Najpogumnejši letalci – Kratka zgodovina letalstva

Sabine Fritz

Knjiga je še nerabljena!

Založnik o knjigi:
Ali veš, kdo je izumil toplozračni balon? Se ti kaj svita, kdo je prvi poletel z motornim letalom? Si lahko misliš, kakšne oblike mora biti krilo, da se letalna naprava lahko dvigne od tal?
Knjiga predstavlja najpomembnejše letalske pionirje in opisuje življenja in najbolj spektakularne letalske poskuse Lilienthala, Zeppelina in drugih.
V knjigi boste našli:
- Življenjepise z najpomembnejšimi podatki
- Številne slike
- Kvize o vsakem letalcu
- Slovarček

Maja Črepinšek, Moj malček o knjigi:
Priročnik predstavlja pionirje letalstva, njihov čas, osebnost, življenjepis in dosežke, pa tudi ovire in polomije na poti do uspeha. Začne se z Leonardom da Vincijem, prvim izumiteljem letečih naprav, nadaljuje z bratoma Montgolfierjema, ki sta izumila toplozračni balon, nato pa z izumitelji zeppelina in jadralnega letala ter s prvimi letalci in letalkami. Vsakemu junaku je posvečeno eno izmed desetih poglavij. Na koncu vsakega poglavja je kviz za utrjevanje znanja. Besedilo je razdeljeno na krajše odstavke, da je laže berljivo, k privlačnosti priročnika pa prispevajo še zanimivosti v okvirčkih in številne ilustracije ter fotografije. Na koncu je še slovarček letalskih izrazov. Sabine Fritz, Tehniška založba Slovenije.

Tehniška založba Slovenije, 2016
Trda vezava, 64 strani
Mere: 29 x 22 cm
ISBN: 978-961-251-415-0


 

v košarico
Namesto: 17,99 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 14,00 €

Ne spreglejte

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time za dečke, ki imajo radi nogomet in za deklice, ki jim je všeč rolanje, petje in ples.
 

v košarico
Namesto: 25,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.