Silas

Cecil Bødker, ilustracije Sebastijan Čamagajevac

O knjigi:
Silas, mlad fant, pobegne nasilnemu skrbniku. Pri sebi ima le piščal, na katero zna nenavadno lepo ali strašno piskati. Kmalu naleti na Bartolina, ki ima v lasti mnogo konj. Za enega izmed njih stavita. Fant stavo dobi, a Bartolin mu črne kobile noče predati in ga nažene. Silas zbeži v hlev in splaši konje, da bi ga Bartolin ne ujel, nato pa se povzpne proti hlevski strehi...
Cecil Bødker (1927) je danska pesnica, dramatičarka in pisateljica. Začela je s pisanjem drobnih pesmi, nato pa po najzgodnejših krajših proznih delih ustvarila leposlovna dela romanesknih dolžin. Sprva je pisala za odrasle, potem pa se je vedno bolj posvečala mladim. Za svoj mladinski opus, iz katerega najbolj izstopajo prav romani o Silasu, je prejela najvišje mednarodno priznanje na področju mladinske literature, Andersenovo medaljo.

Založba Mladinska knjiga, 2000
Trda vezava,141 strani
Mere: 14,5 x 20,5 cm
ISBN: 8611157745, 9788611157740
 

v košarico
Namesto: 20,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 10,00 €

Ne spreglejte

Zapestnica proti slabosti Sea-band

Zapestnica proti slabosti Sea-band je namenjena nosečnicam, pa tudi otrokom. Povsem naravno in brez stranskih učinkov deluje proti slabosti. Učinkuje takoj.

v košarico
Namesto: 15,21 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €

Jurka Burka na šolskem odru

Hudomušna, toda prijazna čarovnica Jurka Burka v njej posega med otroke, kadar se dogaja nekaj, kar ni prav. Recimo, kadar je otrok tako zasvojen z računalnikom, da zanemarja vse drugo, kadar otroka izločajo vrstniki samo zato, ker nima popolne družine, lepih oblek ali ker je debel. Zbirka opozarja na težave, hkrati pa nakazuje možno rešitev. Šesta knjiga iz zbirke Jurka Burka prinaša tri dramska besedila, ki so nastala kot priredba prejšnjih knjig iz zbirke. Besedila so namenjena šolskim in drugim dramskim skupinam.

v košarico
Namesto: 25,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,50 €

Mali detektiv in skrivnostne sanje

Mali detektiv Atikus in družba njegovih prijateljev, ki mu pomagajo pri reševanju zapletenih primerov goljufij, se tokrat spoprime z županom. Župan je bister falot, ki ima povsod nameščene kamere, da vidi vse, kar se dogaja v mestu, pod zemljo pa ima skrivni laboratorij, kjer ustvarja skrivnostne naprave, s katerim vpliva na vedenje in čustvovanje soljudi. Pri tem je zelo uspešen. Na srečo ima šibko točko - neumnega pomočnika, ki županovih ukazov ne izpelje prav.

v košarico
Namesto: 24,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €

Toni Henderson in klapa iz stolpnice Orsom

Ben se preseli v veliko stolpnico, kjer ga otroci povabijo v svojo klapo, ki na sestankih premleva pomembne dogodke in se družno odloča, kako naprej. Vodja je skrivnostni Toni Henderson, vedno skrit pod kapuco in za sončnimi očali. O njem vedo le, da je odločen, pogumen in pravičen, čeprav včasih preveč vihrav. Nekega dne hišni svet otrokom prepove igro pred blokom zaradi majhne nerodnosti z žogo. Jezni otroci sklenejo, da se bodo postavili zase...

v košarico
Namesto: 11,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 5,50 €

Dori in Gritli

Cenjena švicarska pisateljica Johanna Spyri, tista, ki je napisala zgodbo o deklici Heidi, njenem dedku, pastirju Petru in bogati, a zelo bolni deklici Klari, je napisala še več podobnih zgodb o revnih, a notranje trdnih otrocih z gora, ki so se morali preseliti v velika mesta in že zgodaj pričeti služiti svoj kruh med tujimi ljudmi. Zgodba o Dori in Gritli je podobna zgodbi o Heidi in Klari, a ni enaka. Všeč bo vsem, ki imajo radi Heidi.

v košarico
Namesto: 12,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 6,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.