih ilustriranih zgodbah spoznavata, kako je v šoli. Dobra ideja za darilo prvošolčkom!

v košarico
Cena: 12,90 €

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time za dečke, ki imajo radi nogomet in za deklice, ki jim je všeč rolanje, petje in ples.
 

v košarico
Namesto: 25,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.