Nina - pesmi Toneta Pavčka

Tone Pavček

Knjiga je še nerabljena!

Založnik o knjigi:
Nini to pesem pojem,
ki je kot makov cvet
in šteje leta po svoje:
ena, enajst, sto pet.

V očkih ji sonce mežika,
v ustih striže škržat
in hoče biti velika
in hoče najti zaklad.

Nežna, krhka, pa vendar na čudežen način močna si osirotela Nina sama utira pot v svet. Ob Pavčkovih rimah in blagohotni pomoči neba tudi ona najde srečo in topel dom. Pripoved o dekliškem odraščanju, ki jo bodo z zanimanjem prebirali mlajši in starejši ljubitelji in ljubiteljice Pavčkove poezije, je ilustrirala Daša Simčič.

Maja Črepinšek, Moj malček o knjigi:
Tone Pavček pripoved o Nini začne tako, da se ti stisne srce. Srečno otroštvo se zanjo konča, ko ji nenadoma umre mamica. Deklica na grobu hlipa sedem dni. Potem se odpravi v svet. Na pot življenja jo je poslala materina duša, ki jo tudi spremlja, ko sirotica blodi po svetu. Nekega dne Nina sanja preroške sanje, da se ji bo na koncu razpotij nekaj razodelo. In res – končno sreča mladeniča, ki je bil usojen. Sreča je Ljubezen! Čez čas rodi hčerko Ninko. Bo Ninka srečnejša od Nine? Pesnitev otrokom ne skriva muk srca, a hkrati pove, da nas nekje zagotovo spet čaka sreča. Imenitne ilustracije Daše Simčič odlično podčrtujejo stopnjevanje čustev iz žalostne sivine v barvito, optimistično svetlobo.


Založba Celjska Mohorjeva družba, 2016
Trda vezava, 28 strani
Mere: 16 x 16 cm
ISBN: 978-961-218-979-2
 

v košarico
Namesto: 18,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €

Ne spreglejte

Mojca Pokraculja in 15 otroških ljudskih pesmi, CD za otroke

Priljubljeni pravljici o Mojci Pokraculji v interpretaciji priznanih slovenskih dramskih igralcev je dodanih še 15 otroških ljudskih pesmi - od Na planincah in Šmentane muhe do Moj očka in Čukove ženitve...

v košarico
Cena: 8,00 €

Trnuljčica, CD za otroke

Pravljico J. in W. Grimma o princeski Trnuljčici in o zakletem gradu pripovedujejo najboljši slovenski dramski igralci: Polona Juh, Jernej Kuntner, Tone Kuntner, Janez Albreht, ivanka Mežanova, Mojca Ribič, Stanislava Bonisegna, Iva Zupančič...

v košarico
Cena: 8,00 €

Sneguljčica, CD za otroke

Pravljico J. in W. Grimma o Sneguljčici pripovedujejo najboljši slovenski dramski igralci: Maja Končan, Boris Ostan, Iva Zupančič, Minca Jeraj, Janez Albreht, Dare Valič, Aleš Valič, Andrej Nahtigal, Jože Mraz, Zvone Hribar...

v košarico
Cena: 8,00 €

Anja in Nik: Prvič v šoli

Glavna junaka Anja in Nik v sedmih prikupnih ilustriranih zgodbah spoznavata, kako je v šoli. Dobra ideja za darilo prvošolčkom!

v košarico
Cena: 12,90 €

Zapestnica proti slabosti Sea-band

Zapestnica proti slabosti Sea-band je namenjena nosečnicam, pa tudi otrokom. Povsem naravno in brez stranskih učinkov deluje proti slabosti. Učinkuje takoj.

v košarico
Namesto: 15,21 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time za dečke, ki imajo radi nogomet in za deklice, ki jim je všeč rolanje, petje in ples.
 

v košarico
Namesto: 25,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.