Nanine pesmi ● Frane Milčinski – Ježek, slikanica + CD

Ilustracije Mojca Sekulič Fo

Knjiga in CD sta nerabljena!

O knjigi:
Pod stražo košatih zvezd, ki jih ne premoti niti oblak vetrnjak, plapolajo zastave življenja. Visoko, vse višje in višje, visoko brez konca, nič manj kot do sonca zvenči njih odblesk. Ježkovi nežnočutni verzni trkljaji vnučki Nani so lepotija brez primere. Znamenja sreče jim ubrano pripoje glasbeni album, da bi vsi otroci tega sveta mogli vpluti v morje sinjih sanj.
Knjižici je priložen glasbeni album Nane Milčinski.

Franeta Milčinskega - Ježka je k pisanju osemnajstih iskrenih, prisrčnih pesmi spodbudilo rojstvo njegove vnukinje Nane. V njih s pretanjenostjo povezuje svetova dedka in vnukinje; dedek je otrokov vodnik skozi sence tega sveta in oznanjevalec njegovih čarov, vnukinja je dedkov igriv učitelj preprostih resnic. Ko se Ježek v stihih z vso toplino, kar je premore človeško srce, pogovarja s svojo Nano, za vedno ustvarja ljubečo povezanost, ne zgolj dedka in vnukinje, temveč tudi vseh življenj, ki počasi odhajajo s tega sveta, in tistih, ki vanj šele brstijo. Pesmi so postale sijajen slavospev otroštvu in važnosti otroškega duha v življenju slehernika.

Bralec v Naninih pesmih njihovega pisca spozna tudi kot pesnika za otroke in tako, retrospektivno, na novo odkriva tudi že znane Ježkove stvaritve. Prav za Nanine pesmi lahko z vso upravičenostjo rečemo, da niso le pesmi za otroke, ampak nič manj za odrasle. Izhajale so v reviji Otrok in družina, objavljene so bile tudi med Ježkovimi zbranimi pesmimi v zbirki Preprosta ljubezen založbe Sanje. Njihovo sporočilo in pesnikovo mojstrstvo v ravnanju z besedami si naposled zaslužijo samostojno objavo.

Založba Sanje, 2018
Trda vezava, 56 strani
Mere: 21,0 x 21,0 cm
ISBN: 9789612745721

v košarico
Namesto: 22,45 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 18,00 €

Ne spreglejte

Dalaka - Glasbeno popotovanje v Zahodno Afriko, slikanica s CD

Knjiga je še nerabljena! Podajte se na glasbeno popotovanje in spoznajte čare Zahodne Afrike. Ob pesmih boste spoznali še afriška glasbila in izvedeli zanimivosti o afriški kulturi. Na priloženem CD se v raznoliki glasbi se prepletajo številni tradicionalni afriški inštrumenti, pisana slikanica v »afriških barvah« pa poleg ilustracij in zgodb o življenju v Afriki prinaša še besedni zapis pesmi.

v košarico
Namesto: 16,50 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 9,00 €

Pesmice o srčecu, CD + pesmarica - slikanica

CD in pesmarica - slikanica sta še nerabljena! Pesmarica z ljubimi ilustracijami Jelke Reichman, je zbirka dvanajstih skladb za otroke. Vsaka pesem ima notni zapis in ločen zapis besedila ter ilustracijo. Vse pesmi so tudi na priloženem CD v vokalno-inštrumentalni interpretaciji mladih pevcev Glasbene matice Ljubljana.

v košarico
Namesto: 22,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 14,00 €

Sfere spokojnosti Bastyan, glasbeni CD

CD je nepoškodovan in odlično ohranjen. Glasbeni CD skladatelja in instrumentalista Bastyana je namenjen umirjanju otrok (in odraslih!) ter glasbeni terapiji. Na njem je 12 instrumentalnih skladb v pentatonični lestvici. 

v košarico
Namesto: 7,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 5,00 €

Lovely Pregnancy 1 – Raymond Lap, glasbeni CD

Lovely Pregnancy vam ponuja možnost, da s poslušanjem glasbe pozitivno vplivate na razvoj in dobro počutje otroka, ki ga nosite. Glasba ustvarja umirjeno vzdušje za bodoče mamice.

v košarico
Namesto: 16,80 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 8,50 €

Pojdi z menoj S pesmijo po Sloveniji + CD

Knjiga je še nerabljena! Knjiga, ki bralca in poslušalca popelje na popotovanje po Sloveniji ob glasbi 18 slovenskih ljudskih pesmi v priredbi Blaža Puciharja, z ilustracijami Damijana Stepančiča in s spremno besedo Dušice Kunaver. Pojdi z menoj... v deželo, kjer rasteta nagelj in rožmarin. Kjer je pesem lahko vesela, žalostna, ljubezenska ali šegava. Dodana je zgoščenka s pesmimi iz knjige. 

v košarico
Namesto: 37,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 19,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.