Super!

Roddy Doyle

Knjiga je nerabljena!

O knjigi:
V Dublinu je čas gospodarske krize. Nad odrasle leže skrb, včasih mračna in težka kot temen oblak, mnogi so potrti in črnogledi.Otroci seveda ne! Z vso dobro voljo nad težave!
Gloria in Ray bi rada pomagala stricu Benu, ki je zadnje čase ves potrt. Ga je v kremplje dobil črni pes depresije, kot je še mnoge odrasle v Dublinu? Je kriva izgubljena kost, piščal, izgubljena pesem, ki razveseli še tako strto dušo?
Gloria in Ray se naloge lotita zavzeto in pogumno. Na lov za piščaljo in veseljem! Ampak črni pes je nekam srhljiv. K sreči se jima kmalu pridružijo prijatelji, skoraj vsi otroci, še celo živali iz dublinskega živalskega vrta … In galebi na nebu … Super! In mogoče je super čarobna beseda, ki jo je treba le ponavljati, spet in spet, vse glasneje, združenih moči, vsi iz globin svojih pljuč in srca?

O avtorju

Roddy Doyle (1958) je irski avtor, rojen v Dublinu, kjer živi in ustvarja. V Dublinu se dogaja tudi Super! in še mnoga njegova dela, ki največkrat pripovedujejo zgodbe – grenke in sladke – o stiskah in radostih povsem običajnih ljudi. S svojo neposrednostjo, posluhom za pogovorni jezik in velikodušnim humorjem nadvse uspešno prečijo jezikovne in kulturne meje, zato je Roddy Doyle eden najbolj znanih in prevajanih sodobnih irskih piscev. Izjemni pisec je prejemnik številnih uglednih nagrad (med njimi Bookerjeve nagrade, 1993, in nagrade Irska knjiga leta za otroke, 2008). Pri nas ga poznamo po romanih, ki ju je tako kot Super! prevedla Tina Mahkota: Paddy Clarke, ha ha ha in Ženska, ki se je zaletela v vrata.

Založba Zala, 2018
Trda vezava, 230 strani
Mere: 14,5 x 21 cm
ISBN:
978-961-6994-39-2
 

v košarico
Namesto: 24,99 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 18,00 €

Ne spreglejte

Zlata ptica in druge slovenske pravljice, CD za otroke

Slovenske ljudske pravljice Zlata ptica, Pastirček, O povodnem možu in Palček pripovedujeta odlična dramska igralca Boris Ostan in Nataša Tič Ralijan.

v košarico
Cena: 8,00 €

Zapestnica proti slabosti Sea-band

Zapestnica proti slabosti Sea-band je namenjena nosečnicam, pa tudi otrokom. Povsem naravno in brez stranskih učinkov deluje proti slabosti. Učinkuje takoj.

v košarico
Namesto: 15,21 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.