Papiga št. 1

Alenka Klopčič, ilustriracije Vesna Arko

Maja Črepinšek, Moj malček o knjigi:
Ljudje lepo skrbijo za Rozija, lepega papagaja, ki se je rodil v divjini, tada on ni srečen. Pogreša družbo in svobodo. Vsako noč sanja o čudoviti rumeni papigi, ki je ušla lovcem na papagaje, ko so njega ujeli. Želi si vrnitve. Na balkonu, kjer živi sedaj, ima prijatelja vrabčka, toda tudi tri zoprne obiskovalce, ki ga hudo vznemirjajo. Nekega dne pa njegovi obiskovalci, ljubi in neljubi, najdejo prazno kletko. Rozi je ušel! Vse hudo zaskrbi, kako se bo srečno vrnil v svoj gozd, kamor živali iz divjine tudi sodijo... Avtorica, Alenka Klopčič, je del sredstev od prodaje knjig in tudi del knjig namenila Društvu za zaščito živali Kranj.


Založnik o knjigi:
To je zgodba o ari Reziju. Are so prekrasne eksotične ptice, ki v naravi živijo v paru ali v manjših skupinah, najbolj pa uživajo v svobodnem letanju nad prostranimi gozdovi in planjavami. Ravno zaradi teh lastnosti – zaradi njihove lepote, zanimivosti in svobode – jih človek želi udomačiti in se tako približati njihovemu svetu. Izključno zaradi sebičnosti, za svojo zabavo in užitek jih torej jemljemo iz njihovega naravnega okolja, zapiramo v kletke in jim onemogočamo vse, kar je za njih naravnega in nujnega za njihovo srečo.

Založba: Eko knjiga, 2013
Trda vezava, 32 strani
Mere: 22 x 22 cm
ISBN: 9789619330159
 

v košarico
Namesto: 17,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 8,50 €

Ne spreglejte

Mojca Pokraculja in 15 otroških ljudskih pesmi, CD za otroke

Priljubljeni pravljici o Mojci Pokraculji v interpretaciji priznanih slovenskih dramskih igralcev je dodanih še 15 otroških ljudskih pesmi - od Na planincah in Šmentane muhe do Moj očka in Čukove ženitve...

v košarico
Cena: 6,00 €

Zlata ptica in druge slovenske pravljice, CD za otroke

Slovenske ljudske pravljice Zlata ptica, Pastirček, O povodnem možu in Palček pripovedujeta odlična dramska igralca Boris Ostan in Nataša Tič Ralijan.

v košarico
Cena: 6,00 €

Velika skrivnost

Sedem kratkih zgodb o deklici Natki in njenih prijateljih. Primerne so že za najmlajše otroke.

v košarico
Cena: 10,80 €

Vilko in Azaleja

Knjiga je še nerabljena! Maček Vilko, ki smo ga spoznali že v slikanici Kako je Vilko vzljubil zimo, prvič sreča sestrično Azalejo. Ni mu všeč, saj je čisto drugačna od njega. Kar naprej je vznemirjena, preveč govori in kar naprej poskakuje. Všeč so ji rožnata barva, srčki in pentljice, obiskovalcem pa prepeva dolge pesmi. Vilko se domisli zvijače, s katero jo pošlje daleč, daleč stran.

v košarico
Namesto: 12,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 8,00 €

Peter Zajec - Skrivnostni tat

Knjiga je še nerabljena! Pri založbi MK so izdali zbirko prisrčnih slikanic, ki so nastale po delih Beatrix Potter in po novih risankah o Petru Zajcu. V njih nastopajo stari junaki knjig Beatrix Potter: Peter Zajec in njegova družina, Benjamin Zajko, stari čuk Erjavec, trapasti veveriček Orehek, lisjak gospod Lesjak..., in pa nova oseba, zajčica Lili Repič, Petrova prijateljica.

v košarico
Namesto: 9,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 6,00 €

Mavrična maškarada

Knjiga je še nerabljena! Živali pripravljajo mavrično maškarado. Nekatere se bodo preoblekle v nasprotni spol, druge bodo oponašale svojega, nekaj pa jih bo imelo kostume, ki bodo oponašali oba spola hkrati. Povabljena je tudi želva, kar jo spravi v zadrego, saj ne ve, katerega spola je.

v košarico
Namesto: 18,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 9,00 €

Zgodbe iz predpasnika

Hudomušne in poučne zgodbe iz babičinega predpasnika, ki jim zlahka sledijo tudi najmlajši otroci.

v košarico
Cena: 10,80 €

Kalinovjak

Marija Makarovič, priznana slovenska etnologinja, poleg strokovnih besedil piše tudi za otroke. Tokrat so pri založbi Narava izšle njene pesmice za otroke. Vse so kratke, komaj štirivrstične, da si jih otroci lahko zapomnijo. Pripovedujejo o drobnih, preprostih dogodkih iz otroškega vsakdana, ki pa se sodobnim mestnim otrokom že izmika. Igro pod mizo sicer še poznajo, toda izkušnja paše krave, nabiranja suhega listja za steljo, pobiranja dračja v gozdu, obiranja jabolk... jim je že neznana.

v košarico
Namesto: 14,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 7,50 €

Slonček

Ljubki slonček iz mehkega, pralnega pliša dojenčku dela družbo v vozičku in mu pomaga zaspati v posteljici.

v košarico
Namesto: 8,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 4,00 €

Kam greš, Pika?

Kratke zgodbe s sličicami. Zelo primerna tudi za predšolske otroke, ki bodo ob njej spoznavali prve črke.

v košarico
Cena: 10,80 €

Lonček Pikapolonica

Keramični lonček z ljubko podobo Pikapolonice, lika iz revije za otroke Pikapolonica, je primeren za čaj, belo kavo...
 

v košarico
Cena: 5,00 €

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time za dečke, ki imajo radi nogomet in za deklice, ki jim je všeč rolanje, petje in ples.
 

v košarico
Namesto: 25,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €

Naročnina na revijo Pikapolonica

Zahtevnostna stopnja revije Pikapolonica je posebej prilagojena najmlajšim otrokom, ki še obiskujejo vrtec ali se pripravljajo na vstop v šolo.
 

v košarico
Cena: 32,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.