Tri dvoživke - Žaba, močerad, človeška ribica

Barbara Bajd, ilustracije Marko Kočevar, Jože Glad

Knjiga je še nerabljena!

Založnik o knjigi:
Opazovanje živih bitij v naravi, kako se gibljejo, razvijajo in razmnožujejo, je zagotovo najboljši način učenja in navduševanja nad naravoslovjem. V knjigi so predstavljene tri dvoživke, žaba, močerad in človeška ribica, prek zgodbe otroci odkrivajo njihove značilnosti. Človeška ribica je trenutno najzanimivejša žival na svetu, saj se razmnožuje le na vsakih 7 let, njeno razmnoževanje v ujetništvu pa lahko spremljamo zelo redko.
Novi pojmi so v besedilu barvno označeni, ob njem pa tečejo motivacijska vprašanja, ki vodijo otroke k poglabljanju znanja. Poleg naravoslovja se otroci lahko preizkusijo tudi v znanju slovenskega jezika, z nalogami, ki omogočajo razumevanje besed in povezovanje med njimi. Koristno didaktično gradivo za medpredmetno povezovanje.

Maja Črepinšek, Moj malček o knjigi:
Blaž na sprehodu z babico obstane ob vodi, ker bi rad zagledal kakšno žival. Namesto živali vidi sluzaste kroglice in hoče vedeti, kaj to je. Babica pravi, da so jajčeca, a čigav je mrest, ni prepričana. Zato ga malo zajameta v čist kozarec in odneseta domov. Tako se prične Blaževa prva dogodivščina, v še dveh naslednjih pa izvemo, kako se razvijejo tri dvoživke: žaba, močerad in človeška ribica. Besedilo zgodbe odlikujejo številne fotografije in preverjeni podatki, ki bodo navdušili mlade naravoslovce, jim obogatili besedni zaklad, razširili znanje in jim z zanimivostmi v okvirjih spodbudili radovednost. Med besedilo so vpletene strani z igrivimi nalogami, ki vsestransko utrdijo novo znanje.

Založba Hart, 2016
Mehka vezava, 33 strani
Mere: 26 x 21 cm
ISBN: 978-961-6882-22-4

v košarico
Namesto: 12,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 9,00 €

Ne spreglejte

Otroške narodne pesmi - s karaokami, CD za otroke

Otroške narodne pesmi, ki jih otroci najprej poslušajo, nato pa ob glasbeni spremljavi zapojejo še sami.

v košarico
Cena: 8,00 €

Mucine pravljice in pesmice o živalih, CD za otroke

Prikupne zgodbe Janeza Bitenca o mucah ter pesmice o živalih, ki jih imajo otroci najrajši.

v košarico
Cena: 8,00 €

Medvedek Uhaček, CD za otroke

Prikupno pravljico Czeseslawa Janczarskega o medvedku Uhačku in njegovih prijateljih interpretirajo najboljši slovenski dramski igralci: Majda Potokar, Dare Valič, Silvij Božič in drugi.

v košarico
Cena: 8,00 €

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time za dečke, ki imajo radi nogomet in za deklice, ki jim je všeč rolanje, petje in ples.
 

v košarico
Namesto: 25,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.