Gibb in ptice – neandertalci v Gibraltarju

Maja Brodschneider Kotnik, ilustracije Kiki Klimt

Knjiga je še nerabljena!

Založnik o knjigi:
Evropska zgodovina v zgodbah. Neandertalci so živeli v Evropi pred več kot 30.000 leti. Kdo so bili? Kako so živeli? Od kod so prišli? Gibb je mlad neandertalec. Njegova družina si išče nov dom in oče izbere Gibraltar. Ves čas jim sledi lačna hijena. Toda Gibb pozabi na nevarnost, ker ga popolnoma prevzamejo ptice. Toliko jih je in tako zanimive so. Tako rad bi se igral z njimi. Mu bo uspelo? Ali ga bo prej ujela lačna hijena? V knjigi so štiri strani kratkega opisa življenja, navad in zanimivosti, povezanih z neandertalci. Te so namenjene staršem in učiteljem.

Maja Črepinšek, Moj malček o knjigi:
Gibb je neandertalski deček, ki se z družino ustavi v jamah pod visoko pečino nad močvirnimi lagunami blizu morja. Danes skali pravimo Gibraltar. Močvirja ni več, morje pa je sedaj tik ob skali. Še vedno pa se nad njo spreletavajo jate ptic, ki so na poti čez Sredozemlje. Gibb občuduje ptice, še posebno velike jastrebe. S sestrico se odpravita pogledat, kje gnezdijo. Toda otrokoma sledi nevarna hijena... Zanimiva slikanica pravljično snov naslanja na tisto, kar so o neandertalcih v Gibraltarju, ki velja za njihovo zadnje zatočišče, in o nekdanji podobi tamkajšnje narave, odkrili arheologi. Na zadnjih straneh knjige so odkritja razložena tudi s sliko in besedo.

Založba Hiša knjig, založba KMŠ, 2016
Trda vezava, 36 strani
Mere: 25 x 25 cm
ISBN: 978-961-6982-48-1

v košarico
Namesto: 19,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 14,00 €

Ne spreglejte

Otroške narodne pesmi - s karaokami, CD za otroke

Otroške narodne pesmi, ki jih otroci najprej poslušajo, nato pa ob glasbeni spremljavi zapojejo še sami.

v košarico
Cena: 6,00 €

Anja in Nik: Prvič v šoli

Glavna junaka Anja in Nik v sedmih prikupnih ilustriranih zgodbah spoznavata, kako je v šoli. Dobra ideja za darilo prvošolčkom!

v košarico
Cena: 12,90 €

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time za dečke, ki imajo radi nogomet in za deklice, ki jim je všeč rolanje, petje in ples.
 

v košarico
Namesto: 25,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €

Pojdi z menoj S pesmijo po Sloveniji + CD

Knjiga je še nerabljena! Knjiga, ki bralca in poslušalca popelje na popotovanje po Sloveniji ob glasbi 18 slovenskih ljudskih pesmi v priredbi Blaža Puciharja, z ilustracijami Damijana Stepančiča in s spremno besedo Dušice Kunaver. Pojdi z menoj... v deželo, kjer rasteta nagelj in rožmarin. Kjer je pesem lahko vesela, žalostna, ljubezenska ali šegava. Dodana je zgoščenka s pesmimi iz knjige. 

v košarico
Namesto: 37,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 19,00 €

Naročnina na revijo Pikapolonica

Zahtevnostna stopnja revije Pikapolonica je posebej prilagojena najmlajšim otrokom, ki še obiskujejo vrtec ali se pripravljajo na vstop v šolo.
 

v košarico
Cena: 32,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.