Vrtiljak

Tone Pavček

Knjiga je nerabljena!

O knjigi:
Gre za novo izdajo pesniške zbirke Vrtiljak Toneta Pavčka, ki je prvič izšla leta 1965 z ilustracijami Štefana Planinca. V tokratni izdaji smo prvotno avtorjevo spremno besedo (usmerjeno tudi v prihodnje ustvarjanje, ki je za pesnika žal končano) nadomestili z enkratno spremno besedo njegove hčere, prav tako pesnice, pa tudi pisateljice in igralke Saše Pavček, ki je v svojem besedilu ne samo zelo osebna, pač pa tudi navdihujoča in s svojimi skrbno izbranimi besedami naredi pravo reklamo za poezijo nasploh.

Pavčkova pesniška knjiga je tematsko raznolika, ustavi se ob prvem šolskem dnevu, ob različnih poklicih, pa ob prvem zobu, ki postane družinska velesenzacija, popiše sončen sprehod v Tivoli, nam predstavi pogumno Lenko, deklico, ki zna že sama k babici (in nazaj), preizkuša različne besede, tudi tako puščobne, kot so „čistoča“, „tihobodi“ in „hitrospat“, celo o krofih zna pisati.

Založba Miš, 2022
Trda vezava, 578 strani
Mere: 19,5 x 27,5 cm
ISBN: 9789612724788

v košarico
Namesto: 27,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 18,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.