Pantera Karnioli

Dim Zupan, ilustracije Miha Čebulj

O knjigi:
Napet mladinski roman pripoveduje zgodbo o treh popotnikih, Borutu, Asanu in Mariseli, ki so namenjeni čez ozemlje slovanske Karnije v prelomnem času, ko samostojna kneževina postane odvisna od frankovskih sosedov. Borut in Asan sta nekdanja bojevnika, Marisela pa je Borutova partnerka. V Solnogradu nameravajo odpreti krčmo in trgovati s soljo, toda že v Drvengradu se zapletejo v pomenljivo turnirsko merjenje vojaške premoči med Franki in Karnijci. Čeprav se na prvi pogled roman bere kot napeta zgodba o bojevniku, ki je v domači deželi potrdil težo vzdevka Pantera Karnioli, se s številnimi podrobnostmi zliva v roman, ki osvetljuje, kako je bila kneževina Karnija vpeta v širše politično dogajanje in zakaj je izgubila samostojnost. Bere se kot v sodobnem jeziku napisano nadaljevanje romana Pod svobodnim soncem, postavljeno v karnijsko okolje. To je knjiga, ki bo osnovnošolcem zadnje triade pomagala utrditi in oživeti v šoli pridobljeno znanje.

Založba Mladika d.o.o. , 2012
Trda vezava, 116 strani
Mere: 20 x 15,5 cm
ISBN: 9789612051839

 

 

v košarico
Namesto: 22,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €

Ne spreglejte

Otroške narodne pesmi - s karaokami, CD za otroke

Otroške narodne pesmi, ki jih otroci najprej poslušajo, nato pa ob glasbeni spremljavi zapojejo še sami.

v košarico
Cena: 8,00 €

Božične pesmi, CD za otroke

Kaj bolj pričara božično vzdušje kot prav božične pesmi?  Na CD plošči so zbrane pesmi Želimo vam srečen božič, Jingle Bells, Sveta noč... in še mnogo drugih.

v košarico
Cena: 8,00 €

Naročnina na revijo Pikapolonica

Zahtevnostna stopnja revije Pikapolonica je posebej prilagojena najmlajšim otrokom, ki še obiskujejo vrtec ali se pripravljajo na vstop v šolo.
 

v košarico
Cena: 32,00 €

Lonček Pikapolonica

Keramični lonček z ljubko podobo Pikapolonice, lika iz revije za otroke Pikapolonica, je primeren za čaj, belo kavo...
 

v košarico
Cena: 5,00 €

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time za dečke, ki imajo radi nogomet in za deklice, ki jim je všeč rolanje, petje in ples.
 

v košarico
Namesto: 25,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.