Lisice ne lažejo

Ulrich Hub, ilustracije Heike Drewelow

Knjiga je še nerabljena!

O knjigi:
Ali lisica res vedno laže?
Pes iz letališke varnostne službe sporoči, da so vsi leti nepreklicno odpovedani. In tako obsedijo opica, gos, tiger, panda in dve povsem enaki ovci v dolgočasnem letališkem salonu. Zdi se, kot da ni na vsem letališču razen njih prav nikogar. Nenadoma pa se pojavi zver z ognjeno rdečo dlako in se predstavi kot lisica. Z njo živali končno doživijo nekaj zabavnega. Kar naenkrat pa izginejo njihovi potni listi …

Težko si je predstavljati, kajne? Ko vas žival pogleda z velikimi sijočimi očmi in nedolžnim izrazom, komaj verjamemo, da ima kakšne skrivne namene. Toda kdo še ve, kaj si živali v resnici mislijo?

Pred nami je sodobna basen, ki skupino živali prestavi kar na mednarodno letališče. Priljubljen nemški pisatelj in režiser Ulrich Hub je bralce in gledalce navdušil že s knjigo in z igro Na Noetovi barki ob osmih. V novi knjigi, Lisice ne lažejo, pisatelj živalim, tako kot v starih basnih, z veliko poznavanja in humorja pripiše človeške lastnosti. Odločilno vlogo odigra prav lažniva lisica – a drugače, kot smo vajeni na primer v slovenski pravljici o Mojci Pokrajculji. Lažnivec lahko namreč pove tudi kaj resničnega … Če njegovemu opozorilu nikakor nočeš verjeti, je lahko hudo. Knjiga na hudomušen način razkriva širše posledice laži, ki se pojavljajo tudi v današnjem svetu.

O avtorjih:
Ulrich Hub, nemški režiser in pisatelj, rojen leta 1963 v Tübingenu, je bralce navdušil z otroško knjigo in igro Na Noetovi barki ob osmih, za katero je dobil vrsto literarnih nagrad. Tudi pričujoča knjiga za otroke (in odrasle) je bila l. 1914 nagrajena z nagrado White Ravens.

Heike Drewelow se je rodila leta 1973 v Uckemarku (v Nemčiji), študirala je umetnost in germanistiko v Berlinu, kjer živi tudi danes. Dela kot svobodna umetnica, slikarka in grafičarka, in kot honorarna predavateljica.

Založba Celjska Mohorjeva družba, Društvo Mohorjeva družba, 2017
mehka vezava, 117 str.
Mere: 19x13,5 cm
ISBN: 978-961-278-302-0


 

v košarico
Namesto: 18,50 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 14,00 €

Ne spreglejte

Zverinice iz Rezije, CD za otroke

Slovenske ljudske pripovedke pripovedujejo najboljši slovenski dramski igralci: Polde Bibič, Duša počkaj, Boris Kralj, Iva Zupančič, Boris Cavazza, Jožica Avbelj, Jože Mraz, Tone Gogala, Brane Miklavc, Milenca Janežič...

v košarico
Cena: 8,00 €

Lonček Pikapolonica

Keramični lonček z ljubko podobo Pikapolonice, lika iz revije za otroke Pikapolonica, je primeren za čaj, belo kavo...
 

v košarico
Cena: 5,00 €

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time za dečke, ki imajo radi nogomet in za deklice, ki jim je všeč rolanje, petje in ples.
 

v košarico
Namesto: 25,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.