Juhe, juhice, juhej!

Anica Perpar, ilustracije Darja Rupnik

Knjiga je še nerabljena!

Maja Črepinšek, Moj malček o knjigi:
Nova pesniška zbirka Anice Perpar je igriva in vesela hvalnica hrani in otroškemu dojemanju sveta. Pesmi pravijo, da mora biti juha dobra, toda tudi lepa na oko, da po joti teta Rita iz Dola preglasno govori, da se krompirjevo juho skuha, kadar kdo zboli... Kazalo po 35 pesmih se bere kot kuharski vodnik – Gobova, Krompirjeva, Jota, Cvetačna, Paradižnikova, Špinačna, Bučna, Prismojena... To je duhovita domislica pesnice, ki zmore spregovoriti v rimah tudi o najbolj vsakdanjih stvareh. Pesmi so kratke, dvokitične, da si jih otroci lahko zapomnijo, ob vsaki pa je dodan verz z manjkajočo rimo, ki otroka vabi in opogumlja, naj poišče rimo še sam. Duhovito knjigo je s sončnimi ilustracijami opremila Darja Rupnik.

Založnik o knjigi:
33 juhic na malo drugačen način…

Kdor ne mara hrane z žlico
in zmrduje se čez mero,
z našo pridno kuharuico
tvegal hudo bo zamero,

ker je izbirčnež pravi,
če mu teka ne zbudijo
vse jedi, kjer vonji zdravi
s krožnika pod nos kipijo.


Založba: Ad Pirum, 2014
Trda vezava, 64 strani
Mere: 22,7 x 22,5 cm
ISBN: 9789619309155

v košarico
Namesto: 19,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 10,00 €

Ne spreglejte

Čarovnica Čirimbara, CD za otroke

Pravljica Franceta Bevka o čarovnici Čirimbari, ki jo odlično interpretirajo Mila Kačičeva, Ivo Ban, Alja Tkačeva, janez Albreht, Jana Osojnik in drugi veliki slovenski igralci.

v košarico
Cena: 8,00 €

Velika skrivnost

Sedem kratkih zgodb o deklici Natki in njenih prijateljih. Primerne so že za najmlajše otroke.

v košarico
Cena: 10,80 €

Zgodbe iz predpasnika

Hudomušne in poučne zgodbe iz babičinega predpasnika, ki jim zlahka sledijo tudi najmlajši otroci.

v košarico
Cena: 10,80 €

Sonce in sončice

Knjiga je še nerabljena! V zbirki Čebelica je ponovno izšla slikanica s sedmimi pesmimi, ki jih je za otroke ustvaril eden najbolj priljubljenih in cenjenih slovenskih pesnikov - Tone Pavček. Izbrane pesmi so prave sončice – optimistične so, sončne, igrive, žuboreče, vesele in duhovite, takšne kot je s soncem obsijano poletno jutro. Sejejo dobro voljo in vero, da je svet lep in zanimiv

v košarico
Namesto: 12,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 6,50 €

Kalinovjak

Marija Makarovič, priznana slovenska etnologinja, poleg strokovnih besedil piše tudi za otroke. Tokrat so pri založbi Narava izšle njene pesmice za otroke. Vse so kratke, komaj štirivrstične, da si jih otroci lahko zapomnijo. Pripovedujejo o drobnih, preprostih dogodkih iz otroškega vsakdana, ki pa se sodobnim mestnim otrokom že izmika. Igro pod mizo sicer še poznajo, toda izkušnja paše krave, nabiranja suhega listja za steljo, pobiranja dračja v gozdu, obiranja jabolk... jim je že neznana.

v košarico
Namesto: 14,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 7,50 €

Kam greš, Pika?

Kratke zgodbe s sličicami. Zelo primerna tudi za predšolske otroke, ki bodo ob njej spoznavali prve črke.

v košarico
Cena: 10,80 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.