Hišek in Brihta

Alenka Klopčič, ilustracije Marta Bartolj

Knjiga je še nerabljena!

Založnik o knjigi:
Okoljsko-energetske knjigice o Hišku so primerne za otroke od 2. pa vse do 10. leta kakor tudi za njihove starše, da se na enostaven način seznanijo z energetskimi rešitvami. Atraktivne zgodbice vsebujejo komične vložke in seveda močna okoljska sporočila. Knjige, ki jih je ilustrirala odlična Marta Bartolj, avtorica pa je Alenka Žumbar Klopčič – sicer urednica portala Energetika.NET in vodja projekta vzpostavitve portala Energija doma –, so izdane na recikliranem papirju. V zgodbici z naslovom Hišek in Brihta Hišek prisluhne svojemu prijaznemu sosedu - Daljnovodu. Zgodbica pojasnjuje, kako in zakaj je stari Daljnovod obremenjen in kako ga lahko sodobni daljnovod - Brihta - pomaga razbremeniti. Skozi knjigico se otroci seznanijo s pametnim omrežjem.

Maja Črepinšek, Moj malček o knjigi:
Hišek dobiva energijo iz Sončne elektrarne, zato se vedno razveseli, ko se ob sončnem vzhodu spet prične nov dan. Njegov prijatelj Daljnovod pa je tedaj že precej utrujen, saj je do sončnega vzhoda že mnogo ljudi potrebovalo električno energijo, ki teče po njegovih žicah. Prijaznemu Hišku se stari Daljnovod smili, zato razmišlja, ali bi mu lahko kako pomagal. Domisli se veliko rešitev, kako bi shranil nekaj energije, a vse so le začasne. Nekega jutra pa oba preseneti novi daljnovod, ki mu je ime Brihta... Slikanica otrokom primerno razloži in ponazori energetsko tematiko, ki je ne razume dobro niti marsikateri odrasli.


Založba Energetika.Net d.o.o., 2012
Trda vezava, 27 strani
Mere: 22 x 22 cm
ISBN: 9789619341223

v košarico
Namesto: 10,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 6,00 €

Ne spreglejte

Otroške narodne pesmi - s karaokami, CD za otroke

Otroške narodne pesmi, ki jih otroci najprej poslušajo, nato pa ob glasbeni spremljavi zapojejo še sami.

v košarico
Cena: 8,00 €

Anja in Nik: Prvič v šoli

Glavna junaka Anja in Nik v sedmih prikupnih ilustriranih zgodbah spoznavata, kako je v šoli. Dobra ideja za darilo prvošolčkom!

v košarico
Cena: 12,90 €

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time za dečke, ki imajo radi nogomet in za deklice, ki jim je všeč rolanje, petje in ples.
 

v košarico
Namesto: 25,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €

Pojdi z menoj S pesmijo po Sloveniji + CD

Knjiga je še nerabljena! Knjiga, ki bralca in poslušalca popelje na popotovanje po Sloveniji ob glasbi 18 slovenskih ljudskih pesmi v priredbi Blaža Puciharja, z ilustracijami Damijana Stepančiča in s spremno besedo Dušice Kunaver. Pojdi z menoj... v deželo, kjer rasteta nagelj in rožmarin. Kjer je pesem lahko vesela, žalostna, ljubezenska ali šegava. Dodana je zgoščenka s pesmimi iz knjige. 

v košarico
Namesto: 37,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 19,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.